sâmbătă, 21 iunie 2014



La asa zisa revolutie din 1989, timisorenii s-au unit in jurul lui Tokes iar ceea ce incepuse ca lupta impotriva unui abuz a devenit, cel putin privita prin ochii romanilor de la acel moment o lupta impotriva regimului. Numele lui Laszlo Tokes era pe buzele tuturor in acele zile de trista amintire si capata usor dar sigur statutul de erou al revolutiei decembriste.

In timp s-a dovedit nu doar colaborarea sa cu securitatea romaneasca ci si cu serviciile secrete maghiare, acuzatii dovedite in presa si partial recunoscute chiar si el insusi. Generalul Ioan Talpes nu s-a sfiit sa afirme public faptul ca Laszlo Tokes este agent al securitatii maghiare. Inclusiv securitatea romaneasca stia ca Tokes era agent al securitatii maghiare.

Cati enoriasi si-a tradat acest pastor, cati oameni au suferit din cauza notelor sale informative? Asta numai sufletul sau negru o poate sti. Cert este ca el a parcurs acest scurt drum de la presupusul erou la tradator practic pe nesimtite. Viata sa privata dezbatuta prin tabloide si prin presa de scandal aduce la lumina alte lucruri neplacute despre caracterul sau moral si ideologic.

Celalalt tradator al Romaniei, Traian Basescu, il decoreaza pe Laszlo Tokes cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, stiind toate aceste amanunte si detalii despre tradarile actiunile lui conspirationiste indreptate impotriva Romaniei si ale statului national, unitar si indivizibil roman.

E ca si cum l-ai decora pe Ion Iliescu, alt tradator al Romaniei, pentru faptul ca a cerut interventia fortelor armate sovietice in 1989, cu cea mai inalta distinctie oferita vreodata in Romania pentru merite deosebite.

Stiind magariile si actele de tradare pe care le-a facut, Laszlo Tokes are nesimtirea sa conteste retragerea distinctiei Steaua Romaniei. Cat tupeu si de cata nesimtire poti sa dai dovada cand esti prins si dovedit ca tradator si totusi tu vrei sa fii decorat ca un erou?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii