miercuri, 12 martie 2014


Pe data de 28 octombrie 1599 in batalia de la Şelimbăr secuii aliati cu Mihai Viteazul aflati sub acelasi steag secuiesc pe care il agitau de curand extremistii maghiari de la Targu Mures ucideau soldati maghiari .

Vedeti cat de important este sa-ti cunosti istoria cu adevarat ? Cat de penibili sunt acesti extremisti care agita simbolul sub care secuii ucideau unguri ?



Acest steag nu face altceva decat sa indice diferentele dintre unguri si secui , este steagul pe care Mihai Viteazul l-a facut pentru contingentul de secui care a luptat de partea lui impotriva maghiarilor in batalia de la Selimbar si care au contribuit la prima unire a Tarilor Romane ! 

Steagul este un simbol care a fost folosit la prima unire a Tarilor Romane in 1600 !  Va dati seama ce ironie , extremisti unguri care agita un steag sub care au luptat secui care ucideau unguri ! Unde mai pui ca luptele medievale presupuneau sa te afli fata in fata cu adversarul , sa-ti injunghii sau ciopartesti adversarul , sa-l vezi plin de sange si in agonie. Ce pacat pentru unguri ca nu stiau limba secuiasca sa le poata explica secuilor faptul ca se poarta un razboi numai intre "unguri".

In 28 octombrie 2010 un grup de tineri romani patrioti a adus un omagiu la   troita inaltata in memoria romanilor si secuilor cazuti impreuna in lupta impotriva maghiarilor in batalia de la Selimbar. 
Poate ca ar fi fost frumos sa fi organizat un asemenea eveniment impreuna cu secuii si sa fi fost prezente atat steagul romanesc cat si cel secuiesc atata timp cat ambii reprezentanti si-au varsat sangele pe acel pamant.
 

Am vazut de asemenea ca multi romani au ceva impotriva acestui steag .Steagul n-are nici o vina , el este un simbol ale secuilor care in primul rand nu sunt unguri , ba mai mult de-a lungul timpului secuii au fost aliati de nadejde pentru romani in lupta cu maghiarii. 

Intrebarea este de ce nici un istoric n-a iesit in fata sa spuna cat de penibili sunt acesti extremisti cand principalul lor simbol este acela indreptat impotriva ungurilor ? E ca si cum evreii si tiganii ar iesi pe strazi agitand la vedere svastica nazista sau populatia afro-americana sa iasa in strada cu simbolurile Ku Klux Klan. 

http://www.certitudinea.ro/articole/istorie/view/mihai-viteazu-si-secuii-lupta-comuna-impotriva-ungurilor-arborarea-primului-steag-secuiesc

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/steagul-secuiesc-istorie-mihai-viteazul-moise-secuiul-selimbar-439419.html



2 comentarii:

  1. Daca nu ar fi de ras as plange.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta inseamna sa fi prost si sa nu te intereseze nimic....sa vrei doar sa fi manipulat .Propun ca steagul secuiesc sa fie votat simbol al tuturor maghiarilor

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii