duminică, 14 iunie 2015



Ungaria foloseste 3 milioane de metri cubi de apa pentru a iriga peste 6000 de hectare de terenuri agricole. Apa este pompata catre Ungaria din raul Mures, judetul Arad, pe o distanta de aproximativ 30-40 kilometri. Ungurii au incheiat un contract cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad prin care li se transfera pentru irigatii o cantitate de apa de minim 1,5 milioane metri cubi, dar care poate sa ajunga si la aproape la 6 milioane de metri cubi de apa, asa cum s-a intamplat in anul 2007. Pretul platit de catre unguri pentru 1000 de metri cubi de apa este de aproximativ 29 de euro, la care se adauga inca o suma platita catre Apele Române, potrivit radiotimisoara.ro.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Arad castiga in jur de 80.000 de euro anual din aceasta "afacere", iar banii sunt folositi pentru intretinerea statiilor de pompare. Fermierii romani nu isi permit sa plateasca pentru irigatii, si in plus, vechile sisteme de irigatii sunt in majoritatea lor distruse.

Un alt fenomen este acela al intreprinzatorilor unguri care vin in Romania, cu predilectie in zonele mai apropiate de granita cu Ungaria, si cumpara castraveti sau alte legume bio, produse in ferme proprii de familie, in regim ecologic, fara nici un pic de chimicale. Cu alte cuvinte, productia ecologica din Romania ia drumul catre Ungaria, iar in schimb, in magazinele din Romania apar pe piata castraveti conservati la borcan din Ungaria, Polonia sau alte tari, stropiti din belsug cu chimicale de tot soiul atat in perioada de crestere cat si in timpul procesarii.

Oare romanii inteleg cat de cat ce li se intampla? Este drept ca de un sfert de veac guvernarile din Romania au fost de o incompetenta si de o imbecilitate fara limite, dar se constata in acelasi timp ca nici romanii nu prea au facut efortul sa contracareze aceste masuri total antiromanesti care s-au tot aplicat in perioada postdecembrista impotriva industriei, agriculturii, economiei, invatamantului, etc

Inca o situatie in care suntem prostiti pe fata de catre unguri, si asta fiind tot din cauza masurilor aberante luate de guvernantii romani, este cea a companiilor din Ungaria care cumpara energie foarte ieftina din Romania si apoi o revand inapoi Romaniei la un pret mai mare. Practic, din buzunarele consumatorilor romani, se subventioneaza energia electrica din Ungaria, Serbia, Bulgaria, etc

Din cauza unor masuri imbecile, aberante, care s-au dovedit in majoritatea lor niste masuri profund antiromanesti, am ajuns sa-i subventionam cu energie electrica, apa pentru irigatii si alimente produse ecologic pe cei care oracaie la Budapesta ca vor sa le dam Ardealul. Pai acum poate lor chiar li s-ar parea si normal sa le indeplinim si acest deziderat, din moment de ce tot le facem noi "cu mana noastra" atatea cadouri gratuit, in timp ce ei ne scuipa si ne defaimeaza pe oriunde pot!

Sursa: Glasul.info



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii