marți, 12 mai 2015



Din bancile din Republica Moldova au disparut sume foarte importante de bani iar politicienii din aceasta tara, indiferent de culoarea lor politica sau ideologica, nu indraznesc deloc sa incalce omerta care a fost impusa in jurul acestei povesti demna de teoriile conspirationiste. 

Scenariul pare insa  tras la indigo cu cel din Romania, unde mai intai s-au falimentat artificial bancile cu capital romanesc, cu sprijinul mafiei politice si al serviciilor secrete, la mijlocul anilor '90, ca apoi sa se inlocuiasca treptat numai cu banci detinute de actionari din strainatate, iar intr-un final sa se ajunga la un imprumut foarte mare de la FMI, un imprumut de care Romania nu avea nevoie in acel moment, sau cel putin nu in cuantumul acelei sume uriase.

Daca scenariul din Romania se va repeta si in Republica Moldova, atunci politicienii moldoveni vor iesi public in scurt timp si vor anunta necesitatea iminenta a unui imprumut urias si foarte pagubos de la FMI!

Acum, dupa doua decenii si jumatate de la asa zisa revolutie din decembrie '89, stim aproape cu totii ca aceasta a fost de fapt o lovitura de stat regizata si realizata cu sprijinul tradatorilor din interior dar si cu cel al serviciilor secrete ale fostei URSS reunite cu cele ale Occidentului, inclusiv cu serviciile secrete ale tarilor vecine Romaniei ( Ungaria si fosta Iugoslavie).

Pentru "ajutorul" dat de aceste servicii straine, tradatorii romani ajunsi la conducerea Romaniei, majoritatea facand parte din fosta nomenclatura comunista, le-au intors acestora favorurile prin cedarea aproape pe gratis uneori a unor sectoare strategice din industria si din agricultura romaneasca, prin cedarea resurselor Romaniei, le-au inlesnit retrocedarea ilegala de proprietati ( terenuri, imobile, fabrici si alte bunuri mobile sau imobile), le-au inlesnit activitatile subversive indreptate impotriva statului roman si spolierea economiei romanesti pana la aducerea romanilor in pragul saraciei, acestia fiind nevoiti in cele din urma sa migreze in tarile din Vest pentru locuri de munca.

Romania a fost astfel obligata printr-o serie de masuri abuzive si prin complicitatea politicienilor tradatori romani ce si-au adus din plin contributia la ruinarea economiei romanesti, sa faca un imprumut urias la FMI, imprumut care la momentul respectiv nici macar nu era necesar. Ce s-a facut din banii imprumutati de la FMI in Romania? Nimic! Absolut nimic! Devalizarea capitalului romanesc, a bancilor romanesti si imprumutul Romaniei la FMI a reprezentat tributul pe care Romania trebuia sa-l plateasca pentru ca mai marii lumii o lasa sa-si aleaga drumul spre Vest, spre democratie, si sa iasa in acelasi timp definitiv de sub sfera de influenta a fostei URSS.

Sperantele Romaniei de a capata un loc la masa bogatilor insa nu s-au concretizat chiar asa cum si-au imaginat multi dintre romani. Cu toate eforturile facute de romani, chiar si cu acceptarea unei stari nedeclarate de colonie ascultatoare pentru marile puteri si transformarea tarii intr-o furnizoare de materii prime, intr-o piata de desfacere pentru produsele de calitate inferioara, intr-o furnizoare de forta de munca ieftina, Romania nu a ajuns inca sa fie tratata ca un stat cu drepturi depline in randul tarilor occidentale, asa cum era privita de pilda in perioada interbelica.

Industria strategica a Romaniei a fost devalizata intr-un ritm accelerat, fiind impartita si pusa la pamant in mare parte de catre "actionari" proveniti din tarile care isi trimisesera serviciile secrete sa "ajute" la debarcarea lui Ceausescu in '89 ( industria siderurgica/metalurgica distrusa in mare parte de rusi si vanduta la fier vechi, industria petroliera (Petrom) cedata inexplicabil austriecilor, companiile de stat furnizoare de utilitati impartite intre tarile vestice, etc).

Pentru romani, "diparitia" banilor din bancile romanesti prin diferite inginerii financiare sau furati chiar direct de catre politicieni si de catre cei din serviciile secrete, reprezinta deja un vis urat de care nici macar nu vor sa-si mai aduca aminte. Acelasi lucru se intampla de fapt acum si in Republica Moldova!

Ceausescu a fost de fapt omorat pentru ca nu mai voia sa plateasca nimanui nici un fel de tribut! Nici URSS-ului si nici catre altcineva!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii