duminică, 5 aprilie 2015


Ziua de 4 aprilie este  Ziua internationala de atentionare despre pericolul minelor. Intr-adevar, militarii care au ales sa devina genisti au o responsabilitate foarte mare, meseria lor fiind una in care nu poti sa gresesti a doua oara! 

Acesti militari care fac parte din "Arma Geniu" merita tot respectul nostru pentru ca in aceasta postura nu ai voie sa gresesti. Din aceasta cauza, pentru acest domeniu sunt promovati si acceptati numai militarii specialisti, dotati cu anumite calitati, printre care mult curaj, calm, intuitie si spirit de sacrificiu.

 Este de ajuns o clipa de neatentie, un strop de transpiratie care sa te incomodeze, sau orice altceva care sa iti distraga atentia si sa nu fii 100% concentrat pentru ca totul sa se sfarseasca chiar si cu o mare tragedie. Inovatiile tehnologice sau chiar si anumite improvizatii fac ca munca aceasta sa fie din ce in ce mai greu de facut, mai ales daca cel care o face nu are destula experienta, fiinca acum au inceput sa se foloseasca materiale care sunt tot mai greu de detectat cu mijloacele clasice.

 Pentru toti cei care s-au sacrificat pana acum servind in aceasta arma pentru patrie trebuie sa dovedim mult respect si stima deoarece nu multi sunt capabili, in primul rand, de un asemenea spirit de sacrificiu. Cinste lor, cinste atat celor care inca se afla in activitate, dar si eroilor care au facut poate chiar si sacrificiul suprem. 

 Sursa:

 [1] Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii