Pages

Pages

Pages

vineri, 28 februarie 2014

Concurs de poezie dedicat limbii romane



Grupul Editorial Litera sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, Litera organizează un concurs în urma căruia va fi desemnat autorul celui mai frumos poem dedicat României și limbii române. Câştigătorul va primi un cec în valoare de 15000 RON, cel mai mare premiu pentru poezie acordat până acum, în România sau în Republica Moldova.
Concurs de poezie  : Cel mai frumos poem dedicat limbii române!

Concursul are loc in perioada 20 februarie – 3 mai in urmatoarele etape :
-      intre 20 februarie – 15 aprilie are loc inscrierea in concurs
-      intre 16 aprilie – 1 mai are loc jurizarea
-      pe 3 mai are loc premierea
Din juriu fac parte : Dan C. Mihăilescu (președinte) , Daniel Cristea-Enache, Elisabeta Lăsconi, Bedros Horasangian , Ciprian Maceşaru, Eugen Lungu, Ilieş Câmpeanu (secretar)



Semnificatia suspendarii lui Basescu transpusa in cartile de tarot


Suspendatul

Desenele cartilor de tarot ascund uneori secrete si semnificatii ascunse iar cei care stiu cu adevarat sa le descifreze adevarata valoare se bazeaza pe un cumul de credinte vechi si ritualuri care ii ajuta sa descopere destinele oamenilor in cele trei dimensiuni ale vietii sale : trecut, prezent si viitor. Pe cartile de tarot se regasesc simboluri atat din astrologie , alchimie , filosofie cat si din religie. Practica este in egala masura gasita atat de interesanta si mistica pe cat este si de contestata si asociata cu vrajitoria si cu practicile oculte.

Suspendarea lui Traian Basescu de catre romani nu o data ci chiar de doua ori transpusa in simbolistica cartilor de tarot este asociata cu cartea Spânzuratului sau cum mai este numită Arcanul Nr.12.

Cartea are o semnficatie care nu este deloc pozitivă : de cele mai multe ori ea semnifica o stagnare, piedici , obstacole , baterea pasului pe loc ,dezamagire, umilinta, sacrificii, a fi folosit de altii, sau a se face ras.

Uneori cartea inseamna ca nimic nu se intampla , ca nu merg lucrurile mai departe indiferent de masurile si de deciziile luate si un sentiment de neputinta si neajutorare.
Semnificatia acestei carti este ca nimic nu este ceea ce pare la suprafata. Barbatul pare a fi spanzurat , dar de fapt el se afla in perfect control al situatiei. El ii vede pe toti ceilalti , cu toate problemele lor si ei il desconsidera , considerandu-l inferior.

In concluzie : este un maestru al diversiunii , al inselaciunii si al viclesugurilor ; un fel de zeu Loki din mitologia scandinava.

Aceasta carte a Spanzuratului sau Arcanul 12 este cunoscuta in Kabală drept “Apostolatul”. Arcanul nr.12 reprezinta cele 12 Semne ale Zodiacului , cele 12 Triburi ale lui Israel , cele 12 ore de coacere ale Alchimistului , cele 12 Facultati, Hidrogrnul Si-12.


Depopularea Romaniei de catre oculta mondiala !


Astazi ne-am trezit ca ne-au plecat aproape 4 milioane de locuitori din tara si trendul este in continuare in aceeasi directie. Oculta mondiala a pus la cale un plan prin care sa diminueze masiv populatia română si au incercat mai multe metode.


 Dacă n-au putut “umbla” direct la hartă s-au hotarât sa umble la “continutul”  hărţii.Au distrus sistematic economia României si implicit locurile de muncă forţându-i pe români sa emigreze dupa locuri de munca in strainate , au distrus sistemele de sanatate si de invatamant pentru atinge in rata de natalitate oricum micsorata de conditiile economice nefavorabile si indirect printr-un sistem de invatamant deficitar sa ne transforme intr-o natie de legume semianalfabete si usor manipulabile.



Ca si cum masurile economice prin care s-a provocat depopularea n-au fost destule se foloseste si masura prin care suntem otraviti prin alimentatie cu scopul de a se provoca infertilitatea si deci loveste in rata natalitatii.Alimentele ieftine pline de E-uri "speciale" reprezinta adevarate bombe ecologice. La asta se adauga otravirea planificata prin exploatarea gazelor de sist si implicit otravirea apelor freatice si al pamantului prin niste cocktail-uri chimice radioactive care provoaca atat infertilitatea cat si mutatii genetice si daca se va reusi planul minier de la Rosia Montana tabloul apocalipsei va fi completat si cu felul trei : o supa de cianuri care sa ajunga in apele freatice.

Deci avem parte de nu mai putin 4 tipuri de atacuri prin care oculta mondiala incearca depopularea Romaniei:
- atacul economic prin care romanii sa nu aiba locuri de munca si sa emigreze
- atacul prin distribuirea de alimente ieftine otravite cu E-uri care provoaca infertilitatea
- atacul asupra apelor si pamantului (gaze de sist + Rosia Montana)
- atacul asupra sistemelor de sanatate si invatamant

Urmatoarele E-uri afecteaza fertilitatea atat a barbatilor cat si a femeilor , lucru dovedit stiintific prin studii concrete:
1)Monoglutamatul de sodiu sau E621
2)E320 si E321 sau hidroxianisol butilat
3)E951 sau Aspartam

O parte din E-uri suspectate de asemenea ca afecteaza fertilitatea au fost totusi ciudat aprobate in alimentatie cu toate ca nu s-au facut destule studii pentru a se constata efectul ingerarii lor pe termen lung.

Cel mai bine ar fi sa incercati sa cititi mereu etichetele produselor si sa vedeti continutul lor ori daca este posibil sa cumparati alimente direct de la producatori romani sau de la taranii romani.Asa veti fi castigati de doua ori : veti avea grija si de sanatatea dumnevoastra si veti ajuta si economia locala.

De secole s-a incercat ori asimilarea ori distrugerea populatiei native din spatiul carpato-danubiano-pontic.Destramarea statului dac de dupa cucerirea romana n-a facut decat sa şubrezească rezistenta poporului arhaic român in fata năvălitorilor.
 În egală măsură cu câştigurile făcute prin jefuirea bogăţiilor Daciei Imperiul Roman şi-a provocat singur şi o mare pagubă prin destabilizarea statului geto-dac care actionase pana atunci ca un tampon protector intre Imperirul Roman si barbarii ce pandeau hamesiti dincolo de granitele imperiului.

In etapele urmatoare ale istoriei tarile române s-au aflat intre trei puteri care si-au disputat hegemonia asupra acestui spatiu pana aproape in timpuri moderne : Imperiul Otoman, Imperiul Rus si Imperiul Habsburgic si apoi Austro-Ungar. Toate aceste imperii au incercat asimilarea romanilor prin forta , prin tot felul de metode ; incercand sa le schimbe românilor limba , religia si obiceiurile stramosesti. Însă ca prin minune poporul român a rezistat in timp acestor vicisitudini.

Lista E-urilor periculoase :
E 110, Cancerigen, îl găseşti în dulciuri, prăjituri, budinci sucuri
E 123, Cancerigen, interzis în SUA si Rusia, îl găseseşti în dulciuri, jeleuri, brânză topita
E 124, este toxic interzis în SUA şi îl găseşti în mezeluri
E 127, provoaca cancer al tiroidei la animale, posibil și la om, şi se găseşte în alcool, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare
E 128, este interzis in SUA si Australia, se găsesşte în carnea de hamburgeri
E 211 posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi se găseşte în unele băuturi răcoritoare
E 220/E 228 provoacă alergii şi se găseşte în carnea de hamburgeri, cartofi deshidratați, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin
E 230 este toxic, interzis in Australia , se găseşte în citrice
E 231 este toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA si Australia.
E 233 este toxic. Interzis in Australia.
E 249/E 252, posibil cancerigen, se găseşte în mezeluri si alimente conservate prin sărare, branza
E 320, posibil cancerigen, Conservant, cartofi deshidratați, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat
E 425 este toxic respirator, se găseşte în jeleuri
E 621 provoacă efecte neurotoxice şi se găseşte în condimente, supe concentrate
E 95 posibil cancerigen, interzis in SUA, se găseşte în guma de mestecat, produse zaharoase, băuturi racoritoare
E 954 posibil cancerigen, se găseşte în Guma de mestecat, produse dulci, băuturi răcoritoare


E-uri periculoase mai sunt:

E 123 ...E239, care sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E 320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E 251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E 252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E 120, E 127, E 141, E 160 - alergici
E 127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoacă mutații genetice
E 102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic

Vitamina C din unele produse, foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza și nu este același lucru cu vitamina C naturală.

Printre acestea mai sunt E-urile bune:

E 306 - tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor
E 407 - caragenanul, emulsifiant natural
E 322 - lecitina, un antioxidant natural intalnit si in ciocolata
E 421 - manitolul de cofetarie
E 300 - riboflavina sau Vitamina B2
E 440 - acid ascorbic natural sau Vitamina C naturala
E 140 - clorofila, colorant natural folosit in cofetarii, colorarea pastelor de dinti si cosmeticalelor

http://natural-fertility-prescription.com/3-food-additives-infertility/



http://www.realitatea.net/e-uri-periculoase-vezi-tabelul-cu-aditivii-de-care-trebuie-sa-te-feresti_924376.html




fereste-ma-doamne-de-prieteni-razboiul-clandestin-al-blocului-sovietic-cu-romania_1_taburi

Buba zilei - tiganii nu-l vor pe Hantonescu presedinte !


Dupa ce de curand comunitatea tiganilor cocheta cu o alianta politica cu Partidul National Liberal (PNL) motivand ca ei sunt liberi si deci liberali (!? )  asa ca vor sa-l sustina pe Crinut Hantonescu  doar cu conditia sa nu fie iarasi tratati ca pe o amanta ascunsa  de ochii lumii ci vor sa ia parte si ei direct la masa , dupa cum a spus chiar Crinut in urma cu cateva zile intr-o conferinta de presa : nu se poate sa postesti prea mult timp si sa stai cu burtile goale ca te imbolnavesti .



Dupa destramarea si moartea USL , fie-i tarana usoara, tiganii nici nu au mai asteptat pomana , praznicul , parastasul ci au cotit-o exact in extrema cealalta :

“-Nu-l votam pe Hantonescu asta sa devina presedinte al Romaniei ca ne-a spus bulibasa noastra ca asta ne-a dus pe noi tiganii si ne-a deportat in Buceag. Cica ne-a pus pe vapoare de carton si ne-au dat drumul pe apa si la timona vapoarelor de carton cica au pus capitan pe unu’  Traianel Zbanghiul de prin Murfatlar .“

joi, 27 februarie 2014

Dracnea a promis ca va legifera arborarea steagului secuiesc


Presa maghiara a confirmat ca politicianul Dracnea cunoscut romanilor drept Necromancerul din Teleorman care a reusit sa reanimeze un numar record de morti intr-un termen extrem de scurt si sa-i mobilizeze la vot a izbutit inca o performanta uimitoare !

Timp de o luna  PSD si UDMR au negociat aprins pentru formarea unei noi majoritati si a unui nou guvern prin excluderea partidului PNL de la guvernare si trecerea lui in opozitie.

Unul dintre punctele negociate este si subiectul arborarii steagului secuiesc pe cladirile oficiale din Romania.

Dracnea a acceptat arborarea steagului secuiesc pe cladirile oficiale din Romania dar numai cu conditia ca steagul secuiesc sa aiba culorile si formatul steagului orasului Budapesta.

Din aceasta cauza edilii orasului Budapesta vor sa-si schimbe imediat steagul pentru ca va semana prea mult cu steagul oficial al Romaniei si steagul secuiesc si va exista posibilitatea de confuzie cu acestea !

Edilii Budapestei se tem ca din aceasta cauza turistii straini vor incurca  in curand si capitala Ungariei si in loc de Budapest ii vor spune Bucharest .

In cadrul unui forum secret Dracnea s-a laudat colegilor de partid :

“ Vedeti ba ca incepem sa fim un pol al puterii culturale in sud estul Europei ! Au inceput vecinii nostri sa fie influentati cultural de catre noi si si-au ales un steag asemantor cu al nostru. In curand vom fi ca Imperiul Chinez sau cel Roman , vom influenta cultural toate tarile vecine”  

Daca romanii din Ungaria ar incepe sa puna steaguri ale Romaniei pe institutii oficiale cam cum ar reactiona acolo oficialitatile ?

 Iata ce declara generalul roman Ioan Talpeş intr-un articol din 2013 din Adevarul :

 "Ia duceţi-vă, fraţilor, în Ungaria şi faceţi un steag român. Să vedeţi câţi vă întoarceţi. Păi asta e confruntare? La mine în ţară? Eu trebuie să mă gândesc dacă să pun steagul meu la mine în ţară? Dar ăla are dreptul să-l pună?Prin 94, când am ajuns la comunicare directă la Washington, şeful FBI îmi spune că «ar fi bine să mai încetaţi cu războiul ăsta româno-maghiar» . Şi i-am spus: «Domnule, greşiţi. Nu există un astfel de război. Ne-aţi auzit pe noi vreodată că le pretindem ceva? Că îi forţăm cu ceva?»"


Pe cand Moldova stapanea peste Ucraina


Multa lume nu stie faptul ca a fost o perioada cand domnitorul Moldovei Gheorghe Duca-Vodă a domnit atat peste teritoriul Moldovei cat si pe o mare parte din teritoriul Ucrainei de astazi , mai exact tinutul dintre Nistru si Nipru.

Tinutul Ucrainei care a fost anexat Moldovei in timpul lui Gheorghe Duca-Vodă se numea pe atunci tinutul căzăcesc si tocmai fusese transformat de curand in paşalâc turcesc . 

Dupa insistentele domnitorului moldovean pe langa sultanul turc Mehmet al IV-lea, sultan între 1648 şi 1687 , Moldova isi intindea stapanirea peste imensul teritoriu dintre Nistru si Nipru iar domnul Moldovei isi ia titlul oficial de “Gospodari zemli Moldavskoi i zemli Ucrainskoi”  adica domn al Moldovei si Ucrainei. Asta s-a intamplat in timpul celei de-a treia domnii a lui Gheorghe Duca-Vodă  intre anii 1678 şi 1683 .

Pentru a putea guverna si organiza eficient strangerea taxelor si darilor in Ucraina Gheorghe Duca-Vodă isi numi un soi de guvernator (“nemesnic”) in persoana lui Iane Drăghinici , postelnic in Iaşi care va deveni hatman al orasului Nemirova.

Ca domnitor Gheorghe Duca-Vodă a avut o domnie cruda cu biruri si taxe nenumarate asupra poporului dar si abuzuri asupra oamenilor simpli si boierilor depotriva. A fost domn al Moldovei nu mai putin de trei ori de fiecare data trebuind sa-si plateasca mucaramcaua (o taxa destul de mare pentru reînnoirea domniei).





miercuri, 26 februarie 2014

Vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita !


Daca un principat asa mic si relativ slab populat cum a fost principatul Moldovei a reusit sa se lupte cu succes si sa tina piept Imperiului Otoman secole la rand pe cand regate mai mari si mai bine organizate au sfarsit sub copitele cailor puhoaielor de turci oare cum ar fi fost ca romanii sa-si fi dat seama cu mult mai devreme ca puterea lor sta in unire ?

Urmariti acest video pe care eu personal il consider exceptional . Unitatile militare sunt bine realizate si videoclipul este emotionant. Spiritul acesta de mandrie si de patriotism trebuie sa renasca . Trebuie sa fim mandri de ce am fost si sa fim demnii urmasi ai stramosilor nostri . Istoria nu se scrie , istoria se face ! Vrem Unirea , vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita !



Cum ar fi fost ca inainte de 1600 cand Mihai Viteazul a facut prima Unire (care din pacate n-a durat prea mult fiind tradat si ucis) romanii sa fi fost deja constituiti si organizati intr-un regat puternic si condus de un domnitor ca Stefan cel Mare ? Daca s-a putut folosi atat de bine doar de un mic principat  si deci o armata si resurse limitate oare cum ar fi stat lucrurile daca ar fi avut o tara de trei ori mai mare ca intindere , cu de trei ori mai multi locuitori si resurse de asemenea ?

Din pacate puterile din jurul tarilor romane n-au vrut niciodata sa se poata forma un asemenea stat care ar fi fost un pericol major pentru ambitiile si interesele lor in zona. De asta a si fost imediat dupa Unirea din 1600 tradat si ucis Mihai Viteazul pentru ca nu s-a dorit un nou pol al puterii in zona.


Avem de sa fim mandri de istoria noastra , de stramosii nostri , de genele care le purtam si de limba sfanta pe care inca o vorbim cu toate ca multi au incercat sa ne asimileze sa ne “indoaie” limba si sufletul. Limba latina insasi este o limba care se trage din limba arhaica romaneasca , din limba dacilor , stramosii nostri. 

Nu dacii au invatat latina ci dacii deja vorbeau o limba asemanatoare cu latina. Acum paradoxal pentru noi un popor ortodox prin intermediul religiei catolice limba latina , o limba pe care dacii ar intelege-o si astazi se vorbeste pe o treime de glob in bisericile catolice.

Petrica si lupul chinezesc

Petre Roman îi invită pe chinezii bogaţi să emigreze în România. Acesta a declarat in timpul unui forum tinut la Beijing ca in Romania sunt bineveniti chinezii bogati.

"Suntem obişnuiţi ca oamenii să plece din ţara noastră către Europa de Vest, astfel că nu avem probleme cu imigraţia aşa cum au alte ţări. Îi vom întâmpina cu bucurie pe imigranţii din China", a declarat Petre Roman pentru South China Morning Post.

