luni, 6 aprilie 2015


Inainte de izbucnirea conflictului ruso-ucrainean un asemenea scenariu parea de neconceput. Chiar si acum este foarte greu de crezut ca se va ajunge la asa ceva doar prin simple negocieri.

 Nu stim daca se doreste  o intoxicare de presa asa ca vom fi rezervati si vom incadra informatiile lansate in ultima vreme atat in Ucraina cat si in Republica Moldova in categoria zvonurilor fara acoperire.

 Din zvonurile lansate pe anumite canale de comunicatii s-ar parea ca Ucraina isi doreste atat de mult controlul regiunii transnistrene incat ar fi dispusa sa cedeze anumite teritorii care s-au aflat candva in componenta Romaniei; ori sa le cedeze Republicii Moldova, la schimb cu renuntarea acesteia la pretentiile teritoriale asupra zonei de dincolo de Nistru, ori chiar direct Romaniei, urmand ca acest troc teritorial sa fie foarte repede urmat si de RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova, urmand ca statul roman sa ofere niste compensatii de ordin financiar ( bani, provizii alimentare, armament, munitie, echipamente militare, etc) si promisiunea unei sustineri puternice a Ucrainei pentru a intra cat mai repede in structurile euroatlantice (UE, NATO).

 De aceste negocieri secrete se pare insa ca ar fi aflat si unele tari vestice care nu prea sunt de acord cu modificarea granitelor intre Romania si Ucraina in acest mod. Daca se confirma in viitorul apropiat asemenea informatii atunci constatam cu tristete ca tari pe care le consideram candva prietene ale Romaniei fac de ceva vreme lobby pentru dezmembrarea Romaniei. Romanii au imbratisat cu prea multa incredere cauza europeana dar nu toti europenii in schimb i-au imbratisat cu aceeasi caldura pe romani.

 Ce te faci cand Rusia este clar un pericol si descoperi ca nu te poti baza nici pe unii aliati pe care i-ai considerat pana acum ca fiind de incredere? Romanii si-au taiat singuri craca de sub picioare, indeplinind fara sa cracneasca macar, aproape toate conditiile impuse de catre asa zisii parteneri europeni. Dar unii dintre ei poate ca nu ne-au sfatuit de bine ca niste "frati mai mari" (Big Brothers) ci dimpotriva, ne-au sfatuit sa ne introducem cea mai mare petarda aprinsa intr-un anumit orificiu, pe post de supozitor, si au asteptat apoi sa rada de noi si de prostia noastra.

 De ce n-am fi putut fi "europeni" si fara sa ne fi distrus economia, industria si agricultura? De ce n-am fi putut fi "europeni" si fara sa ne distrugem padurile si sa ne poluam pamanturile si apele? Una dintre aceste tari de care vorbim, a negociat federalizarea Republicii Moldova si impartirea teritoriului sau in zone de influenta pentru "anumite interese".

 Cea mai rapida cale de integrare a Republicii Moldova in UE este Unirea cu Romania. Insa cei care au negociat federalizarea Republicii Moldova, inca de dinainte de a izbucni conflictul ruso-ucrainean, insista in continuare pe integrarea separata a Moldovei in UE. In paralel, unele organizatii subversive din aceeasi tara, impreuna cu "prietenii" unguri iredentisti, fac lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

Singura solutie prin care planurile "ne-prietenilor" Romaniei vor fi date cu totul peste cap este RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova!     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii