Pages

Pages

Pages

joi, 31 iulie 2014

De ce nu sunt si nici nu vor fi niciodata bani pentru pensii



De ce nu sunt si nici nu vor fi niciodata bani pentru pensii? Pentru ca se incurajeaza prostia, hotia si lenea! Unul dintre promotorii acestor "virtuti" este Victor Viorel Ponta.

Cititi si Genocidul pensionarilor

Este regretabil ca in Romania au ajuns sa se sinucida oameni anchetati sub suspiciunea ca au pensii frauduloase. Este regretabil ca sistemul de pensii din Romania are de la an la an un deficit tot mai mare. Dar este oare normala incurajarea furtului calificat, al fraudei si al uzului de fals? Si-au pus intrebarea cei care au guvernat pana acum de ce nu sunt bani destui pentru fondurile de pensii? Au cautat solutii concrete pentru a consolida bugetul de pensii?

Poti sa nu fii de acord cu modul de anchetare al oamenilor, mai ales daca sunt anchetati si cei care sunt pensionari de drept, care n-au nici o vina si sunt victimele colaterale dar cum sa fii de acord cu pensiile frauduloase? Asta inseamna intr-adevar ca Romania chiar vrea sa descurajeze munca si sa incurajeze numai lenea si hotia? Pai cum se poate ca unul care n-a muncit in viata lui nici macar o zi sa-si faca dosar de pensie si noi acum sa-l iertam pentru perioada in care a inacasat bani ilegal?

Din ratiuni electorale, Victor Ponta vine cu cea mai idioata propunere pe care au putut vreodata auzi romanii. Guvernul vrea amnistia celor care care au furat pentru ca: "e un efort mic".Ce urmeaza? Amnistia tuturor politcienilor care au furat miloane de euro sau zeci de milioane anual din bugetul statului?

In Romania exista adevarate filiere de pensionari frauduloase atat pentru pensii pe caz de boala, handicap cat si filiere de pensionari frauduloase cu dosare false sau adeverinte falsificate. In urma cu cativa ani, fostul presedinte al CEC, director al Bancii Nationale a Romaniei, Eugen Radulescu, facea urmatoarea afirmatie: "Sunt sute de mii de pensionari fraudulosi in Romania".

Trist este ca aceste filiere pun bete in roata tocmai bolnavilor reali care ar merita sa fie pensionati fara sa mai fie purtati atat de mult pe drumuri sau sa se prezinte la control in niste cazuri absurd de evidente (daca omului ii lipseste un picior sau o mana el totusi este chemat in continuare la control de parca in acest timp i-ar fi putut creste un al membru la loc).

Indiferent de doctrina politica e absurd si revoltator sa fii de acord cu o frauda, fie ca acesta este un plagiat, fals in acte sau uz de fals. Daca exista acesti pensionari fraudulosi, estimati dupa cum am aratat mai sus chiar la sute de mii, atunci acestia primesc niste bani nemeritati din contributiile nostre, ale tuturor romanilor contributori la bugetul de pensii.

Cu acesti bani s-ar putea mari pensiile celor pensionati legal sau macar s-ar reduce deficitul pentru a nu mai fi nevoie sa facem imprumuturi la FMI sau la Banca Mondiala, imprumuturi pe care de altfel le vom plati tot noi cei care muncim sau copii nostri.

Victor Ponta incurajeaza cu buna stiinta furtul! In conditiile acestea, cand vedem cata nesimtire poate zace in cei care ne fura prin toate miljloacele posibile si nascocesc tot felul de amnistii si indulgente pentru hoti de ce dracu' mai platim noi toti ceilalti ca prostii taxe pentru acest stat mafiot?

Daca tot ne "iarta" Ponta, de ce sa nu apucam cu totii de furat si de alte hotomanii? In evul mediu catolicii cumparau indulgente cu care isi plateau pacatele cele mai mari pe care le savarsisera in decursul vietii. Astazi Ponta e hotarat sa imparta si el indulgente pe care la va numi amnistii. Oare nu cumva Ponta spera ca aceste indulgente se vor transforma in voturi? Cu alte cuvinte, prim sinistrul Ponta vrea sa cumpere voturile unor infractori cu banii contribuabililor. Curat murdar, coane Ponta! Asta nu este altceva decat mita electorala, pe banii prostilor care au muncit si inca muncesc cinstit in aceasta tara!

Note:
-------------------
1) http://www.realitatea.net/director-bnr-toate-pensiile-ar-trebui-impozitate-sunt-sute-de-mii-de-pensionari-fraudulosi_876579.html
2) http://adevarul.ro/news/eveniment/dupa-sinuciderea-pensionari-guvernul-vrea-aministia-celor-trebuie-returneze-bani-1_53da53e10d133766a8e6379b/index.html
3) http://fortusiasi.blogspot.ro/2012/05/o-sa-va-descriu-o-adevarata-filiera-de.html

miercuri, 30 iulie 2014

Republica Moldova a fost invitata pentru prima data la summit-ul NATO


Republica Moldova va participa la primul summit NATO care va avea loc la începutul lunii septembrie în South Wales.Intr-un interviu oferit postului de radio Europa Libera, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, conform Tsenzor.net citand Ukrinform a declarat:

"Republica Moldova a avut in acest an un rol activ în misiunile de mentinere a pacii ale NATO, și a trimis trupele KFOR din Kosovo Prin aceste actiuni Republica Moldova a fost invitata pentru prima oara pentru a participa la summit-ul NATO, care va avea loc la inceputul lunii septembrie a acestui an,." 

Ciomform "Tsenzor.net": Moldova acuza Rusia de incalcarea flagranta a suveranitatii. Natalia Gherman, ministrul de externe al Republicii Moldova si-a exprimat speranta ca in timpul summit-ului va discuta problema de retragere de pe teritoriul Republicii Moldova a contingentului armatei a 14-a ruse, stationate in pe teritoriul autoproclamatei Transnistria, precum si un numar mare de arme (mai mult de 20 de mii de tone de bombe și obuze depozitate in satul Cobasna zona Rîbniţa).

Sursa:
-----------------------
1) http://censor.net.ua/news/295958/moldovu_vpervye_priglasili_na_sammit_nato

Diversiune rusa - Romania si Republica Moldova vor ataca Transnistria


Dupa ineptiile diversioniste spuse de catre propaganda rusa in primavara acestui an, conform carora Romania ar fi urmat sa atace Ucraina, construind un scenariu demn de filmele SF, rusii revin acum din nou cu o ipoteza de acelasi gen si anume ca Romania impreuna cu Republica Moldova, sub umbrela NATO vor ataca Transnistria dar nu se vor opri doar la ea ci vor ocupa si sudul Basarabiei.

Reaminitim celor care nu au aflat pana acum ca in luna februarie a acestui an in presa rusa au aparut dezinformari si diversiuni asemanatoare despre care Glasul Moldovei a scris la acel moment: Rosvesty cotidian rus : Romania se pregateste sa atace Ucraina pe 26 februarie.

Ce trebuie luat in calcul este ca imediat dupa acesta campanie de propaganda mediatica, diversiuni si dezinformari Rusia si-a pus in practica planurile si a invadat Crimeea. Asadar este de asteptat si acum ca Rusia sa treaca la fapte la scurt timp dupa aceste intoxicari propagandistice. Ca si atunci cand a invadat Crimeea, Rusia a pornit in paralel si un atac cibernetic impotriva peninsulei exact cum a facut si acum de curand in Ucraina.





Este clar ca modul de operare al Rusiei este identic cu cel de la inceputul lunii martie a acestui an, in care a inceput invazia peninsulei Crimeea. Atat atacul cibernetic impotriva Ucrainei, propaganda mediatica, dezinformarile si diversiunile rusilor dovedesc ca ceva se va intampla iar cat de curand, posibil ca si in luna martie, chiar la inceputul lunii.

Se remarca deja un tipar dupa care se actioneaza de parca actunile separatistilor sunt programate sa se intample la anumite date fixe. Rusii au intr-adevar obsesia sincronizarii cu anumite date simbolice dar actiunile din Ucraina incep sa semene din ce in ce mai mult cu un joc de sah.

Surse:
----------------------


marți, 29 iulie 2014

Lupta pentru identitatea neamului romanesc



Imperiul habsburgic - interzicea si distrugea cartile romanesti, cu precadere cartile religioase (ortodoxe) scrise in greaca sau in slavona
Imperiul austro-ungar - printr-un ordin ministerial venit de la Budapesta in martie 1906 sunt interzise 100 de carti, harti si alte publicatii scrise sau traduse in limba romana
Regimul hortist(Horthy, Ungaria) - a interzis in Transilvania un numar semnificativ de carti scrise sau traduse in limba romana
Regimul stalinist (URSS)- din Romania a interzis peste 40.000 de carti 
URSS Basarabia - in Basarabia nu doar cartile in limba romana erau interzise ci si folosirea limbii romane sau scrierea in grafia latina


Perceptia publica pentru multi dintre romani este ca astazi se duce o lupta, o propaganda continua impotriva identitatii nationale romanesti. Structuri si entitati oculte ce detin trusturi de presa, controleaza politicieni sau institutii ale statului roman, sprijina financiar si logistic antiromanismul ca politica oficiala de stat.

Nu se stie inca prin ce minune neamul romanesc a rezistat de-a lungul veacurilor in fata atator de multe vicisitudini si nenorociri care s-au abatut asupra acestui popor. De la invaziile triburilor migratoare, la diferitele incercari de deznationalizare si de epurare etnica, cele mai nocive fiind incercarile de maghiarizare si de rusificare fortata, neamul romanesc a reusit impotriva tuturor predictiilor si impotriva sortii sa reziste cu stoicism.

Lupta strainilor impotriva identitatii neamului romanesc a inceput inca din cele mai vechi timpuri ale antichitatii. Nu se stie inca din ce motiv, dar cu predilectie au fost cenzurate multe din informatiile referitoare la stramosii nostri daci. Este greu de crezut ca distrugerea acestor informatii reprezinta doar niste evenimente aleatoare tinand cont ca din anumite opere ale unor autori antici lipsesc "doar" aceste informatii care fac referire la daci si nimic altceva din intreaga lor opera cunoscuta.

In Transilvania, imperiul habsburgic a dus o lupta mai cu seama impotriva cartilor religioase romanesti, carti scrise in limba greaca sau in slavona. Scopul vadit al habsburgilor era deznationalizarea romanilor prin ruperea acestora de religia stramoseasca ortodoxa si trecerea lor la catolicism. Prin ademenirea romanilor, acordandu-le functii inalte sau diferite privilegii s-a reusit mai intai trecerea lor la catolicism si mai apoi deznationalizarea lor totala, inclusiv maghiarizarea fiind mult mai usoara de facut.

Printr-un ordin ministerial venit de la Budapesta in martie 1906 sunt interzise 100 de carti, harti si alte publicatii scrise sau traduse in limba romana. Regimul hortist(Horthy, Ungaria) a interzis de asemenea in Transilvania un numar semnificativ de carti scrise sau traduse in limba romana.

Imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial, regimul stalinist instaurat in Romania, sub presiunea armelor, a impus o cenzura diabolica asupra valorilor reale ale istoriei si ale culturii romane. Printre cele aproximativ 40.000 de carti interzise s-au numarat si lucrarile istoricului Gheorghe I. Bratianu, personalitate proeminenta a istoriografiei universale. 

In multe situatii, genocidul cultural declansat impotriva poporului roman a fost insotit si de exterminarea fizica a autorilor. A fost si cazul savantului Gheorghe I. Bratianu care, inchis fara a fi macar judecat, a fost omorat in inchisoarea de la Sighetul Marmatiei. Scrierile sale despre Basarabia, izvorate din patriotismul sau profund si fiind rodul unor trairi nationaliste, i-au adus in cele din urma si tragicul sau sfarsit. Iata deci ca pentru Basarabia nu s-a murit doar cu arma in mana ci si cu alte unelte, cu mult diferite fate de cele folosite pe campurile de batalie.

Din pacate, lupta acesta continua impotriva culturii, impotriva valorilor reale ale istoriei si ale identitatii neamului romanesc din partea elementelor straine dusmane poporului roman au tinut si incearca in continuare sa tina Romania intr-un regres permanent. Incercarile de a distruge o cultura, de a distruge o identitate nationala prin cenzura, prin dezinformare si prin incercari odioase de deznationalizare au fost in Romania mai crunte si mai barbare decat in multe colonii ale secolelor trecute.

Pentru ca noi romanii sa putem castiga aceasta lupta si pentru a mentine in continuare identitatea neamului romanesc trebuie sa ne desprindem in totalitate de cei care au incercat sa tina aceasta natie, acest popor, intr-o bezna permanenta. Le suntem datori stramosilor nostri, celor care s-au chinuit si s-au luptat pana acum sa mentina vie flacara identitatii nationale si care de multe ori au facut chiar si sacrificiul suprem pentru asta.

Surse:
------------------------
1) http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/carti-limba-romana-interzise-transilvania-1906-7_51b2deafc7b855ff566e44d7/index.html
2) http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/document-badea-cartan-1_51b2e4d1c7b855ff566e6239/index.html
3) http://www.libnet.ro/cultura/document-carti-interzise-budapesta-transilvania-inceputul-anilor-1900-pelerinajul-lui-badea-cartan-peste-carpati-cartile-desagi-printr-un-ordin-ministerial-venit-martie-1906-sunt-studia-scolile-din-100-carti-harti-scrise-sau-tradu-766721.html
4) http://www.iiccr.ro/ro/evenimente/pro_memoria/cenzura_in_romania_comunista/
5) http://jsri.ro/ojs/index.php/jsri/article/viewFile/130/130
6) http://www.romlit.ro/cum_se_distruge_o_cultur
7) http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/1945-1950-paranoia-arestarii-cartilor
8) http://vasilegogea.wordpress.com/2011/07/15/carti-interzise-o-lista-din-1985/
9) http://mugetulcarpatiloronline.blogspot.ro/2011/08/paranoia-arestarii-cartilor-de-ieri-si.html
10) http://irotaru.wordpress.com/2010/06/15/carti-romanesti-interzise-in-basarabia/
11) Gheorghe I. Bratianu, Basarabia - drepturi nationale si istorice

luni, 28 iulie 2014

Ce spune un ungur despre Viktor Orban - abilitatile sale intelectuale sunt limitate



Vizita recenta a lui Viktor Orban din Romania, de la Tusnad, ideile exprimate si discursul sau legat de autonomia Tinutului Secuiesc au fost analizate si de conationalii sai maghiari si parerile lor sunt destul de surprinzatoare.

Intr-un articol de pe blogul hungarianspectrum.wordpress.com, intitulat Ungaria lui Viktor Orban: "O democratie limitata"("An illiberal democracy"), premierul Ungariei este criticat si chiar ironizat atat in articol cat si in comentariile pe care diferiti utilizatori le-au postat.

Unul dintre utilizatori este chiar destul de acid la adresa lui Viktor Orban, afirmand ca "discursul" premierului maghiar este supraestimat, nefiind necesara analiza discursului sau pentru ca este doar o insiruire de bolboroseli incoerente, repetand fraze pe care le-a auzit de la altii ( deci putem sta linistiti, nu doar Victor Viorel Ponta plagiaza sau face copy paste) sau vorbeste despre ceea ce tocmai a citit recent in ziar.

Acelasi utilizator isi incheie comentariul cu o caracterizare naucitoare pentru Viktor Orban: "Sa recunoastem, omul are abilitati intelectuale limitate,..., cu aceasta afirmatie, cred ca am fost chiar destul de politicos".

Afirmatia legata de abilitatile intelectuale limitate ale lui Viktor Orban ne face sa ne punem intrebarea daca nu cumva sta altcineva in spatele politicii agresive a premierului maghiar. Or fi avand si ungurii "Batranul" lor care influenteaza viata politica din Ungaria?

Pe acceasi pagina mai sunt si alte comentarii, poate la fel de acide, dar acesta ne-a atras noua atentia cel mai mult si este pe undeva extrem de surpinzator. Sa fie oare Ungaria la fel de dezbinata ca si Romania? Sa fie oare Viktor Orban, un fel de Traian Basescu de origine maghiara care sa provoace dezbinarea politica, sociala si ideologica a propriilor concetateni? De altfel despre Viktor Orban si Traian Basescu se stie ca sunt prieteni buni si ca de regula prieteniile se leaga intre caractere asemanatoare. 

Sursa:

1) http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/07/26/viktor-orbans-hungary-an-illiberal-democracy/

duminică, 27 iulie 2014

Ticalosi fara glorie, tradatori fara principii - Parintii degenerati ai PSD-ului!



Conducatorii de astazi ai Romaniei nu au nici o legitimitate pentru ca in 1989 a fost de fapt o lovitura de stat. Cei care conduc astazi Romania sunt copiii si nepotii tortionarilor comunisti, ai sovieticilor sau alogenilor veniti calare pe tancurile sovietice. Priviti parintii degenerati, fondatorii FSN-ului, numai tradatori de tara, unul mai mare decat celalalt.

Nu va puteti explica dezastrul in care se gaseste astazi Romania? Priviti atent la imaginea de mai sus si veti gasi raspunsuri la cateva dintre cauzele care au dus la distrugerea sistematica si intitutionalizata a Romaniei! Partidele care isi au originea in FSN (un avatar al fostului PCR), PSD-ul si PDL-ul, nu sunt de condamnat doar pentru ca sunt continuatorii comunismului ci si ca isi au originile intr-o entitate conceputa de catre niste tradatori de tara!

Indiferent cat de mult l-ai fi urat pe mafiotul de Traian Basescu, fiind justificata de altfel aceasta ura, cum poti insa sa-l suporti pe un tradator de tara ca Ion Marcel Ilici liescu Ivanovici, pe un Petre Roman Neulander sau un Saul Bruckner alias Silviu Brucan? Oare nu este timpul sa spunem ca trebuie indepartati din viata politica si nu numai, toti tradatorii neamului romanesc?

1) Nicolae Militaru - a fost trecut in rezerva de catre Ceausescu, suspectat fiind de a fi membru GRU. Pana si lui Nicolae Ceausescu i-a fost frica sa faca ceva mai mult impotriva lui Nicolae Militaru decat trecerea acestuia in rezerva si supravegherea stricta de catre serviciile de securitate.

Nicolae Militaru se face vinovat de diversiunile in care au murit destui de multi oameni la asa zisa revolutie din decembrie 1989, diversiuni care seamana suspect de mult cu ceea ce s-a intamplat de curand in Ucraina.

2) Dumitru Mazilu - un nume care a devenit cunoscut romanilor mai cu seama in zilele loviturii de stat din 1989. El este printre cei care au fost prezenti la asa numita "Declaratie de la Budapesta" si este suspectat ca fiind colaborator al serviciilor secrete maghiare (AVO).

De altfel, in primavara anului 1990, Dumitru Mazilu este prezent la inmormantarea unor agenti maghiari din trupele speciale, ucisi in timpul evenimentelor din 1989 de la Timisoara.

3) Ion Marcel Ilici Iliescu (fost IVANOVICI) - tradatorul principal si autorul moral al loviturii de stat din decembrie 1989, agentul rusilor, vanzator si tradator de tara din a carui cauza Romania a cunoscut o distrugere si un jaf atat de mari incat nu cunoscuse nici macar in timpul invaziilor cele mai aprige ale popoarelor migratoare, ale turcilor, rusilor, ungurilor,etc

Ion Iliescu, impreuna cu George Soros, sunt artizanii impunerii folosirii fortate a termenului de rrom in loc de tigan, cu scopul clar de a se face confuzia pana la identitate dintre termenii rrom si roman.

4) Petre Roman ( fost Neulander) - a recunoscut ca a fost spion pentru KGB, livrand pentru sovietici planurile unui baraj construit de francezi in Franta cu ajutorul americanilor

5) Silviu Brucan ( fost Saul Bruckner) - asa zisa eminenta cenusie din spatele tuturor actelor de tradare si de deznationalizare a poporului roman. Silviu Brucan a actionat mai mult pe partea ideologica, pe partea de manipulare, indobitocire si deznationalizare a poporului roman.

Silviu Brucan este unul dintre cei care au planuit impreuna cu George Soros diferite scenarii de deznationalizare, indobitocire si stirbire a identitatii nationale romanesti, prin finantarea masiva a unor trusturi de presa controlate, pentru a difuza si promova incutlura, non-valorile, decadenta si pentru a subrezi identitatea nationala si adevaratele valoril culturale si spirituale romanesti.

Treziti-va romani! Nu mai votati Basesti, nu mai votati Pontaci, nu mai votati PSD, nu mai votati PDL(PMP), nu mai votati tradatori si antiromani!

Deschideti granitele pentru tinerii romani din Ucraina!



Tinerii romani din Ucraina nu vor sa moara pentru Poroșenko, Ianețiuk și Timoșenko! Deschideti granitele Romaniei si Republicii Moldova pentru a primi acesti tineri! Acesti tineri trebuie trimisi la studii, nu la moarte! Destul au murit romanii secole la rand in primele randuri ale razboaielor, ba pentru turci, ba pentru rusi, polonezi, unguri, habsburgi, austro-ungari sau alte natii!

Pana se linistesc apele in Ucraina, tinerii romani care au primit ordine de mobilizare pentru a merge intr-un razboi care nu-i al lor, trebuie trimisi in Romania sau in Republica Moldova. In timp ce tinerii ucraineni care au fugit din estul Ucrainei in vestul acesti tari au regim de refugiati, tinerii romani primesc ordine de mobilizare! 

Cu alte cuvinte se doreste ca romanii sa moara iarasi in primele randuri ale razboiului, asa cum au murit nenumarati tineri de origine romana, trimisi fortat pe timpul URSS-ului sa lupte intr-un razboi inutil, in Afganistan. Pe atunci nu era saptamana in care sa nu se intoarca sicrie cu soldati de origine romana ucisi in Afganistan.

Nu ajunge cat sange romanesc s-a jertfit din cauza ciumei rosii numite URSS? Nu ajunge cati romani au fost ucisi cu sange rece la Fantana Alba? Lansam un apel autoritatilor din Romania si Republica Moldova: deschideti granitele si primiti tinerii romanii ce nu merita sa moara in razboiul altora!

In istorie au fost cazuri paradoxale cand romani basarabeni au fost recrutati cu forta ca sa serveasca drept carne de tun pentru URSS si au ajuns sa lupte atat pe frontul est, in Crimeea, Caucaz sau Stalingrad cat si in vest, participand la atacul Berlinului. 

Ajunge cat sange romanesc s-a varsat pentru ciuma rosie reprezentata de URSS si de tarile mostenitoare ale acestuia! Romanii din Ucraina trebuie ajutati sa nu se transforme in victimele unui razboi strain de interesele lor! Daca pana acum, minoritatea romaneasca din Ucraina a fost lipsita de orice drepturi pentru ce ar onora numai obligatiile?

Comandante, ce dracu ai facut cu tara asta?



In anul 2009, conform unor documente dezvaluite de catre Wikileaks, in preajma alegerilor prezidentiale din Romania s-au intensificat mesajele diplomatice sau telegramele intre ambasada americana din Bucuresti si Washington. Americanii erau interesati de continuarea parteneriatului strategic cu Romania si de realizarea viitoarelor lor planuri in zona astfel ca Traian Basescu a ajuns sa castige al doilea mandat de presedinte al Romaniei "la masa verde", prin fraudarea alegerilor. Intensificarea importanta a schimbului de mesaje dintre ambasada americana de la Bucuresti si Washington nu face decat sa confirme implicarea SUA in "jocul electoral" din Romania si asezarea pe tron a asa zisului presedinte "jucator".

Masinaria de fraudare a mafiei PDL-iste a folosit practic toate mecanismele posibile: servicii secrete, SRI, SIE, STS, politie, jandarmerie, prefecti, primari, sefi locali de partid, agenti economici privati sau de stat, etc. Sprijinul americanilor s-a concretizat prin ajutorul pe care National Security Agency (NSA) l-a dat la achizitionarea si instalarea echipamentelor speciale pentru reteaua MONSAT. Astfel, Traian Basescu a folosit Centrul SECI si proiectul militar MONSAT pentru a supraveghea si coordona fraudarea alegerilor.

Pregatirea si pre-organizarea pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009 au fost facute inca din timpul campaniei europarlamentare cu implicarea directa a STS. Acum se explica perfect sustinerea pana in panzele albe a lui Marcel Opris de catre Traian Basescu, in cazul accidentului de avion din muntii Apuseni.





Videoclipul de mai sus este poate putin cam vulgar dar reflecta perfect modul in care acest "comandant" si-a batut joc de tara timp de 10 ani. Probabil ca americanii care au violat, batut si jefuit de curand o romanca insarcinata in Italia, stiau si ei ca Romania accepta fara sa se opuna prea mult astfel de "tratamente". Slugarnicia fara limite a lui Basescu fata de americani, ar fi musamalizat si acest caz daca el s-ar fi petrecut in Romania, asa cum a facut in cazul uciderii lui Teo Peter. Iata insa ca italienii dovedesc demnitate si fac ceea ce este normal si ar fi fost normal sa se intample si in Romania in urma ci cativa ani in cazul Teo Peter.

Mai multi angajati ai STS Satu Mare au afirmat ca in data de 6 decembrie 2009, incepand cu ora 13:40, moment in care Mircea Geoana il depasea cu mai mult de 5 procente pe Traian Basescu, a fost pus in aplicare planul de rezerva, planul B, la ordinele generalului Marcel Opris, seful STS si sub coordonarea vicepresedintelui PDL, Adriean Videanu.Mai exact, STS a avut o derivatie secreta conectata la un server central al PDL din Aleea Modrogan, avand numele de cod "Taurul".

Mult mai tarziu, AEP si BEC confirma frauda electorala de la alegerile prezidentiale din 2009, de la ambasada Romaniei de la Paris. La acea vreme, ambasadorul Romaniei la Paris era Theodor Baconski, omul care avea sa fie rasplatit pentru frauda comisa si promovat de catre Traian Basescu in functia de ministru de externe.

Cum sa nu fure si sa faca tot felul de potlogarii Mircea Basescu cand insusi fratele sau, Traian Basescu, marele aparator al IN-justitiei este asa dupa cum spunea Crin Antonescu intr-o engleza de balta : "tatal si mama" tuturor relelor , jafurilor si abuzurilor din Romania?

Surse:
-------------------

sâmbătă, 26 iulie 2014

Franta ofera scutiri de impozit pentru cei care fac donatii pentru armata Israelului



O parte dintre cetatenii francezi este revoltata de faptul ca Franta ofera scutiri de taxe si impozite celor care fac donatii pentru armata Israelului. O organizatie evreiasca caritabila, numita Tsidkat Elioau, ofera suport financiar soldatilor israelieni prin intermediul donatiilor. Problema este ca pentru aceste donatii oferite armatei israeliene Franta face niste scutiri de taxe si impozite.

De pe site-ul organizatiei de caritate, www.tsidkat-eliaou.org/tsahal , se pot face diferite donatii care sa acopere costul unor anumite obiecte utilizate de soldatii israelieni, incepand de la o simpla carte religioasa de rugaciuni, alimente, ventilatoare sau bauturi racoritoare pentru grupuri de soldati formate din 10 pana la 30 de soldati.

Cu alte cuvinte, este vorba de o sponsorizare pentru razboi. Unii dintre cetatenii francezi care au vizitat acest site s-au aratat revoltati de ideea ca statul francez sponsorizeaza indirect masacrele din Gaza, din Palestina.

Acesta stire nu este singurul incident cu impact negativ asupra imaginii Israelului din aceasta saptamana. Mai multe agentii de stiri au publicat articole in care au descris cum Israelul ofera burse de studii pentru studentii din diferite tari care vor posta pe retelele de socializare, forumuri, bloguri sau alte mijloace de comunicare on-line, mesaje  pozitive, de sustinere si imbunatatire a imaginii Israelului, stirbita serios de ultimele evenimente din Palestina.

In Franta au fost in ultimul timp mai multe proteste in strada indreptate atat impotriva globalizarii, a ocultei mondiale dar si impotriva politicii Israelului. Putin surprinzator este ca uneori s-au alaturat acestor proteste chiar si evrei care se declara antisionisti.

Sursa:

1) http://www.ajib.fr/2014/07/soutien-armee-israelienne/
2) http://www.tsidkat-eliaou.org/tsahal/

Lupta pentru gazele de sist din Ucraina



Ca si in Siria, in Ucraina este un razboi in desfasurare intre interpusi, intre mercenari sau companii subsidiare care livreaza oameni antrenati si pregatiti pentru misiuni de lupta sau "alte misiuni" care sa acopere implicarea directa a unor tari sau a unor companii multinationale. In mare masura, aceasta lupta se duce pentru energie. Cum Rusia nu are o industrie sau o economie diversificata, ci bazate in principal pe exploatarea si vanzarea de materii prime, rezervele de gaze de sist din Ucraina reprezinta un posibil concurent serios care ar lovi puternic in economia Federatiei Ruse.

Daca va uitati la harta de mai sus cu rezervele de gaze de sist veti observa ca zonele de conflict coincid cu zonele in care Ucraina detine aceste resurse. In bazinul Dnieper-Donetsk, acolo unde se estimeaza ca exista aceste resurse este acum si conflictul cel mai sangeros care face ravagii in randul populatiei si al infrastructurii.

In vestul tarii,in regiunea Transcarpatia sau Zakarpatia, acolo unde se estimeaza celelalte rezerve semnificative de gaze de sist ale Ucrainei, au loc unele tulburari provocate de etnici maghiari aparuti in acea regiune, atat din Ungaria dar spre surprinderea multora, chiar si din Romania. Unul dintre etnicii maghiari din Romania care militeaza in Ucraina pentru autonomia regiunii Transcarpatia este Csibi Barna, extremistul maghiar care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu.

Actiunile subversive ale maghiarilor din Ucraina sunt incurajate, sustinute si finantate de catre Rusia. Prin folosirea Ungariei, rusii pun o presiune suplimentara pe ucraineni si se observa din ce in ce mai mult ca maghiarii sunt intr-o legatura directa cu separatistii rusi din regiunile Dontesk si Lugansk.

Din pacate, asistam la ceva ce putini mai credeau ca ar fi posibil la inceput de secol XXI! Ungaria duce o politica agresiva, expansionista si total impotriva curentului european democratic. In Ungaria, libertatile si drepturile fundamentale ale cetatenilor incep sa fie tot mai mult ingradite dupa modelul aplicat de Vladimir Putin in Rusia.

Sursa:
-------------------

1) http://www.zerohedge.com/news/2014-07-25/company-which-joe-bidens-son-director-prepares-drill-shale-gas-east-ukraine


Aromanii i-au dedicat un cantec Simonei Halep



Aromanii sunt mandri de cei mai talentati membri ai acestei comunitati si au simtit nevoia sa arate asta printr-un cantec al artistului aroman Hrista Lupci, cantec intitulat "Cantec pentru Simona Halep / Song for Simona Halep").

Cantecul a fost compus de catre Hrista Lupci pe vremea cand Simona Halep avea doar 12 ani dar deja se vedea in ea o viitoare campiona la tenis. Comunitatea aromanilor este recunoscuta ca fiind una foarte unita, membrii ei manifestand o solidaritate puternica. In acelasi cantec dedicat Simonei Halep sunt pomeniti si alti membrii de marca ai comunitatii cum ar fi Cristian Gatu, Ianis Zicu si Gheorghe(Gica) Hagi.





Iata si versurile in dialectul aroman al limbii romane:

"Armânlu a nostru, soi di aslan
 Îlu-avum pi Gica Hagi capitan
 Îlu-avum pi marili Gaţu Cristian
 Îlu-avem pi Ianis Zicu ca dailean
 Îlu-avem pi Ianis Zicu ca dailean 
Tu soia armâneascâ ma işi 
Unâ lilici tora fitrusi Halep Simona, ńicâ featâ armânâ 
Ţi s-amintă cu racheta tu mânâ 
Ţi s-amintă cu racheta tu mânâ
 La şasi ańi di tenis s-acâţă 
Ca s-gioacâ ghini di prota anviţă 
Tora doisprăḑ di ańi Simona-şi ari 
Di alti feati nu-ari antriţeari 
Di alti feati nu-ari antriţeari 
La mări turnei-n lumi anchisi 
La tuti Simona anâchisi 
Ta s-gioacâ tenis ea maşi ari doarâ
 Îi simiţâ di mari campioanâ
 Îi simiţâ di mari campioanâ Italia Simona anchisi San Giorgio, 
Trieste anâchisi Tu Franţa ş-tu a noastrâ 
Armânii Işi cu caplu-nḑeanâ ş-cu tińii 
Işi cu caplu-nḑeanâ ş-cu tińii 
Ma s-nu agârşeşţâ tini, feată bunâ 
S-nu agârşeşţâ câ ţâ hii armânâ 
Sâ ştii câ tini hii di prota soi 
Ţi canâ oarâ nu deadi nâpoi 
Ţi canâ oarâ nu deadi nâpoi 
Ta s-creşţâ mari noi ti aştiptăm 
Sâ ştii, Simona, armâńil\'i ti vrem 
Ş-tut prota pi tini noi s-ti videm 
Ş-un altu cântic ma-mşat va ţ-adrăm 
Ş-un altu cântic ma-mşat va ţ-adrăm 
Armânlu a nostru, soi di aslan Îlu-avum pi 
Gica Hagi capitan Îlu-avum pi marili 
Gaţu Cristian Îlu-avem pi Ianis 
Zicu ca dailean Îlu-avem pi Ianis 
Zicu ca dailean Îlu-avem pi Ianis 
Zicu ţi-i cu noi Ş-Halep Simona ţi yini nâpoi 
Ş-Halep Simona yini di nâpoi"

Pe cat de mult ar trebui sa ne mandrim cu totii ca suntem conationali cu Simona Halep si sa-i multumim pentru felul in care ne reprezinta cu succes in lume, pe atat de mult constatam cu uimire si cu regret ca emisiunea de propaganda antiromaneasca a lui Sabin Gherman are un efect foarte nociv si distrugator asupra identitatii nationale si a solidaritatii dintre romani. Daca avem ceva foarte important de invatat de la comunitatea aromanilor acest lucru este solidaritatea. Iata ce poate spune intr-un comentariu postat pe site-ul gsp.ro un "roman" indoctrinat de aberatiile lui Sabin Gherman despre Simona Halep si despre alti sportivi romani:


Numai si pentru aceasta emisiune imbecila a lui Sabin Gherman si ne bucuram ca postul cu pricina a fost scos din grila firmei de cablu la care suntem abonati. Cum se poate ca acest individ care incita la asemenea acte mizerabile sa nu fie amendat de catre CNCD? CNA-ul de ce accepta o asemenea emisiune care este clar indreptata impotriva cetatenilor acestei tari?

Inca o data tinem sa apreciem si sa laudam solidaritatea si unitatea de care dau dovada membrii comunitatii aromanilor. Trebuie sa invatam cu toti romanii sa fim uniti, sa fim solidari si sa nu ne mai lasam dezbinati de tot felul de tembeli!

Surse:
-------------------------