Roman a mai spus ca societatea romaneasca deja i-a acceptat pe chinezii care se afla deja in Romania cu afaceri sau cu investitii.

In concluzie Petrică Roman si toata clasa politica din Romania accepta orice numai romani NU! Base’ ii trimite la dracu’n praznic si aduce evrei in loc , Petre Roman aduce chinezi si nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi capabil Vanghelie sa aduca in Romania sau unul de genul deputatului AUTO !

Maria Grapini probabil ar aduce "Olinpici" la limba romana pe care i-ar perfectiona Venghelie citindu-le din almanahe ! De UDMR nu mai zic nimic ca stim cu totii ce vor sa aduca. Intr-un fel e si de inteles din partea lui Petre Roman care e fiul unui fost patriot (URSS) Valter Roman (nume adevărat Ernő Neuländer) combatant in razbiul civil spaniol si nu se stie inca cum de a ajuns infiltrat in societatea romaneasca.




Rosvesty cotidian rus : Romania se pregateste sa atace Ucraina pe 26 februarie


Saptamana trecuta un cotidian rus (Rosvesty.ru) a scris ca Romania se pregateste sa intre cu trupe militare pe teritoriul Ucrainei in regiunile Cernăuţi si Odesa fara a se fi consultat cu NATO si contrar opiniei Berlinului planul operatiunii numindu-se “Romania Mare”.

Conform planului romanii din regiunile Cernauti si Odesa ar trebui sa ceara statului roman protectia si astfel sa ofere statului roman un motiv pentru a putea interveni.
Operatiunea ar trebui derulata pe 26 februarie (n.r. astazi) iar prima formatiune militara care va initia intrarea pe teritoriul ucrainean ar fi batalionul special “Vulturii”. 



Batalionul ar fi responsabil cu blocarea trupelor mecanizate ucrainene si sa preia controlul asupra drumurilor cheie.

In regiunea Odesa ar trebui sa intervina brigazile mecanizate “Argedava” si “Rovine”.
In apropierea Insulei Serpilor armata romana ar urma sa faca o diversiune pentru a scapa de granicerii ucraineni.

Baietii astia de la revista rusa Rosvesty ori sunt  “zuzu” ori au un scop anume de a destabiliza  si dezorienta si mai mult ucrainenii.

Chiar daca ar fi fost vorba de o asa numita invazie a Romaniei pentru recuperarea teritoriilor sale cum au ajuns cei de la Rosvesty in posesia informatiilor ?

I-au luat un interviu minstrului de interne roman in care li s-a confesat ?
URSS joaca prea mult Curling chiar si dupa destramarea sa !

Aceasta aberatie poate fi citita pe link-ul postat mai jos:



2Parale.ro

Viitor furat !


Cine ne-a furat viitorul ? Uitati-va ce viitor stralucitor se putea vedea prin ochii lor ! Cine au fost magarii care ne-au furat acel viitor?

In timpul lui Pazvante Chiorul cand acesta avea putere deplina lucrurile erau simple si nu asa de incurcate si alambicate in politica asa cum sunt astazi. Chiorul taia si spanzura , avea un pitic pe care il punea sa-i faca treburile murdare si mai multe slugi impanzite prin toate dregatoriile.

Potera era insa instrumentul sau favorit de comanda si control al politicii romanesti. La comanda sa politica potera ii dresa pe cei care i se opuneau in politica  asa cum dresau odinioara tiganii (ursari) ursii pe la iarmarocuri sau prin noroaiele targurilor.

Mos Zagrean era un fel cap al staborului si nu iesea niciodata din cuvantul lui Pazvante Chiorul . Daca Pazvante spunea ca azi  laptele e alb si maine ca e negru mos Zagrean asa judeca , in consecinta deciziile staborului erau dictate dupa pofta si bunul plac ale lui Pazvante Chiorul.

Pazvante mai avea inca un prieten oaches adus cu sine din Tara Ungureasca de asta ii si zicea Ungurean.Acest Ungurean era hatru si posac de parca i se terminasera intotdeauna toate zilele din sac.

Impreuna cei trei oachesi alesi unul si unul pe spranceana sau pe ochi frumosi erau spaima si  cosmarul norodului romanesc. Pe unde treceau cei trei nici iarba nu mai crestea , animalele starpeau , femeile deveneau pe loc lesbiene , popii isi faceau cruci si bateau matanii , babele bolborseau descantece .


Si totusi care au fost magarii care ne-au furat un asa viitor luminos ?