sâmbătă, 7 iunie 2014



Ungurii tot urla si miorlaie, plangand dupa teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianon-ului. Pana la urma cine a pierdut in urma Trianon-ului? Unde e granita etnica romaneasca la vest?

Celor care militeaza inconstienti pentru "autonomia" sau federalizarea Romaniei le trebuie reamintite anumite informatii si pentru asta o sa folosim chiar date statistice STRICT de provenienta magiara.



Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, romanii si alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei au suferit o maghiarizare fortata agresiva.Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci de catre austrieci? 


"In 1715 in actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzati 55,6% germanii si doar 19,4% unguri si maghiarizati (cam 25% erau slavii si romanii), ca in 1891 sa mai ramana doar 23,7% germani in timp ce ungurii si maghiarizatii sa atinga aproape 46,1%! Intre 1880 si 1890 structura etnica a municipiului Deva a evoluat astfel: ungurii si maghiarizaţii au crescut cu 293,9%, romanii au crescut cu 21,2% iar germanii au scăzut cu 67,7%!", sursa : www.itc-cluj.ro 




Astazi Romania s-a trezit vulnerabila din cauza legislatiei prost conceputa si a coruptiei si este pusa in situatia de a restitui in integrum proprietati, cladiri sau terenuri pentru care statul roman oricum a platit despagubiri in tone de aur, in anii '30 ai secolului trecut. 

Cu alte cuvinte Romania iese in paguba de doua sau chiar de trei ori daca stam sa ne gandim ca taxele folosite pentru a ridica multe dintre cladirile din Transilvania erau platite de catre patura sociala inferioara, adica de tarani si mici mestesugari sau comercianti, care in marea lor majoritate erau romani, nobilimea din cele trei natiuni privilegiate fiind scutita de taxe.

Multe din asa zisele restituiri din Transilvania s-au facut prin fraude grosolane si practic Romania este furata metru cu metru patrat in fiecare zi. Dar daca tot militeaza liderii maghiarilor din Romania pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiara de ce nu cer acelasi lucru si pentru romanii a caror biserici au fost confiscate in Ungaria?

E vorba de cel putin 192 de biserici romanesti confiscate in Ungaria si de multe alte imobile si proprietati care nu au mai fost niciodata retrocedate sau acordate despagubiri proprietarilor de drept sau mostenitorilor acestora. In Romania daca va vine sa credeti au venit unii cetateni unguri sa ceara proprietati sau imobile ca mostenire pe baza unor acte din secolul XVI!?




 "In cartea „NATIONALISMUL RASIAL UNGURESC – Documente “ (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961) partea a II-a „Razboiul de exterminare a germanilor din Ungaria“ autorul citeaza articolul lui Gyulla Illyes (nn-poet, prozator) - “Ancheta despre Svabi“ din ziarul „Nyugat“ (1933): "Transdanubia se află în pericol, toată lumea stie asta aici (în Branau). 
Ce se întâmplă dacă Transdanubia, intr-o zi, se separa de Ungaria? Poate că mica bucata care rămâne între Dunăre şi Tisa sa mai rămâna maghiara? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare, pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil (nn-Suabiei turcesti) este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se razbate in acest fel pana in fata Pestei, realizand jumatate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (nn-judet la est de taul Balta - Balaton). 
Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş (nn- Branau capitala Suabiei turcesti, oras german, inca nemaghiarizat complet in 1933) a fost, probabil, capitala ţării (nn-Suabiei Turcesti) dar niciodată a poporului ... ". Temerile acestui scriitor ungar sunt graitoare prin ele insele si nu mai trebuiesc comentate.",  sursa: www.itc-cluj.ro



Daca am proceda exact ca ungurii ar trebui sa cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia asa zisului Tinut Secuiesc vrem autonomie pentru Tinutul Crisanei pana la Tisa! 

Daca ungurii au gasit de cuviinta si statul imbecil, corupt si mafiot roman a incuviintat sa "retrocedeze" proprietati sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul XVI de ce nu am cere si noi ce este al nostru din Ungaria? 

Romanii au dreptul si ei sa ceara inapoi bisericile si celelalte proprietati furate si deznationalizate de statul maghiar! Vreti enclava ungureasca in Romania? Atunci vrem ca Romania sa se intinda asa cum ar trebui pana la Tisa!

Sursa: Glasul.info, glasul-moldovei.blogspot.com

11 comentarii:

  1. Altu' pntru care Transilvania inseamna secuime. Sunteti uber-informati, n-am ce zice. Ce enclava bre? Transilvania se intinde de la Carpati si pana la granita cu Ucraina, Ungaria, Serbia. Uite de ce devine din ce in ce mai critic sa scapam de centralismul Regatului. Plin de habarnisti dar aroganti care au senzatia ca stiu ce-i mai bine pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiti foarte bine ca inseamna enclava etnica dar va faceti ca nu stiti, poate ca e necesar sa scapam de centralizare dar nu prin federalizare

      Ștergere
    2. Transilvania este ca o insulă în România. În jurul ei avem Maramureșul, apou la granița cu Ungaria avem Crișana, mai jos este Banatul. Că tot vorbim de habarnism. Românii când se referă la toate aceste regiuni/zone vorbesc de ARDEAL. Detalii mici și tehnice dar totuși așa sunt zonele formate.

      Ștergere
  2. Daca scrii un text care pare sa fiie stintific, nu inseamna de loc ca este adevarat. Studiaza si tu mai profund istoria adevarata, si gandestete bine inainte sa faci afirmati, si inainte sa pierzi credibilitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domnule Sandor datele sunt publice si de provenienta din statisticile statului maghiar, ori si astia falsifica istoria? Sa intelegem ca ungurii falsifica istoria si in avantajul dar si in dezavantajul lor? Curat murdar! In afara lucrurilor "stiintifice" romanii stiu bine ca au avut hotar pana la Tisa, incepand cu poeziile lui Eminescu si pana la alti scriitori sau poeti ai neamului romanesc si se spunea asta clar, dar unii sa stiti ca inca mai au bunici, srtrabunici, constiinta neamului romanesc nu va muri niciodata

      Ștergere
    2. D-le Sandor,cand a dat Ungaria date exacte in ceea ce priveste recensamantul populatiei?
      Am avut ocazia sa vad si sa citesc liste cu demografia Transilvanie in perioada dualismului austro-ungar si am ramas perplex.Ungaria avea datele ei si Austria ale ei.In cazul listelor unguresti ungurii erau majoritari si romanii minoritari.La austrieci era invers.Tot la austrieci se stipula clar faptul ca populatia hungaro-magyara era minoritara inclusiv in Hungarya in comparatie cu etnicii Romani Slovaci,...etc.Dar nu era nevoie de o Statistica austriaca in acest caz caci practic la fata locului pe viu ungurii au fost mereu minoritari in "propria lor tara".Nici politica de maghiarizare si schnbarea numelor romanesti,cehe sau slovace nu a ingrosat cu mult populatia fictiva din statisticile unguresti demofrafice. Actualmente daca e sa apelam la analizele genetice,genomul unguresc asiatic a disparut in Ungaria.Populatia e in proportie de 60% de origine romana,30% de origine tiganeasca si 10% germana .Despre ce Ungarie sa vorbim astazi? Gasesc treaba deosebit de trista caci asa zisi cetateni unguri si mari patrioti nu isi cunosc originile si pe de-asupra provoaca si minciuni la adresa statelor vecine.

      Ștergere
  3. cred cu toate ca sunt in parte si eu maghiar ca aia din partidu udmr(cei din conducere) si aia lui Laslzo tokes ar trebuii expulzati cel putin din tara si partidu interzis,clar ca este protejat de psd,si are scop dublu,pe linga manipularea etnicilor,ce cred in asa zisele cererei ale partidului pentru drepturilor etnicilor,pe cand in realitate ai doare in 14 de etnici,sunt din vechea structura securista cei din conducere,si lafel ca si psdistii lucra pentru moscova.Rostul lor este sa dezbine,nu sa ne aduca impreuna,la o cale pasnica de convietuire.Lafel si Romania mare a lui Vadim,se poate clar observa cand psd avea nevoie Romania mare le dadea voturi la legi.Nu sustin nici celalalte partide care sunt la putere clar si celalalte sunt pline de Fsnisti(tradatori de tara).Alt scop al udmr este in caz de revolutie sa,se declanseze o serie de evenimente ce vor fi expuse ca razboi civil si ca atare armata va declara legea martiala,deci vor putea legal sa mazileasca o eventuala revolutie cu ajutorul udmr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In caz de revolutie minoritatea maghiara nu stiu daca chiar conteaza. Cu 6.6% este destul de greu. Romanii se vor alia impotriva lor. Armata ungara este destul de mica nu poate fi vorba de o invazie fara ajutor. Rolul udmr-ului este de a dezbina si incetinirea progresului economic. Ei sunt ba in stanga ba in dreapta, acolo unde pot face putina zarva.

      Ștergere
    2. Apai si eu tot asa.sunt,dar de vreo 8 ani n-am mai putut scoate din mine boaba de ungureasca...parca mi se inclesteaza falcile..Pacat de atatia unguri de treaba care vor suferi cu noi impreuna de fapt de pe urma javrelor astea care fac din politica cea mai banoasa afacere.udmr,psd sau oricare vreti,totuna...om de treaba nu-si mai croieste drum veci printre ei..europa ne vrea slugi consumatoare la intelegere cu tradatorii astia care ne trag upercut dupa upercut,din '90 incoace,numa ca sa le permita ailalti sa macine tot:economie,pamanturi,imprumuturi,fonduri europene....

      Ștergere
  4. vezi http://youtu.be/Y4ojaE5zCtA DACIA-VIS MILENAR

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii