duminică, 7 decembrie 2014


In strainatate este la moda acum o noua afacere care s-a dovedit de succes: cresterea puilor "nestresati". Carnea de pui "nestresat"  reprezinta acum o afacere profitabila pentru micul fermier. Cresterea gainilor in sistemul "free-range" este pe val in Europa, iar in Romania, micii fermieri isi pot infiinta o asemenea ferma cu doar cateva mii de dolari. Un investitor din Timisoara, patronul Agroland, ofera cate 25.000 de euro fermierilor care vor sa creasca pasari sub brandul "puiul rustic". Pur si simplu trebuie doar ca fermierii sa creasca pasarile in acelasi regim cu pasarile din propria gospodarie.
”Vreau pentru mine si familia mea un produs de calitate. Suntem in pozitia in care putem integra un asemenea proiect in afaceri. Firma are toate verigile lantului – de la parteneriate cu fermieri, acces la furaje, utilaje pentru utilarea fermelor, posibilitatea de abatorizare si desfacere a marfurilor. In cadrul acestui proiect vor fi implicati circa 100 de fermieri, care sa aiba 4-5.000 de pasari pe fiecare serie de crestere. Pentru fiecare fermier care va fi implicat în proiect va fi pusa la dispozitie in jur de 25.000 de euro pentru constructia exploatatiei avicole, puii de gaina urmand sa fie crescuti la sol si sa aiba acces pe timpul zilei în spatiile exterioare ale adaposturilor. In program vor fi inclusi fermieri din preajma retelei de distributie a Agroland, care acopera intreaga tara. Investitorul pune la dispozitie puii de o zi, furajele, asistenta sanitar-veterinara, care in bani inseamna in jur de 100.000 de lei pentru fiecare ferma. Finantarea, care pentru 100 de ferme se va plasa la circa 10 milioane de lei, este realizata din surse proprii, furnizori si surse bancare, fiecare în proportie de o treime. Iar pe fermieri ii va costa, conform calculelor Agroland, intre 5.000 si 8.000 de euro pentru o ferma cu un adapost de circa 400 mp si 2.500-3.000 mp teren in exterior. ”Preferabil ar fi sa se inscrie fermieri care au deja adaposturile, terenul si in aceste conditii trebuie sa le furnizam doar echipamentul, care este asemanator cu cel din fermele industriale si asigura hranirea, adaparea si ventilatia în adapost. Echipamentul îl asiguram tot noi si putem sa asiguram si o schema de finantare, iar fermierii sa plateasca chiar din venitul lor."
 Dar sa trecem totusi si la problema care ne intereseaza pe noi. Am vazut care sunt conditiile cerute de investitorul care ofera bani pentru cresterea pasarilor sub brandul "puiul rustic". Daca totusi vreti ca afacerea dumneavoastra sa fie cu adevarat una de succes iata ce vrea un alt investitor, care ofera si el tot 25.000 de euro dar pentru cresterea pasarilor sub brandul "puiul urban". Ca puiul sa fie cu adevarat "nestresat", el trebuie scos la plimabare prin oras, dus la cinema, la discoteca, pe stadion, la mall, la cumparaturi, etc Ce mai, trebuie tinut intr-o permanenta stare de relaxare. Cel mai indicat mediu unde sa cresteti puiul urban ar fi in Palatul Parlamentului sau chiar si mai bine ar fi daca i-ati putea caza la unul dintre palatele Victoria sau Cotroceni. Puiul urban prefera posete de firma scumpe, calatorii la Paris sau in alte locuri mult mai exotice. Ei bine, daca reusiti sa aduceti un pui de asta urban in asemenea hal de relaxare si de "nestresare" atunci cu siguranta va veti scoate investitia si chiar veti face si un profit frumusel pentru ca va ajunge sa valoreze milioane de euro. Ptiu, ce ti-e si cu stresul asta! PS: Acesta este un pamflet. 

 Surse:

 [1] http://www.ziarulmara.ro/un-investitor-ofera-cate-25000-euro-fermierilor-care-vor-sa-creasca-pasari-sub-brandul-puiul-rustic/
 [2] https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/08/25/carnea-de-pui-nestresat-o-afacere-profitabila-pentru-micul-fermier-cresterea-gainilor-in-sistem-free-range-este-pe-val-in-europa-iar-in-romania-infiintarea-unei/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii