vineri, 2 ianuarie 2015


Grigore Cartianu este unul dintre personajele care i-au cantat ode si imnuri de slava tatucului neocomunist, Traian Basescu. Acesti farisei de un grotesc inimaginabil ai presei romanesti, pusi mereu pe "limbincureala" la adresa intereselor marsave si parsive ale lui Basescu sau ale apropiatilor acestuia, inclusiv la adresa partidului sau de suflet, nascut avortat inca de la primele limbi ale fariseilor, sunt cei care au îmbăloșat pana la dezgust ecranele televizoarelor, diferite publicatii din presa scrisa sau din mediul virtual.

 Dar iata ca lumea incepe sa se trezeasca, vazand caracterele indoilnice si de un pupincurism desavarsit, mai al dracului decat cel din perioada comunista, ale asa zisilor oameni "de presa" din Romania. In mediul virtual, pe retelele de socializare, au inceput romanii sa-l caracterizeze exact asa cum il vad ei, ironizandu-i propriile postari:
"BOUL BĂLȚII? El este "Gregoire, ecrivain", asa cum se recomanda unui grup de jurnalisti francezi. Bolovanos la chip si vorbire - individul poseda un vocabular de maximum 150 de cuvinte - el le stie pe toate, incepand cu revolutia si terminand cu evolutia!", sursa: Marius Albin Marinescu
Comparatia lui Grigore Cartianu cu "Boul Baltii" mi-a adus aminte de perioada gimnaziului in care aveam o profesoara de zoologie, una din acele batranici prietenoase cu elevii, care aducea mereu materiale didactice fascinante, printre care si atlase zoologice cu diferite animale exotice. Ca prin ceata mi-am adus aminte de o insecta vazuta in acele atlase zoologice care purta un nume asemanator: "boul de balta".

Boul de balta asiatic (Hydrophilus cf. aterrimus). Prea putin cunoscuti si deseori confundati cu alte grupuri de coleoptere,boii de balta fac parte din familia hidrofilidelor,locuitori ai apelor de suprafata.
Acum daca stam sa ne gandim putin, mai toti sinecuristii astia ordinari si pupincuristi sunt aidoma unor gandaci mizerabili, niste paraziti daunatori de care nu poti scapa decat cu ajutorul unui insecticid foarte puternic, adeseori nociv chiar si pentru stapanul casei.

Surse:

[1] colectiiisecte.blogspot.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii