marți, 12 mai 2015



In urma unei ample operatiuni antiteroriste desfasurate in orasul Kumanovo din Macedonia, politistii macedoneni au ucis peste 100 de albanezi implicati in acte de terorism. In timpul puternicului conflict a fost ucis si liderul gruparii KLA, Fadil Fejzullahu, dar au fost omorati de asemenea si 3 politisti iar alti 20 au fost raniti.

Orasul Kumanovo, care are in componenta sa locuitori din mai multe grupuri etnice, se afla in nordul Macedoniei, o regiune care este de ceva timp tinta unor incursiuni ale unor grupari teroriste, formate aproape in majoritate din etnici albanezi, indivizi foarte bine pregatiti si antrenati din punct de vedere militar si logistic.

In 2001, Kumanovo a mai fost scena unor ciocniri violente pornite pe fondul conflictelor etnice, intre rebelii albanezi si fortele guvernamentale ale Macedoniei.
Ministrul Afacerilor Interne din Macedonia a declarat ca pana la sfarsitul zilei va organiza o conferinta de presa in timpul careia va prezenta un raport detaliat despre aceasta operatiune antiterorista.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii