Pages

Pages

Pages

luni, 15 august 2016

In diaspora exista mai multi romani care vaneaza pokemoni decat cei inscrisi pentru votare



Se contureaza tot mai mult ideea ca noi romanii am fost din nou victimele unei farse de proportii in ceea ce priveste scandalul sectiilor de votare pentru romanii din diaspora. La acest moment, totalul romanilor din diaspora inscrisi in Registrul Electoral este de 3.613, din care 2.913 vor vot prin corespondenta, iar 700 au optat pentru votul in sectii de votare speciale.

Putem spune astfel cu mana pe inima ca exista sigur mai multi romani in diaspora care prefera sa venze pokemoni decat cei care "plang" dupa dreptul de vot. Realizati cata manipulare si bataie de joc au facut anumite institutii ale statului roman si mass media din Romania in scandalul sectiilor de votare pentru romanii din diaspora?


Noul regim politic din Romania s-a urcat la conducerea statului prin manevre oculte si practici deceptive, speculand sentimentele de moment ale romanilor printr-o manipulare de proportii orchestrata de catre trusturi de presa si retele de organizatii non-guvernamentale.
Cert este ca romanii au inteles acum unele lucruri concrete:
  • nu se poate protesta in Romania decat cu voie de la "stapanire", numai "societatea civila" agreata de sistem poate protesta liber pe strada fara autorizatii si fara sa fie cotonogita de jandarmi sau amendata
  • nu pot patrunde pe scena politica din Romania decat "anumite" specimene acceptate de catre Inalta Poarta si sub atenta supravehere a nu stiu cate servicii secrete
  • exista un imens aparat de propaganda si manipulare indreptat impotriva intereselor reale ale cetatenilor Romaniei
  • serviciile secrete intervin masiv in viata politica din Romania, influentand adeseori negativ mediul politic, economic si social din tara noastra


O femeie din Urziceni a murit din cauza virusului West Nile



In contextul in care globalizarea a facilitat raspandirea diverselor forme de virusi in intreaga lume, iata ca s-a confirmat si in Romania primul caz de moarte din acest an provocata de catre virusul West Nile. La nivel global, frica raspandirii virusului Zika, provocat de regula de catre intepaturile asa numitului "tantar-tigru", a creat ingrijorare atat in randul oamenilor obisnuiti cat si cel al lumii medicale.
Specialistii in tratarea bolilor infectioase, au dezvaluit faptul ca o batrana din Urziceni, judetul Ialomita, a decedat dupa ce fusese internata cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile la sfarsitul lunii trecute, potrivit enational.ro.


Batrana din Urziceni avea 79 de ani si a fost transferata de la Ialomita la "Matei Bals", unitate medicala specializata in tratarea bolilor infectioase. In urma analizelor, specialistii au confirmat banuielele infectarii cu virusul West Nile, insa potrivit guraialomitei.com, confirmarea diagnosticului a venit abia dupa decesul femeii. Batrana avea de asemenea si alte afectiuni care i-au slabit si mai mult organismul.

Virusul West Nile este unul transmis prin intepatura tantarilor si poate provoca diverse forme de meningita. Metode simple de aparare precum dispozitivele anti-tantari prezente acum pe piata va pot salva viata, tantarii fiind de altfel unele din insectele care raspandesc o serie de boli foarte grave.


Alerta! Daca va pomeniti cu un asemenea gandac in casa, fugiti imediat la medic!


Alerta! Daca va pomeniti cu un asemenea gandac in casa, fugiti imediat la medic! Centrul pentru Boli, Control si Prevenire a emis o avertizare cu privire la problemele grave de sanatate pe care le poate transmite gandacul Triatomine, numit adesea si "gandacul asasin" sau "gandacul care saruta", o insecta care transmite un un parazit periculos, numit Trypanosoma, ce poate chiar si omori un om. 

 Odata cu patrunderea parazitului in organism, acesta provoaca boala mortala Chagas, o boala ce afecteaza opt milioane de oameni la nivel global. Boala Chagas conduce la probleme grave cardiace si adeseori victima are un sfarsit fatal. La aproximativ 2 luni de la muscatura gandacului, dupa perioada de incubatie, apar simptome precum febra, dureri musculare, dificultati de respiratie, dureri de cap si glande limfatice umflate. 



 Medicii pot confunda usor simptomele bolii Chagas cu cele ale gripei obisnuite, insa boala Chagas are niste particularitati precum umflarea pleoapelor sau leziuni specifice la nivelul pielii. Aproape o treime din bolnavii care au contractat aceasta boala au dezvoltat si probleme cardiace, in timp ce o zecime din ei au probleme de digestie. 
Chiar daca nu exista nici un vaccin pentru boala Chagas, daca va prezentati din timp la medic si sunteti diagnosticat corect, tratamentul are o eficienta de aproape 100%. Boala Chagas este numita asa dupa medicul brazilian Carlos Chagas care a descoperit infectia provocata de catre parazitul Trypanosoma cruzi la inceputul secolului XX, in anul 1909. 

 



Eduard Novak, primul medaliat cu aur din istoria Romaniei la Jocurile Paralimpice


Eduard Novak este un ciclist paralimpic, fiind de asemenea castigatorul primei medalii de aur din istoria Romaniei la Jocurile Paralimpice in cadrul editiei 2012 a acestei competitii speciale, desfasurata in acel an la Londra. Carol-Eduard Novak s-a nascut la 28 iulie 1976 la Miercurea Ciuc si a suferit un accident rutier in anul 1996, in urma caruia medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul drept.

Insa pentru Eduard Novak viata sportiva n-a incetat, acesta trecand peste momentul tragicului accident si revenind pe bicicleta, ba chiar reusind sa aduca prima medalie pentru Romania la Jocurile Paralimpice, dar de asemenea trebuie mentionat ca si prima medalie de aur castigata de catre tara noastra la aceasta competitie este adusa tot de el. In anul 2013, Eduard Novak devine chiar noul presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Alaturi de Eduard Novak, sunt inca zece sportivi paralimpici romani care vor participa la Jocurile Paralimpice din acest an, fiecare cu povestile lor de viata, cu sperantele si asteptarile lor, insa cu totii invingatori, trecand peste multe obstacole de ordin social, emotional, etc.

Pentru a doua oara consecutiv, producatorul de produse lactate Olympus sustine sportivii paralimpici ai Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din Brazilia, directionand cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala de lapte Olympus coumparata de catre consumatori.

Fiti si voi alaturi de sportivii paralimpici ai Romaniei, indreptati-va un gand bun si spre cei care ne vor reprezenta intr-o competitie cu totul si cu totul speciala, unde toti participantii sunt cu adevarat niste invingatori. Romania este reprezentata la Jocurile Paralimpice de la Rio de 11 sportivi plini de ambitie, care sunt decisi si motivati sa apere cu onoare si demnitate culorile tricolorului romanesc.

Foto: captura Youtube







vineri, 5 august 2016

Fii si tu alaturi de adevaratii invingatori


Pentru a doua oara consecutiv, echipa paralimpică română va fi sustinuta si in acest an la Jocurile Paralimpice de la Rio de catre Olympus, unul dintre cei mai importanti producatori de piata romaneasca de lactate, care va directiona catre Comitetul Paralimpic cate 50 de bani pentru fiecare sticla promotionala Olympus cumparata. Jocurile Paralimpice au loc in acest an la Rio de Janeiro intre 7 si 18 septembrie 2016 si vor participa 11 romani, acesta fiind pana acum cel mai mare numar de sportivi paralimpici pe care i-a avut Romania.

Sportivii paralimpici ne demonstreaza noua celorlalti o imensa tarie de caracter, demonstrandu-ne tuturor ca ei sunt cu adevarat niste invingatori autentici. Sa poti trece peste problemele specifice persoanelor cu dizabilitati, sa ai curajul sa lupti cu parerile preconcepute ale societatii, sa-ti doresti sa traiesti viata la maxim si sa te bucuri cu pasiune de sport, asta inseamna adevaratii invingatori!

Astfel de oameni merita din plin sustinerea noastra, in primul rand pentru ca ne demonstreaza noua celorlalti ca niciodata nu-i totul pierdut, viata este lupta permanenta si trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa.

Reprezentantii Romaniei la Jocurile Paralimpice din 2016 de la Rio de Janeiro sunt urmatorii: Florin Cojoc (atletism), Eduard Novak (ciclism), Olah Attilah (ciclism), Alex Bologa (judo pentru nevazatori), Dacian Makszin (tenis de masa), Serban Iulian (paracanoe), Mihaela Lulea (paracanoe), Naomi si Samuel Ciorap (inot), Bobi Simon (tenis de masa), Florentina Hriscu (disc).

Dintre sportivii enumerati, Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria Romaniei la ciclism.

Le uram succes tuturor si le tinem pumnii pentru a vedea tricolorul romanesc ridicandu-se deasupra altor drapele ale lumii.




joi, 4 august 2016

Ochelari spion ieftini


Ochelari spion ieftini : Cei care isi doresc o pereche de ochelari cu care sa inregistreze video sau sa faca fotografii, au acum o solutie ieftina si la indemana de la Excelvan DV104 Sunglasses Polarized Practical Recorder DV Eyewear Camcorder, iar livrarea produsului este in aceasta luna gratuita.

Ochelarii au un pret imbatabil pe piata, fiind printre cele mai avantajoase produse de acest gen din punct de vedere al raportului pret/calitate.


Produsul este livrat impreuna cu un cablu de date pentru a putea fi conectat la un PC/laptop sau la alte dispozitive, cu scopul de a face transferul de fisiere video sau foto intre ochelari si mediile de stocare, cu o cutie speciala de protectie si o laveta pentru sters si curatat lentilele ochelarilor si bineinteles cu instructiunile de utilizare pentru cumparator.


Design-ul ochelarilor este unul modern si placut, lentilele sunt polarizate si adecvate oricarei situatii, indiferent de cat de tare ar straluci soarele. Camera video incorporata nu va deranjeaza nicidecum activitatile, acestea putand continua in voie, nestingherite in nici un fel.




Caracteristici tehnice:


  • rezolutie video: 720 x 480 (VGA)
  • rezolutie imagini/foto: 1280 x 960
  • viteza de scriere/citire: 1.5MBps - 60MBps
  • memoria maxima suportata: max 32GB
  • viteza maxima de inregistrae: Max 30fps
  • consum: mai putin de 0.8w
  • alimentare: 320mAh Li-polymer battery
  • Alimentator/sursa: 5V DC / 500mAh
  • Autonomie:  60 - 120 minute
Ochelarii nu vin echipati si cu cardul Micro SD care trebuie cumparat separat.


Trei norocosi pot castiga o vacanta gratuita la Vama Veche la care isi pot aduce si prietenii


Cei care iubesc marea stiu ca nu trebuie sa pleci niciodata spre litoral nepregatit. Pentru ca voia buna si distractia sa fie la maxim pe intreaga durata a vacantei, trebuie o minima organizare a vacantei si a lucrurilor care trebuie numaidecat sa ne insoteasca.

Din arsenalul celor care iubesc marea, iubesc valurile si plaja romaneasca, nu trebuie sa lipseasca niciodata cateva articole de uz zilnic pe litoral, cum ar fi crema de protectie impotriva razelor ultraviolete, articole de igiena zilnica, ochelarii de soare si hainele potrivite pentru atmosfera incinsa si electrizanta de la malul marii.


Trei norocosi pot castiga o vacanta gratuita la Vama Veche la care isi pot aduce si prietenii. Orice produs cumparat de pe zorilestore.ro pana pe 21 august intra automat intr-o tragere la sorti din care vor rezulta trei castigatori ce vor ajunge la mare in statiunea Vama Veche, cu inca sapte prieteni fiecare. Da! Ati auzit bine. In total vor fi de fapt 24 de norocosi (3+21, 3 castigatori cu cate sapte prieteni fiecare) care vor avea camparea (paturi) în Cortul celor Șapte Simțuri și micul dejun asigurate, în perioada 26-29 August. Iar cazarea va fi specială, pentru că o să fie la Sandalandala, cel mai cool loc de camping din Vama Veche!






luni, 25 iulie 2016

Kinetic Sand, una dintre cele mai cumparate jucarii educative din SUA


Nisipul Kinetic (Kinetic Sand) a ajuns sa fie una dintre cele mai bine vandute jucarii educative din Statele Unite ale Americii. Fiind una dintre cele mai utile si mai simple jucarii, Nisipul Kinetic ne aduce aminte de copilaria in care aproape toti ne-am jucat in nisip, fie ca locul era la malul marii, la strand sau undeva intr-o zona rurala, acasa la bunici sau la alte rude de la tara.

Imi amintesc cu nostalgie de vremurile in care ne speteam vara ore bune pentru a duce la bun sfarsit maiestoasele noastre constructii de nisip, pe care ni le inchipuiam castele sau fortarete in care salasluiesc cavaleri in armuri stralucitoare.

Senzatia pe care o are un copil care se joaca cu nisipul este unica, greu de descris in cuvinte. Are un farmec aparte, intarind in acelasi timp legatura dintre om si natura. Doar atunci cand interactionezi direct la sol devii si un bun observator al naturii; deodata ti se dezvaluie micile vietati care treceau pana atunci pe langa tine neobservate.



Nisipul Kinetic este insa un nisip de jucarie perfect pentru casa ta, care nu se usuca, nu se risipeste, nu se lipeste de maini si nu murdareste, fiind 100% sigur si non-toxic. Cu alte cuvinte, copiii nostri se pot bucura de experienta unica a jocului cu nisipul chiar in propriile case, intr-o atmosfera sigura si fara a face mizerie in locuinta.

Cel mai important este faptul ca Nisipul Kinetic este refolosibil si nu se usuca niciodata, fiind de asemenea non-toxic si cu efect antimicrobian!





Ce inseamna "femeia pe bune"?



Daca vom cauta definitia femeii vom constata cat de tare se pot contrazice pana si unii dintre cei mai mari filozofi ai lumii cunoscute de pana acum. Pentru multi dintre barbati, femeia inca ascunde mistere de neinteles, fiind o fiinta poate prea putin inteleasa de catre acestia.
“Femeia este iubita asa cum e iubita muzica, e iubit luxul. Este spirituala sau este sentimentala si este dorita. Dar ceea ce ea crede, ceea ce simte, ceea ce poarta in gand… nu intereseaza pe nimeni.” , spunea Antoine de Saint Exupery
 Femeia (ta) pe bune, atunci cand esti destul de matur s-o descoperi cu adevarat, este ca o nestemata ce licareste in departare, ca un diamant neslefuit ce asteapta sa i se dea forma si sa-si arate intreaga sa splendoare.


"Femeia: cea mai dezgolită dintre cărnurile vii, şi cea care străluceşte cu cea mai dulce scânteiere.", spunea Antoine de Saint Exupery
Lactacyd a lansat campania #femeipebune, cu scopul de a evidentia faptul ca nimeni nu-i perfect pe aceasta lume, iar femeile nu fac nici ele exceptie. Insa femeile sunt grozave, chiar si asa imperfecte: pentru toate grijile si visele lor, pentru momentele de putere si cele de slabiciune, pentru diminetile in care radiaza si pentru cele in care nu vor sa iasa din casa, Lactacyd prefera femeile "PE BUNE!".


“Nicio femeie nu e frumoasa sau urata pana nu ajungi s-o cunosti.”, spunea  Marin Preda






duminică, 24 iulie 2016

Fitbit Blaze, ceasul care te ajuta sa ramai in forma


In ultima vreme au aparut tot mai multe gadget-uri care sa ne ajute sa ne mentinem in forma, ele adresandu-se nu doar sportivilor de performanta ci si persoanelor obisnuite, pretul lor fiind acum de asemenea tot mai accesibil si pentru publicul larg.

De la simple bratari pentru fitness care inregistreaza pulsul sau calculeaza numarul caloriilor arse, la diversele aplicatii de pe smartphone-uri care ne inregistreaza activitatile fizice zilnice si pana la gadget-uri complexe, capabile sa monitoreze numeroase functii precum ritmul cardiac, arderea caloriilor sau sa recunoasca si sa inregistreze in mod automat antrenamentele, realizand statistici amanuntite ale conditiei si formei fizice, noile dispozitive ne ajuta tot mai mult sa ne mentinem intr-o forma si conditie fizica optima pentru sanatate.



Fitbit Blaze este un ceas care ne monitorizeaza activitatea fizica, avand functii pentru monitorizarea automata a ritmului cardiac, urmareste arderea caloriilor, mentine intensitatea antrenamentului, maximizeaza antrenamentul si optimizeaza sanatatea – toate cu ajutorul unui singur dispozitiv.

De asemenea, puteti conecta Fitbit Blaze la GPS de pe telefonul dumneavoastra pentru inregistrarea rutelor si urmariti statistici de pe display-ul touch color. Fitbit Blaze foloseste functia Smart Track pentru a recunoaste si inregistra in mod automat  antrenamentele.

 Poate inregistra 7 zile detaliate de mișcare - minut cu minut sau totalul miscarilor efectuate in ultimele 30 zile. Mai mult decat atat, Fitbit Blaze stocheaza date la interval de o secunda asupra ritmului cardiac in timpul exercitiilor efectuate. In restul timpului, stocheaza date la interval de 5 secunde.
Produse evoMAG.ro


Fitbit Blaze are si o functie pentru monitorizarea automata a somnului, detectand si inregistrand automat perioadele de somn/activitate.

Monitorizarea ritmului cardiac este deosebit de importanta, atat pentru a ne mentine intr-o forma optima pentru sanatate, cat si pentru descoperirea unor eventuale tulburari de ritm cardiac sau pentru depistarea unei eventuale aritmii cardiace care sa indice daca suferim de boli cardiace.

Secretul petrecerilor reusite!


In primul rand, o petrecere reusita depinde foarte mult de organizare. Sunt cativa pasi simpli care n-ar trebui sa lipseasca niciodata din organizarea unei petreceri. O gazda buna trebuie sa ia mereu in considerare faptul ca pot aparea nu neaparat probleme, dar se pot intampla anumite accidente nefericite sau surprize neplacute care pot sa strice cheful invitatilor.

1) Prietenii apropiati sunt sufletul unei petreceri reusite

Unul dintre aspectele importante in organizarea unei petreceri reusite este lista invitatilor. Decat sa risti ca invitatii sa nu se cunoasca si sa nu vorbeasca intre ei, mai bine incepi cu petreceri mici, cu maxim 5-6 invitati, apoi in timp daca te descurci cu mai multi invitati poti organiza si petreceri mai mari.

2) "Socializare prin mancare"

Mancarea nu trebuie sa lipseasca de la petreceri, fie ca este vorba de niste simple aperitive sau preparate mai complexe. Nu este neaparata nevoie sa incercati sa va impresionati invitatii, mai ales atunci cand nu aveti talent si aptitudini pentru gatit. Meniurile si preparatele simple vor fi mai degraba pe placul invitatilor, iar in plus, mancarea reprezinta si un bun pretext pentru socializare intre invitati, acestia putand sa-si cunoasca unii altora gusturile si preferintele.

3) Nu toata lumea bea alcool

O gazda buna trebuie sa ia in calcul si faptul ca nu toata lumea bea alcool la petreceri. Fie ca este vorba de un invitat neasteptat sosit in ultima clipa, sau din diverse motive cineva nu vrea sau nu poate consuma alcool, trebuie sa existe "alternative" si pentru acestia: sucuri, ceaiuri, bere fara alcool, apa plata, etc

4) Muzica buna

In functie de prietenii sau invitatii pe care i-ai poftit la petrecere, trebuie aleasa o muzica de calitate care sa creeze o atmosfera confortabila si sa-i binedispuna pe invitati. Muzica are rolul de a transmite de multe ori acel impuls care da cu adevarat startul si tonul unei petreceri. Daca o muzica buna rezoneaza cu preferintele si gusturile invitatilor, atunci petrecerea are sanse foarte ridicate sa se transforme intr-una reusita.

5) Ballantine’s Brasilcel mai recent produs din portofoliul Ballantine’s, da startul distractiei in gasca cu noua campanie Brasil Shake. Doua grupuri formate din 4 prieteni vor avea sansa sa viziteze distileria Ballantine’s din Scoţia.


Coaja de lime, adusa special din Brazilia, este pusa in butoaiele in care se adauga apoi whisky-ul si se lasa sa se odihneasca impreuna pentru a crea Ballantine’s Brasil.
Fiind un produs proaspat lansat si avand conceptul de Brasil Shake in spate, a aparut www.brasilshake.ro, un site pe care poti castiga o excursie in Scoția pentru tine si inca trei prieteni, daca accepti provocarile pe care le gasesti acolo.


Iluminatul public din Iasi va fi conectat la surse regenerabile de energie. Se construieste inca un parc fotovoltaic la marginea orasului IASI


Primăriile localităților Iași, Holboca și Țuțora, au semnat un protocol de colaborare, în vederea creșterii eficienței energetice și pentru construirea unui parc fotovoltaic. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a precizat că primăria comunei Țuțora și-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziție un teren cu o suprafață de cinci hectare, pe care să fie amplasat viitorul parc fotovoltaic, scrie radioiasi.ro.


Interconectarea la sistemul energetic național se va face în punctele de acces aflate pe teritoriul comunei Holboca.
magazinulcuscule.ro
Valoarea proiectului nu depășește 25 de milioane de lei și poate fi realizat cu ajutorul fondurilor europene. Pentru realizarea parcului ar fi necesare peste patru mii de module fotovoltaice.
"Impreuna cu comuna Holboca si cu comuna Țuțora deja am discutat pe zona metropolitana sa facem un parc fotovoltaic care sa aduca energie si pentru noi si pentru celelalte doua localitati fara a fi nevoie sa facem tot orasul peste tot cate doua , trei panouri mici, ceea ce este mult mai bine pentru noi si mai eficient din punct de vedere energetic. Suprafata propusa de comuna Țuțora fost de cinci hectare si vom face un proiect integrat pe eficienta energetica impreuna cu cele doua localitati. Ne putem injecta in sistemul public direct de la Holboca, avem acolo elementul de injectie si putem sa folosim de acolo energie", a declarat primarul Mihai Chirica pentru radioiasi.ro






Dorinte barbatesti


Ce isi doresc barbatii? Din perspectiva femeiasca, majoritatea barbatilor sunt inca la varsta unei copilarii "intarziate", ochii acestora scanteind cu nesat ori de cate ori vad un nou gadget sau li se prezinta o noua inventie sau tehnologie revolutionara.
De aceea, barbatii au tendinta sa fie mult mai receptivi atunci cand vine vorba de "ultimele jucarii" tehnologice, fie ca este vorba de gadget-uri electronice sau din domeniul IT, modele noi de masini, unelte revolutionare, etc
WatchShop

Ceasurile fac si ele parte din interesele carora barbatii le acorda destul de multa atentie si preocupare. Cu cat un ceas este mai complex, cu functii cat mai diverse si mai interesante, cu atat ii atrage si mai mult. Conteaza bineinteles si aspectul, designul avand un rol foarte important atunci cand barbatii isi aleg modelele preferate de ceasuri, insa functionalitatea este prioritara.

WatchShop.ro este unul dintre acele magazine online care stiu cu adevarat ce le place barbatilor, dar care vand din pacate doar ceasuri, fiind singurul magazin online de ceasuri si accesorii dedicat barbatilor. Ce inseamna "dedicat barbatilor"? Fata de magazinele obisnuite, WatchShop.ro si-a adaptat functionalitatea bazandu-se pe modul tipic masculin de a cauta, selecta si cumpara ceasuri: "Modul in care gandim este creat pornind de la modul masculin de a cauta si cumpara ceasuri".

Informatie completa si relevanta + stocuri serioase cu 100% ceasuri originale, barbatesti sau ceasuri de dama + echipa de cunoscatori.


WatchShop










vineri, 1 iulie 2016

Campanie Iutta pentru doamne: Pentru orice geanta cumparata este oferita o pereche gratuita de papuci la alegere!


Campanie Iutta: Pentru orice geanta cumparata este oferita o pereche gratuita de papuci la alegere!


Pentru ca unei genti ii sta bine alaturi de o pereche de papuci asortati, Iutta a lansat campania "Alinam dorurile cu o pereche de papuci in dar" care se desfasoara in perioada 28.06 - 04.07.

Pentru orice geanta cumparata in perioada 28.06 - 04.07.2016, Iutta iti ofera gratuit o pereche de papuci la alegere.

Mai multe detalii gasiti dand click pe imaginea de mai jos:

iutta.ro




luni, 27 iunie 2016

Solutii ecologice si ieftine de izolare termica a locuintelor utilizand materiale naturale, necostisitoare si usor accesibile


Pentru a ne izola termic locuintele, nu intotdeauna trebuie sa recurgem la solutii scumpe sau sa dam imediat fuga la supermarket sau la cel mai apropiat magazin de materiale de constructii. Daca ne uitam cu atentie in jurul gospodariilor noastre, vom putea observa ca majoritatea materialelor sunt deja la indemana: lana, paie, chirpici. Da! Sunt materiale naturale si care practic nu ne costa aproape nimic, ce pot fi folosite pentru a ne izola termic locuintele si a injumatati astfel costurile pentru incalzire in timpul anotimpului rece.



Ingeniozitatea stramosilor nostri este dovedita de casele traditionale taranesti care pastreaza inca o mostra din puterea geniului creativ al taranului roman din diverse zone ale Romaniei, care a stiut sa utilizeze cu succes materialele pe care le-a gasit la indemana.



Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare a initiat campania "Caldura la indemana!", incercand sa ofere sfaturi practice si mai ales accesibile din punct de vedere al costurilor pentru cei care vor sa-si izoleze singuri locuintele. 


Pagina Ghidul izolatiei eficiente ii indeamna de asemenea pe cei care vor sa reduca din costurile cu incalzirea pe timpul anotimpului rece sa aleaga materialele izolante corespunzatoare astfel incat sa poata injumatati factura la caldura.

In cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în gospodăriile și comunitățile cu venituri reduse din România”, publicație elaborată în 2014-2015 de către Dr. Ing. Constantin Miron în cadrul proiectului UNDP-GEF, sunt oferite sfaturi si idei concrete pentru alegerea corespunzatoare a materialelor naturale pentru izolatie termica, potrivite pentru diferite zone ale Romaniei:


Noutatea in domeniul materialelor naturale folosite ca izolatie termica, cel putin pentru Romania, este utilizarea lanei de oaie; daca ar fi sa-mi izolez termic singur locuinta, as opta pentru aceasta solutie.

Printre materialele de baza insa care pot fi folosite ca materiale termoizolatoare se numara si stuful, papura, paiele de cereale, cocenii de porumb, tulpinile de floarea soarelui sau fibrele de canepa.











joi, 23 iunie 2016

Cum a influentat frigiderul viata umanitatii


In anul 1748, omul de stiinta scotian William Cullen de la Universitatea din Glasgow descoperea principiile refrigerarii, insa abia in anul 1913 a fost produs primul frigider casnic comercial, numit Domelre, un "gadget" care la acea vreme costa o suma imensa: 900 de dolari SUA.

Pana la inventarea frigiderului, oamenii din diferite parti ale globului s-au bazat pe diverse solutii oferite de natura sau pe ingeniozitate pentru a-si putea raci sau conserva alimentele. In Romania de pilda, au functionat pana pe la inceputul secolului trecut, mai ales in randul negustorilor, asa numitele "ghetarii", pivnite izolate in care se pastra gheata, echivalentul camerelor frigorifice actuale.

Fata de perioadele indepartate din istoria umanitatii, in care singurele metode pe care se puteau baza oamenii pentru a conserva alimentele pe o perioada mai indelungata, erau afumarea, uscarea(deshidratarea) sau sararea alimentelor, frigiderul ne-a oferit sansa de a ne putea bucura de prospetimea mancarii pentru mai mult timp, fiind posibila in acelasi timp conservarea unei game mult mai variate de alimente fata de pana atunci.

Sa te poti bucura zilnic de fructele si legumele preferate, fara sa-ti mai fie frica de faptul ca sunt alimente rapid perisabile, este o desfatare pe care multi dintre noi nu o mai considera deloc un lux, insa aceasta a fost posibila datorita inventarii frigiderului.

Din 1913, de la producerea primului frigider casnic comercial si pana in zilele noastre, frigiderele au avut o dezvoltare continua, remarcandu-se de-a lungul timpului anumite companii care au optimizat si prefectionat aceste elctrocasnice pana la o calitate impecabila.

Fiind foarte siguri pe calitatea produselor lor, cei de la Liebherr au luat decizia sa ofere o garantie de 6 ani clientilor care le achizitioneaza produsele in perioada 15 Mai - 31 August 2016.




WowFixit, cea mai utilă soluție pentru protecția ecranelor dispozitivelor electronice


Pe 18 mai 2016 era prezentat la Bucuresti un produs inedit, WowFixit, cea mai utila solutie pentru protectia ecranelor dispozitivelor electronice. Majoritatea dintre noi au intampinat problema zgaraierii ecranului la telefoane, tablete, laptop-uri sau ale oricarui dispozitiv electronic prevazut cu ecran.

WowFixit este o solutie care se poate aplica pe ecranul telefonului, tabletei, al laptop-ului sau chiar a smartwatch-ului pentru a le proteja. Cum actioneaza: la scurt timp dupa aplicare, solutia se intareste si formeaza un strat protector asemanator sticlei, avand niste proprietati cu adevarat miraculoase; nu se formeaza bule la aplicare, este extrem de rezistenta la zgaraieturi, fiind in acelasi timp invizibila si cu proprietati anti-bacteriene.

Secretul calitatii exceptionale a acestui produs consta in silicatul de titan aflat in componenta gelului protector. Aplicarea gelului nu formeaza bule, asa cum se intampla adeseori in cazul foliilor de protectie clasice. Este un produs original, bazat pe nanotehnlogie, asigurand o protectie crescuta, duritatea materialului protector avand proprietati asemanatoare diamantelor (duritate foarte mare, de pana la 9H).

Nu dureaza decat 60 de secunde ca ecranul dispozitivului tau sa devina ultrarezistent la zgaraieturi si cu o claritate de cristal, scrie pe site-ul http://wowfixit.com.ro

Un astfel de produs ne-ar fi fost extrem de util in momentele cand ieseam cu prietenii la o bere si uitam ca am pus cheile in acelasi buzunar cu telefonul, "rezultatul" fiind descoperit de cele mai multe ori abia a doua zi. 





Ice Tea, o solutie reconfortanta de a scapa de canicula


A venit din nou canicula peste noi si multi cautam disperati solutii diverse pentru a mai atenua din efectele extreme ale sezonului cald. Una din metodele savuroase prin care ne putem racori si in acelasi timp si bucura de aromele placute ale unor ceaiuri delicioase, sunt ceaiurile Ice Tea, care pot fi preparate foarte usor in varianta rece.

Arta Ceaiului ne prezinta colectia Ice Tea, formata din ceaiuri 100% naturale, care contin doar bucati de fructe si frunze de ceai, nu ingrasa, putand fi preparate si fara zahar, sau sa fie folosite alternative la zahar precum mierea sau alti indulcitori naturali.

Pe timpul anotimpului cald, atunci cand organismul uman pierde rapid lichide si minerale, acestea trebuie inlocuite consumand ceaiuri reci, o alternativa mult mai sanatoasa decat clasicele bauturi carbogazoase pe care multi dintre noi obsinuim sa le consumam.




In functie de preferintele individuale, puteti alege dintr-o gama variata de arome, atat de fructe autohtone (mere, pere, capsuni, fructe de padure, etc), cat si exotice (ananas, portocale rosii, mango, papaya, banane).

Personal, prefer ceaiul verde, o bautura naturala si sanatoasa plina de antioxidanti care poate fi consumata tot timpul anului.