duminică, 24 iulie 2016


Primăriile localităților Iași, Holboca și Țuțora, au semnat un protocol de colaborare, în vederea creșterii eficienței energetice și pentru construirea unui parc fotovoltaic. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a precizat că primăria comunei Țuțora și-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziție un teren cu o suprafață de cinci hectare, pe care să fie amplasat viitorul parc fotovoltaic, scrie radioiasi.ro.


Interconectarea la sistemul energetic național se va face în punctele de acces aflate pe teritoriul comunei Holboca.
magazinulcuscule.ro
Valoarea proiectului nu depășește 25 de milioane de lei și poate fi realizat cu ajutorul fondurilor europene. Pentru realizarea parcului ar fi necesare peste patru mii de module fotovoltaice.
"Impreuna cu comuna Holboca si cu comuna Țuțora deja am discutat pe zona metropolitana sa facem un parc fotovoltaic care sa aduca energie si pentru noi si pentru celelalte doua localitati fara a fi nevoie sa facem tot orasul peste tot cate doua , trei panouri mici, ceea ce este mult mai bine pentru noi si mai eficient din punct de vedere energetic. Suprafata propusa de comuna Țuțora fost de cinci hectare si vom face un proiect integrat pe eficienta energetica impreuna cu cele doua localitati. Ne putem injecta in sistemul public direct de la Holboca, avem acolo elementul de injectie si putem sa folosim de acolo energie", a declarat primarul Mihai Chirica pentru radioiasi.ro






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii