miercuri, 11 iunie 2014



Legiferarea votului obligatoriu in Romania este necesara cu toate ca din anumite puncte de vedere aceasta masura are mai multe aspecte, unele pozitive, altele dimpotriva.Votul obligatoriu ar mai stopa putin din fenomenul mitei electorale din simplul motiv ca politicienii nu-si vor mai permite nici financiar sa faca acest lucru si nici nu vor mai avea siguranta calculelor matematice.

Astfel am scapa cu totii de momentele penibile cand se impart "mitele electorale" reprezentate de brichete, rechizite, tricouri si alte maruntisuri cu insemne electorale sau de micii si berea oferita tot in scop electoral.Un alt aspect pozitiv al votului obligatoriu este acela ca oricat ar cauta ei sa fure nu vor putea fura destul daca exista un vot masiv impotriva.

Evenimente ca celebrele voturi minune pe secunda de la ambasada romana de la Paris nu se vor mai putea repeta iar Opris cu tot cu STS sau, completat de Baconschi, nu vor mai avea atata importanta cat au avut candva. Atunci cand vor vota intre 16 si 18 milioane de oameni, 50.000 de voturi furate nu vor mai putea decide pe fals un presedinte de tara.

Dar sa vedem si partea proasta a legiferarii votului obligatoriu : in Romania sistemul de inavatamant a ajuns in cea mai jalnica stare posibila din ultimii 25 de ani. Exista o mare masa de oameni care are o educatie precara si multi dintre ei sunt neinstruti putand fi astfel manipulati foarte usor. Maturizarea politica a electoratului din Romania se pare ca mai are mult de asteptat si daca nu se face o reforma drastica in invatamantul romanesc vom fi condusi de niste politicieni idioti alesi de o masa larga de idioti.

La un moment spunea cineva ca daca s-ar interzice celor cu 8 clase din Romania sa mai voteze, anumite partide ar disparea subit de pe scena politica romaneasca de parca nu ar fi existat niciodata in viata asta.

Majoritatea politicienilor romani actuali sunt sub-mediocri, grobieni si de o rapacitate animalica si cu toate astea au fost votati de zeci sau sute de mii de alegatori. Cum este posibil asta? Educatia este temelia unei societati sanatoase din puncte de vedere moral, politic, social si cultural. Cand nu ai un sistem de educatie eficient ai parte de conducatori in consecinta.

Insa legiferarea votului obligatoriu este necesara in Romania, fie numai si pentru a stopa evenimentele penibile din timpul campaniilor electorale, atunci cand alegatorii sunt alergati de oameni care le ofera pui, zahar, ulei sau alte "cadouri electorale".



1 comentarii:

  1. Pro vot obligatoriu. Dar care ar fi sanctiunile? Daca sanctiunile vor fi minime nu mai vad rostul legii.

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii