duminică, 5 aprilie 2015



Partidul National Liberal, Asociația Veteranilor de Razboi-1992 ”Tiras-Tughina”, Asociatia ”Solidaritatea”, Asociatia ”Liga Unitatii si Dreptatii din Moldova”, alte componente ale Platformei Unioniste ”Consiliul Unirii”, raspunzand invitatiei ”Platformei civice DA”, va participa la manifestarea de protest de la 5 aprilie 2015, din Scuarul Catedralei, in spatele Arcului de Triumf, contra guvernarii corupte si a injustitiei din Republica Moldova.

 Consiliul Unirii a organizat, recent, pe 12 martie, o Masa Rotundă, la care a invitat un mare numar de personalitati cu viziuni unioniste si asociatii, platforme, partide extraparlamentare, pentru a discuta despre locul societatii civile proeuropene, romanesti in situatia politica actuala, creata după alegerile din 30 noiembrie, care s-a soldat cu o majoritate comunista si prorusa la Chisinau.

 Componentele Consiliului Unirii a propus combinarea mesajului anticoruptie si anti-injustitie cu mesajul Unirii – pentru ca numai prin Reintregirea cu Romania putem fi siguri caa vor functiona institutiile de stat si dincoace de Prut, iar demnitarii-hoti vor ajunge la puscarie, asa cum este astazi in Romania – stat membru NATO si UE.

 PNL a avut o Platforma electorala de pregatire a Reintregirii din 2018, prevazand masuri anticoruptie si anticontrabanda clare, precum posturi vamale comune cu Romania pe Prut, o Filiala DNA a Romaniei la Chisinau, circulatia leului romanesc în Republica Moldova, forte armate comune cu Romania, un Guvern din 11 ministere, cu cel mai important – de integrare intraromanească, Canale TV de rating in R.Moldova, ca sa fie informati romanii si alogenii despre realitatile si lupta antiMafie din Romania.

 PNL, Consiliul Unirii sprijina toate manifestarile anticoruptie si anti-injustitie ale societatii civile, reprezentantii acestor entitati isi vor spune opinia in cadrul protestelor, tinand cont si de faptul ca partenerii occidental ai Republicii Moldova sunt siderati de proportiile deturnarii in Republica Moldova a banilor publici si vestici. In timp ce, in Romania, cei mai bogati romani, cu averi dobandite ilicit, ca si umbrelele lor politice, merg la parnaie, in al doilea stat romanesc cei bogati devin si mai bogati, iar oamenii traiesc sub limita saraciei.

 Declaratia de Independenta a SUA prevede ca, atunci cand Guvernele instituite nu guverneaza in interesul cetateanului, ele trebuie date jos si instalate alte Guverne sau organizate alte alegeri. Serviciul de presa al PNL si al Consiliului Unirii

 Sursa:

 [1] www.pavlicenco.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii