joi, 23 iunie 2016


In anul 1748, omul de stiinta scotian William Cullen de la Universitatea din Glasgow descoperea principiile refrigerarii, insa abia in anul 1913 a fost produs primul frigider casnic comercial, numit Domelre, un "gadget" care la acea vreme costa o suma imensa: 900 de dolari SUA.

Pana la inventarea frigiderului, oamenii din diferite parti ale globului s-au bazat pe diverse solutii oferite de natura sau pe ingeniozitate pentru a-si putea raci sau conserva alimentele. In Romania de pilda, au functionat pana pe la inceputul secolului trecut, mai ales in randul negustorilor, asa numitele "ghetarii", pivnite izolate in care se pastra gheata, echivalentul camerelor frigorifice actuale.

Fata de perioadele indepartate din istoria umanitatii, in care singurele metode pe care se puteau baza oamenii pentru a conserva alimentele pe o perioada mai indelungata, erau afumarea, uscarea(deshidratarea) sau sararea alimentelor, frigiderul ne-a oferit sansa de a ne putea bucura de prospetimea mancarii pentru mai mult timp, fiind posibila in acelasi timp conservarea unei game mult mai variate de alimente fata de pana atunci.

Sa te poti bucura zilnic de fructele si legumele preferate, fara sa-ti mai fie frica de faptul ca sunt alimente rapid perisabile, este o desfatare pe care multi dintre noi nu o mai considera deloc un lux, insa aceasta a fost posibila datorita inventarii frigiderului.

Din 1913, de la producerea primului frigider casnic comercial si pana in zilele noastre, frigiderele au avut o dezvoltare continua, remarcandu-se de-a lungul timpului anumite companii care au optimizat si prefectionat aceste elctrocasnice pana la o calitate impecabila.

Fiind foarte siguri pe calitatea produselor lor, cei de la Liebherr au luat decizia sa ofere o garantie de 6 ani clientilor care le achizitioneaza produsele in perioada 15 Mai - 31 August 2016.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii