sâmbătă, 5 aprilie 2014De curand , odata cu venirea primaverii , au inceput sa se imparta gratuit seminte sterilizate prin satele sarace ale Moldovei. Prin cele mai sarace judete ale Moldovei au umblat prin zonele rurale masini din care erau impartite gratuit plicuri cu seminte de tot soiul.

Intr-un sat aflat la limita dintre judetul Vaslui si judetul Iasi preotul din sat i-a sfatuit pe enoriasi sa nu foloseasca aceste seminte explicandu-le unele din riscurile la care se expun dar satenii nu prea au ascultat indemnul sau.

Taranii romani nu stiu la ce se expun acceptand si folosind acele plicuri de seminte. Pe langa pericolul pierderii biodiversitatii si implicit a semintelor traditionale taranesti , alea a caror productivitate nu este mare dar al caror gust si aroma sunt dumnezeiesti apare si pericolul dependentei de marile companii agricole care vor avea monopol pe distribuirea de seminte , seminte sterilizate care vor produce un singur rod si din care vor trebui achizitionate in fiecare an de la aceste companii agricole.Este impusa tehnologia “terminator” , tehnologie care impiedica semintele sa se reproduca. E o stratagema care obliga agricultorii din toata lumea sa cumpere seminte doar de la marile corporatii ori de cate ori au de semanat.

Aceste mari companii agricole vor patentarea hranei si a semintelor , declarand semintele ca proprietate intelectuala astfel ca in viitor pastrarea semintelor de catre fermieri va deveni infractiune , furt de proprietate intelectuala. Deja semnalele acestor intentii se vad venind din anumite directive ale Uniunii Europene.

De curand Mosanto a donat agricultorilor galateni samanta de rapita pentru 1200 ha. Suprafata fusese afectata in urma inundatiilor. Samanta a fost distribuita in circa 400 de saci cu samanta hibrida , in valoare de 80 de mii de dolari.

Cineva trebuie sa traga un puternic semnal de alarma asupra acestor intentii nedemocratice si cu adevarat inspaimantatoare. Din pacate nu e doar o teorie a conspiratiei ci aceste lucruri deja incep sa se intample sub ochii nostri ai tuturor.

Spuneti NU tehnologiei “terminator” ! Informati-va familia , rudele si prietenii de aceasta intentie impotriva naturii si a agriculturii ! Informati-va bunicii si rudele de la tara despre cele expuse in aceasta postare ! Pe langa problemele gazelor de sist , Rosia Montana si alte probleme aceasta noua amenintare asupra Romaniei poate trece neobservata !

In urma cu ceva timp circula pe retelele de socializare un filmulet cu jandarmii care identificau si intimidau niste tineri care imparteau fluturase impotriva gazelor de sist pe motiv ca nu au autorizatie sa imparta acele fluturase. Dar acesti indivizi care impart aceste seminte au autorizatii ? Ministerul agriculturii sau alte oficilitati ale statului roman stiu ce se intampla ?

Oricine este liber sa faca cunoscut acest articol pentru cat mai multa lume , articolul nostru a fost preluat si publicat pana acum si de catre :

1) http://www.financiarul.ro/2014/05/02/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei-un-act-criminal-care-trebui-oprit/

2) http://inforor.com/pericol/

3) http://ex-press.ro/pericol-seminte-sterilizate-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei/

4) http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/pericol-seminte-sterilizate-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei-2810681.html

5) http://danielroxin.blogspot.ro/2014/05/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite.html

6) http://www.apologeticum.ro/2014/04/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei/

7) http://prinfiltrulratiunii.blogspot.ro/2014/05/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite.html

8) http://www.aparatorul.md/pericol-seminte-sterilizate-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei-romania/

9) http://qwykx.wordpress.com/2014/04/06/pericol-seminte-sterilizate-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei/

10) http://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/05/03/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei/

11) http://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/04/06/pericol-seminte-sterilizate-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei/

12) http://ziare.realitatea.net/pericol-seminte-sterile-sunt-impartite-gratuit-prin-satele-moldovei-un-act-criminal-care-trebui-oprit_1293823.html

7 comentarii:

 1. intrebarea mea e, cum au fost modificate aceste seminte ?...
  din ce au rasarit, daca sunt sterile
  sau e aceasi tehnologie ca la banane ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sunt tehnici diferite - ori se intervine direct asupra materialului genetic sau se iradiaza partea din seminte responsabila cu reproducerea astfel semintele vor germina dar nu se vor reproduce, se pot cauta mai multe pe internet despre " tehnologia terminator " - terminator technology , se elibereaza o toxina care distruge embrionul inainte de coacerea propriu zisa (maturizarea) a semintelor

   Ștergere
 2. Sunteti bolnavi oameni buni, astea sunt aberatii, daca samanta ar fi sterila n-ar mai rasari nimic, auzi "terminator" ... cred ca va lipseste mult OTV-ul!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cititi aici inainte de a pune diagnosticuri : http://www.monsanto.com/global/ro/stiri-si-perspective/pages/monsanto-va-crea-sau-va-vinde-seminte-terminator.aspx

   "Tehnologia de producere a seminţelor sterile este una de tip GURT, în care seminţele produse de o cultură nu se dezvoltă."

   Ștergere
  2. Nu, tu esti bolnav ca ai gandirea limitata si nici nu esti informat. Se intampla de ani de zile. Ia auta porumbul cultivat in secret la noi in tara sub tutela "Dnei" Macovei. Sau problema semintelor in India. Sunt altii patiti deja dar esti atat de incuiat incat nu accepti sa te informezi. Punct.

   Ștergere
 3. Taranul roman are cel mai scazut nivel de trai din Europa de mai bine de 20 de ani . Si cand sa devina si el mai rentabil, sa scoate si el mai multi bani pe munca de ogar pe care o depune , apar diversi preoti , oameni dubiosi gen andrei pavel care infloresc anumite povesti le exagereaza si folosesc cuvinte gen : terminator cu o sonanta puternica pentru a speria lumea inocenta in care traim in Romania. Asta e Romania fratilor , sclavia europei , suntem cu milioanele plecati in Europa la cules de vegetale , dar noi in tara noastra nu vrem sa devenim rentabili, vrem in schimb sa pastram parfumul legumelor taranesti .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule cand taranul roman o sa depinda numai de semintele si chimicalele Mosanto atunci cum o sa fie cu rentabilitatea ? Mai vedeti intai ce au facut in Mexic , India unde mor oameni de foame cu "rentabilitatea" asta de care pomeniti !

   Ștergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii