duminică, 11 ianuarie 2015


Presa din Rusia acuza faptul ca servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremiștilor Statului Islamic din Irak. Acestea au fost achiziționate din diferite state, inclusiv din România, scrie agenția „Ria Novosti”. Despre România se spune ca ar fi vandut atat echipament militar romanesc cat si a efectuat intermedieri de vanzare de echipament militar intre tarile occidentale si anumite tari islamice.
„Serviciile de securitate occidentale au fost responsabile pentru alegerea unor furnizori de încredere din țările vest-europene, pentru transferuri de bani și transport și furnizare de provizii umanitare și letale în Orientul Mijlociu. De la începutul anului 2013, armament greu a fost achiziționat din Bulgaria, Croația, România și Ucraina”, a afirmat o sursă pentru ria.ru.
Din Bulgaria ar fi fost cumpărate mașini blindate, tunuri și lansatoare de rachete. Diferite muniții au fost achiziționate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croația, iar tancuri și arme de foc din România. Ucraina ar fi livrat vehicule de infanterie. Livrările au fost efectuate începând din 2013 de firme create special pentru aceste contracte.

Documentele nu menționau beneficiarii reali ai transporturilor, ci alte țări și companii ca fiind destinatari finali. Statul Islamic este un grup sunit ce luptă în Siria și a lansat o ofensivă în Irak în iunie 2014. Grupul a cucerit o mare parte din țară, cu scopul de a lua cu asalt Bagdadul.
Grupul a proclamat un califat la granița Irak-Siria.

 De altfel pe blogul lui Robert Horvath (devanewyork.blogspot.ro) au fos postate incepand inca din 2009-2010 informatii conform carora Traian Basescu a fost implicat in traficul cu arme:
"Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA, United States Attorney,UNITED STATES DISTRICT COURT
SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.
El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor columbiene FARC.
In declaratia prestata sub juramant al agentului DEA. William Brown se spune " Kassar a platit producatorului de armament ROMARM 3.5 milioane EURO." In aceiasi declaratie se arata: " In posesia lui Kassar in momentul arestarii sale, s-a gasit contractul cu  intreprinderea statului roman ROMARM . A fost de asemenea gasita licenta de export (Romanian export licence C32.7515 issued to Romarm )
Expertul Uniuni Europene OSCE Peter Danssaert intreaba fara sa primeasca raspuns." Cum este posibil ca sub presedintia lui Traian Basescu ,companiile de armament sa aiba legaturi cu Bout si Kassar. Cum este posibil ca acestia sa se intalneasca in lumina zilei cu cu oficiali si ministrii din guvernul Roman?
Raspunsul este simplu. In Romania exsita o extrem de puternica mafie a armamentului. Aceasta institutie este sprijinita de diferite institutii ale statului. In fruntea acestei organizatii de tip criminal se afla Traian Basescu.
Daca Kassar a luat 30 de ani de puscarie , cati va lua Basescu?", a scris Robert Horvath pe blogul sau devanewyork.blogspot.ro
Surse:

 [1] ziarulnational.md

 [2] devanewyork.blogspot.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii