duminică, 7 decembrie 2014


Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege care intrezice  finantarea organizatiilor non-profit de pe teritoriul Federatiei Ruse, multe dintre ele fiind suspectate a fi paravane pentru agenti straini. 

Un document publicat pe site-ul oficial de informatii juridice, prevede o crestere de zece ori a sanctiunilor pentru "finantarea ilegala a campaniilor electorale." In conformitate cu legea, organizatiile nonguvernamentale nu mai pot accepta finantare de la cetateni straini sau de la organizatii internationale, miscari sociale si ONG-uri "recunoscute" a fi paravane pentru agenti straini, precum si de la firme sau companii in cadrul carora actionarii straini detin mai mult de 30% din actiuni.

 Presedintele Vladimir Putin a promulgat si legea care prevede modificarile codului fiscal al Federatiei Ruse, care obliga cetatenii rusi sa raporteze cu privire la participarea companiilor straine. Legea afecteaza persoanele fizice si juridice care detin mai mult de jumatate din capitalul unei organizatii straine. Legea promulgata de catre presedintele rus, Vladimir Putin, a fost aprobata si de catre Duma de Stat a Rusiei.

 Sursa:
 [1] http://www.svoboda.org/content/article/26709275.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii