sâmbătă, 7 iunie 2014



In Ucraina se duc inca lupte grele si nu doar cu arme conventionale ci si lupte mediatice, adevarate lupte intre propaganda pro-rusa si propaganda pro vest si pro UE. Nici nu mai conteaza cine are dreptate. Pentru mamele sau familiile carora le-au murit fii sau alti membri ai familiei nici macar nu mai conteaza sub ce steag au murit. 

Orice lupte sau razboaie in care mor civili nevinovati, indiferent de etnia lor, sunt razboaie injuste. Mamelor si familiilor celor din Basarabia ai caror fii au murit in numar mare in Afganistan nu le-a pasat de razboiul acela sinistru ci au avut sentimentul ca feciorii lor au murit degeaba, fara un motiv anume.

Acum echipamentele de lupta ofera mult mai multa protectie soldatilor si se pefigureaza in viitorul mai mult sau mai putin apropiat ca viitoarele razboaie ale omenirii se vor duce intre masinarii, intre roboti de lupta poate, si nu vor mai fi astfel nevoie jertfele umane.



Pe fondul ultimelor masacre in care au murit si multi civili, sentimentele intregii lumi la adresa Ucrainei sunt acum amestecate. Daca la inceput toata lumea a privit fara rezerve cu simpatie evenimentele de pe Euromaidan,si si-au exprimat sentimentele de solidaritate cu idelurile si cauza ucrainenilor, in timp a devenit clar ca in spatele unora dintre cele mai violente evenimente stau personaje ale unei elite oculte la nivel mondial. 

Cineva a dorit numaidecat invrajbirea ucrainenilor de anumite etnii. Noi romanii stim ca am trait ceva similar in iunie 1990 cand servicii straine impreuna cu tradatori interni au pus la cale niste evenimente similare, care insa nu au escaladat atat de mult ca in Ucraina, dar scenariul s-a dovedit similar.





Acum ucrainenii se pregatesc sa mai "repare" din ce s-a stricat si sa faca si ei la randul lor putina propaganda care sa duca intr-un final la restabilirea ordinii si linistii publice si sa descurajeze actiunile de terorism. Dupa cum vedeti in materialul video de mai sus, se prezinta un tip de transportor blindat, BTR-4, destinat pentru a transporta unitati de infanterie mecanizata si de a oferi sprijin de foc in lupta.


BTR-4 este folosit pentru echiparea unităților militare capabile de a efectua acțiuni de luptă în diferite condiții de mediu, inclusiv NBC (nuclear, biologic, chimic). BTR-4 poate fi folosit ca un vehicul de bază pentru dotarea forțelor de reacție rapidă și fortelor navale. BTR-4 poate îndeplini sarcinile, atât pe timp de zi și pe timp de noapte, în diferite condiții climatice, pe drumurile cu  suprafață dura sau drumuri de tara. Domeniul de temperatură de funcționare a BTR-4 este de la -40 la 55 ° C.


Pe retelele de socializare si pe Youtube sunt postate mai multe clipuri video in care sunt prezentate diferite tipuri de transportoare blindate in actiune, probabil cu scopul de a descuraja actiunile separatistilor pro-rusi si a depune armele.


Pe site-ul producatorului acestui transportor blindat morozov.com.ua gasim detalii uimitoare despre acest produs militar si aflam ca el poate fi transformat oricand foarte mare greutate, in alte tipuri de transportoare blindate de la vehicul de comanda, vehicul de lupta si recunoastere, vehicul care acorda foc de sprijin sau vehicul blindat ambulanta.


De asemenea prin proiectarea sa initiala vechiculul poate fi usor transformat sau imbunatatit prin adaugarea de protectii sau blindaje suplimentare, prin adaugarea unor "guri de foc" suplimentare sau echiparea sa la standarde ultra-moderne intr-un veritabil spital mobil blindat.


Interesant este ca poate fi folosit si ca transportor de interventie si reparatii pentru alte transportoare blindate similare. Astfel in caz de avariere a unui transportor blindat si scoaterea lui din lupta se intervine rapid si se remediaza avariile, mecanicii fiind pregatiti pentru a face acest lucru in conditii de lupta.


Vehiculul este impartit in 3 compartimente : compartimentul din fata fiind compartimentul de conducere, compartimentul din mijloc este compartimentul de alimentare iar compartimentul din spate este spatiul destinat pentru trupele de interventie.


Vehiculul poate fi adaptat si etansat si pentru misiuni "amfibii" atunci cand este nevoie de acest lucru sau este necesar pentru a interveni in sprijinul fortelor navale sau a oferi sprijin de foc pentru navele acostate in port.


Surse:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii