marți, 21 aprilie 2015



Nu imbogatirea de azi, ci din anii ’50, ’60, cand averile rapite ale detinutilor politici (case cu tot ceea ce era in ele) au trecut in mana Securitatii si a nomenclaturii comuniste. E vorba de bijuterii, tablouri, colectii, obiecte de arta, biblioteci, mobilier si alte obiecte casnice. Listele din dosarele “Patrimoniu” si “Imbogatirea” ale CNSAS contin documente tulburatoare: 
Iata doar cateva exemple:

Alexandru Draghici, prin seful de cabinet, colonelul de securitate Marin Constantin, a luat pe baza unui bon, din averea arestatilor politic, tablouri de Tonitza, Luchian, Ghiata, Aman, mobila, bijuterii, truse de stilouri dar si scrumiere de argint, suluri de matase naturala, rochii, posete, ciorapi, batiste…Nicio rusine nu i-a retinut lacomia.
353 de pozitii (bunuri) din averea lui Max Auschnitt au fost preluate si insusite de dr. Petru Groza.
Toti ministrii MAI din anii ’50, ’60, de la Avram Bunaciu la Vasile Negrea, Ion Serb si Alexandru Nicolschi, s-au mutat in casele “absenteistilor” (cei plecati din tara), si in cele ale condamnatilor politic, insusindu-si toate bunurile fostilor proprietari.

ARLUS-ul a fost inzestrat cu 12 picturi valoroase in ulei si icoane de argint suflate cu aur. 30 de bunuri pretioase, confiscate din Castelul “Mogosoaia”, ce au apartinut celebrei Martha Bibescu, au fost donate Casei de oaspeti Romano- Sovietica.

Toate palatele regale au fost devalizate si cu valorile din ele au fost mobilate 40 de case ale consilierilor sovietici.
“Memorialul Durerii” si “Cotidianul” vor publica aceste liste integrale de confiscari si persoanele sau institutiile care le-au primit.

Aveti motive sa ne urmariti, editie cu editie. Incepand cu 25 aprilie, cautati-va bunurile furate pe listele “Imbogatirii”, TVR 2, ora 16 si pe cotidianul.ro.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii