marți, 12 mai 2015




Presedintele rus Vladimir Putin a socat inca o data lumea printr-o declaratie cinica. S-a intamplat pe 10 mai, in timpul intalnirii oficiale cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit Newsru.com.

 In timpul discuțiilor, Vladimir Putin a reamintit de pactul Ribbentrop-Molotov, incheiat in 1939 intre Germania hitlerista si Uniunea Sovietica a lui Stalin.

Acest document  este considerat  de catre istoricii din toate tarile civilizate un consens intre doua regimuri monstruoase,  initiat al doilea razboi mondial, un consens cinic care a costat vietile a zeci de milioane de oameni, si pe care presedintelele rus l-a mentionat ca avand efecte "pozitive" si a fost necesar pentru asigurarea securitatii Uniunii Sovietice. 

Angela Merkel i-a spus in replica lui Putin ca ea considera pactul Ribbentrop-Molotov a fi fost incheiat pe baze absolut ilegale.
"In primul rand, a fost sentimentul de siguranta al Uniunii Sovietice.
In al doilea rand: Imi aduc aminte ca dupa semnarea acordului de la Munchen chiar Polonia s-a angajat intr-o actiune de anexare a teritoriului Republicii Cehe. Dupa pactul Ribbentrop-Molotov, Polonia a fost ea insasi o victima a politicii pe care a incercat s-o efectueze.
Cand Uniunea Sovietica si-a dat seama ca este lasata singura sa se descurce cu  Germania lui Hitler, aceasta a luat masuri pentru a evita o coliziune directa. Si a semnat pactul. Si in acest sens impartasesc punctul de vedere al ministrului nostru de cultura, care a justificat motivul semnarii pactului pentru asigurarea securitatii Uniunii Sovietice",  a spus Vladimir Putin
Sursa:
[1] by24.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii