sâmbătă, 9 mai 2015



De zeci de ani, vedem imagini de un cinism fara margini, cu liderii tarilor occidentale, gudurandu-se cu voiosie la vederea paradelor fastuoase pe care an de an le tine pe data de 9 mai Rusia, mostenitoarea de drept a unui sistem totalitar cunoscut si sub denumirea de lagar al popoarelor, reprezentat de odioasa si defuncta URSS.

 Ciudata alianta dintre democratiile occidentale reprezentate de SUA si Marea Britanie si monstruoasa URSS, unul dintre factorii care a favorizat declansarea celei de-a doua conflagratii mondiale prin atacarea Poloniei impreuna cu Germania, ne fac sa ne indoim serios de vocatia de mari aparatori ai valorilor democratice a lui Roosevelt si Churchill.

 Chiar voiau cu adevarat Churchill si Roosevelt ca popoarele sa fie lasate libere sa-si decida ele singure soarta? Se pare ca nu! Cum sa poti sa mai crezi asta cand vezi ca cei doi si-au dat mainile cu un regim sovietic la fel de monstruos ca si cel nazist si care va deveni pentru mai bine de o jumatate de secol lagar al multor popoare din Europa Centrala si de Est?

 Nu doar Polonia a avut "Katyn-ul" ei, ci si Romania. Ba chiar Romania a avut mai multe si pe o perioada mult mai indelungata. Doar ca despre masacrele impotriva romanilor nu prea vorbeste nimeni. Daca in Polonia s-a inlaturat orice urma de filorus si de fosti comunisti din aparatul de stat, ajungandu-se chiar si pana la performanta de a taia pensiile  comunistilor colaborationisti cu aparatul represiv impus de sovietici, in Romania acestia primesc inca pensii nesimtite si foarte putini dintre dansii au fost suparati cu vreo intrebare macar sau alte masuri care sa faca dreptate victimelor comunismului.

 In cazul romanilor, povestea "Padurii Katyn" a tot fost repetata pana aproape de anii '60. Incepand cu masacrul de la Fântâna Albă, apoi cu cel de la Balti, acolo unde marturii neoficiale afirma ca au fost ucisi prin executie intre 10.000-50.000 de mii de prizonieri, masacrul de la Cotul Donului, in care comunistii tradatori din Romania au avut un rol mai mult decat criminal prin sabotarea incarcaturilor explozive ale proiectilelor de artilerie, cu masacrele din lagarele romanilor deportati in Kazahstan si in Siberia, cu foametea organizata din 1946-1947 si terminand cu exterminarea intelectualitatii, a elitei romanesti si a luptatorilor anticomunisti in perioada de groaza cuprinsa intre anii 1948-1957, in lagarele de munca si inchisorile comuniste, pentru romani parea ca teroarea rosie nu se va mai termina niciodata.

 Asadar, pentru romani, chiar daca oficial au facut parte dintre natiunile care si-au adus un aport important la infrangerea Germaniei hitleriste si la incheierea mai rapida a razboiului, platind si printr-un numar semnificativ de victime umane, nu este nimic de sarbatorit pentru data de 9 mai 1945. Acordul prin care Churchill, Roosevelt si Stalin isi imparteau procentajele sferelor de influenta asupra Europei pe un servetel de hartie este la fel de cinic ca si pactul Ribbentrop-Molotov prin care Hitler si cu Stalin isi imparteau teritorii dupa bunul lor plac.

Mai mult, acordul dintre Churchill, Roosevelt si Stalin, a reprezentat calea deschisa pentru mai multe crime decat facusera nemtii pe toata perioada razboiului; in monstruoasa URSS, Stalin ajunge sa ordone crime la un nivel de proportii nemaivazute pana la acel moment. Pentru victimele popoarelor abandonate in ghearele URSS-ului, Churchill si Roosevelt sunt la fel de vinovati de crima ca si monstruosul Stalin, cu care au avut in timpul razboiului o atat de stransa colaborare care inca intriga si acum multa lume.

Cel de-al doilea razboi mondial nu a fost o lupta intre bine si rau ci doar o bataie la un nivel colosal intre niste bande de raufacatori, manati in lupta de interese meschine. Ce reprezinta data de 9 mai 1945 pentru romani si pentru Romania? Personal, eu cred ca noi romanii nu avem absolut nimic de sarbatorit. Sa sarbatoreasca in continuare impreuna gandacii de Colorado si banditii cu "servetele"... 

PS: un articol inspirat din Acad. Florin Constantiniu - 9 mai 1945 : nimic de sarbatorit!

Sursa"

[1] glasul.info/2015/05/09/9-mai-1945-nimic-de-sarbatorit-pentru-romani/


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii