vineri, 26 iunie 2015


Cu voia lui Dumnezeu am ajuns astazi la Manăstirea din Valea Mare, raspunzand astfel onorantei invitatii venită din partea PS Andrei, Episcopul Harghitei si Covasnei. In cadrul Sfintei Liturghii de la Manăstirea cu hramul Sfantului Ioan Botezatorul, ctitorită de vrednicul de pomenire Parinte Gheorghe Avram si pastorită in aceste timpuri de staretul Ilie Bularca, a avut loc hirotesirea in rangul de protosinghel a Părintelui Staret si hirotonisirea in treapta de diacon a preotului Antonie Vasile Tamas, pentru parohia bisericii din Valcele.

  La slujba arhiereasca au slujit parinti protopopi din Covasna, preoti si stareti din mănastiri covăsnene, la aceasta fiind prezenti si primari din satele inconjurătoare, precum si numerosi tărani români. Ne-am bucurat nespus sa-l avem in mijlocul nostru pe distinsul profesor, domnul Ioan Lacatusu, seniorul luptei pentru drepturile românilor din Harghita, Covasna si Mures.

  Am cerut binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop pentru a inmana drapelul national românesc Sfintei Manastiri, sprijinita de pamantul intarit de sangele si oasele eroilor si martirilor Neamului Românesc. Din partea Actiunii am adresat urmatorul mesaj: “Acest Tricolor vine din partea românilor din toate colturile tarii care au sprijinit Acţiunea "Români pentru Români", noi, cei prezenti aici, fiind mesagerii lor. Inimile acestora bat alături de cele ale taranilor români din Harghita si Covasna, bat alaturi de voi, pentru România. 

Va multumim ca ne-ati primit in mijlocul dumneavoastra. Doamne ajuta!". Preasfintitul Andrei a tinut sa ne multumeasca, adresandu-ne un mesaj special din care redau un fragment: "Multumim fratilor români pentru ca au adus acest Tricolor, ii spunem noi Icoana a Neamului Românesc pe care au daruit-o Sfintei Manăstiri din Valea Mare.

 Ori de cate ori ne vom atinti ochii la acest sfant tricolor ne vom gandi la cei plecati in vesnicie". Vazand gestul copiilor din Valea Mare care fluturau steagurile tricolore primite din partea noastra in saptamana ce a trecut, (semn ca roadele eforturilor noastre incep sa se vada), Preasfintitul Andrei a adresat un apel tuturor credinciosilor de a arbora steagul românesc si de imbraca straiele populare.

Dragi prieteni, momente inaltatoare am trait astazi. In Harghita si Covasna România lupta, România traieste, in jurul Bisericii Nationale, “maica spirituala a Neamului Romanesc”, dupa cum spunea Mihai Eminescu.

 Autor: Mihai Tirnoveanu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii