luni, 1 decembrie 2014


Pentru Republica Moldova era vital ca la aceste alegeri parlamentare de pe 30 noiembrie sa aleaga calea europeana si nu pe cea euro-asiatica. Insa rezultatele au stat sub semnul intrebarii, multi dintre cetatenii Republicii Moldova avand parte de o noapte alba, pentru a afla rezultatele finale.

Cele trei partide pro-europene au strans pana la urma impreuna mai multe voturi decat socialistii si comunistii dar ramane un mare semn de intrebare. Oare fac si moldovenii aceeasi greseala pe care au facut-o romanii dupa 1990, votand cu partidele comunistilor?

Pentru cei care nu stiu ce reprezinta Igor Dodon in Republica Moldova si ce fel de program politic a prezentat el pana acum ii invitam sa urmareasca urmatorul clip video:



Cand vezi un asemenea specimen, oare totusi, cum naiba sa votezi cu Dodon? La aceste alegeri parlamentare din Republica Moldova, zonele rurale din nordul republicii ( cu precadere zona Balti) si sudul republicii (Comrat), au votat in principal cu partidele comunistilor, respectiv cel al socialistilor.

sursa imagine: Unimedia.info


Este clar ca in aceste zone rurale, slab informate, cu o populatie rusofona sau rusfonizata, unde posturile TV pro-europene nu prea au acoperire si in general sunt urmarite mai mult posturile TV rusesti care au facut o propaganda de toata jena dar care se pare ca a prins in lipsa altor surse de informare, reprezinta niste zone total ignorate de catre administratia de la Chisinau.


In mod normal nu ar exista o explicatie logica pentru care sa poti vota cu acest Igor Dodon. Cetatenii Republicii Moldova se pare ca au cazut in plasa escrocului de Dodon, cel care le promite ca gazul rusesc de acum va fi gratis pentru moldoveni, ca vor avea toti locuri de munca si salarii decente.

Daca moldovenii ar fi urmarit evolutia politica din Romania ar fi constatat ca romanii s-au fript intr-un mod asemanator si nu doar o singura data. Guvernarile FSN, PDSR, PSD, apartinand formatiunilor politice de stanga din Romania au fost unele dezastruoase dar care promisesera in timpul alegerilor cam aceleasi lucruri "dodoniene".

Fara o economie puternica, fara o industrie si o agricultura performante, niciodata o formatiune politica nu-si va putea tine aceste promisiuni desarte. Banii si bunastarea economica nu cad din cer, nu le aduc extraterestrii si nici nu rasar din pamant sau sa creasca prin padurile din taigaua siberiana.


Daca aproape jumatate dintre moldoveni spera ca Uniunea Vamala sau Uniunea Euroasiatica reprezinta taramul fagaduintei unde curge lapte si miere atunci inseamna ca ceva este putred in Republica Moldova.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii