duminică, 3 august 2014Ministrii lui Ceausescu din 1989 nu erau nici niste intelectuali straluciti si nici cu prea multa scoala / pregatire dar totusi cum-necum sistemul mergea inainte, se construiau mereu noi locuinte si fabrici pentru populatia care migra din zonele rurale catre orase, atrasi de locurile de munca si de locuintele pe acestia care le primeau.

Care este marea diferenta intre ministrii lui Ceausescu si cei postdecembristi? In primul rand ministrii lui Ceausescu se stiau inferiori ca pregatire si cunostinte si ascultau intotdeauna sfaturile si propunerile specialistilor din fiecare domeniu.

Este adevarat ca in primii ani ai comunismului de dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a incercat schimbarea tuturor specialistilor cu experienta cu oameni cu "origini sanatoase", oameni carora de cele mai multe ori le lipseau cunostintele si experienta dar erau numiti acolo de partid pe principii politice.

In scurt timp comunistilor le-a fost clar ca trebuie omul potrivit la locul potrivit si au readus specialistii pe pozitiile corespunzatoare. Daca pana si comunistilor nu le-a luat mult timp sa inteleaga ca in anumite domenii trebuie lasati specialistii sa vorbeasca si sa actioneze, cat timp oare le mai trebuie si ministrilor postdecembristi sa inteleaga acelasi lucru?

Cu alte cuvinte, ministrii lui Ceausescu stiau ca sunt deficitari la multe capitole si cautau sa se inconjoare de oameni competenti care sa desfasoare practic activitatile necesare in locul lor. Poate ca guvernarea dupa modelul socialist nu era ideala dar era oricum mai buna decat ceea ce s-a intamplat in acesti 25 de ani de la asa zisa revolutie incoace.

Ministrii postdecembristi, cu toate ca multi dintre dansii se lauda cu studii superioare, doctorate si studii in strainatate, s-au dovedit a fi incompetenti, incoerenti si s-au inconjurat de oameni care s-au potrivit in functiile in care au fost desemnati exact ca nuca in perete.

Concluzia: decat ministrii care se lauda cu CV-urile lor ( cu plagiate sau diplome cumparate) si se intrec in incompetenta cu oamenii slab pregatiti pe care-i strang in jurul lor mai degraba niste ministri "prosti" dar care stiu sa-si aleaga specialistii potriviti la locul potrivit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii