miercuri, 26 noiembrie 2014


Am cautat in istoria lumii sa vad daca pot gasi undeva un alt exemplu in care o localitate sau un teritoriu a mai fost  declarat “zona speciala de siguranta publica”  asa cum a fost cazul localitatii Pungesti din judetul Vaslui si mare mi-a fost surpriza sa aflu ca in perioada 1952-1960, in timpul rascoalei Mau Mau din Kenia, britanicii au instaurat o vasta zona speciala de siguranta in care vanau pe oricine suspectau ca ar fi facut parte din gruparea Mau Mau.
Asadar, o masura coloniala britanica a ajuns sa fie folosita si in Romania intr-o localitate saraca de agricultori din judetul Vaslui. Oare am regresat chiar atat de mult incat suntem tratati ca o tara africana de la jumatatea secolului trecut cand inca mai exista perioada coloniala?
Un an de zile satenii din Pungesti si din satele vecine au fost tinuti in tarc. Abia acum politia ridica restrictiile impuse la Pungesti privind instituirea zonei de siguranta. De ce nu s-a vorbit in campania electorala si sa se dezbata acest caz? De ce nici un politician care a cersit voturile romanilor nu a protestat impotriva  abuzurilor efectuate asupra taranilor din Pungesti?
Cei de la PSD nu-si explica cum de au pierdut alegerile si dau vina pe incidentele din diaspora dar totusi s-a dovedit ca alegerile le-au pierdut in urma votului din tara. Poate ca si instituirea zonei de siguranta coloniale de la Pungesti a cantarit mult la aceste alegeri prezidentiale. Cu cine or fi votat oare oamenii din Pungesti?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii