luni, 20 iulie 2015


Campania Romani pentru Romani si-a atins obiectivele propuse. Simbolurile identitatii de Neam, Tricolorul Romanesc, Cartea lui Mihai Eminescu si Rugaciunea Ortodoxa au ajuns datorita voua si in urma unui efort organizatoric sustinut la copiii din Doboi, judetul Harghita, Dobolii de Jos, Dobarlau Vale, Voinesti-Covasna, Manastirea Marcus, Zagon, Papauti, Zabala si Valea Mare, judetul Covasna.

Am incheiat aceasta misiune cu inmanarea unui drapel national romanesc Manastirii din Valea Mare si cu o Imbratisare, o Imbratisare pe care nu o voi uita toata viata si care imi va da putere de lupta pe mai departe, Imbratisarea Preasfintitului Parinte Episcop Andrei, al Harghitei si Covasnei. Inainte de aceasta, atunci cand am fost la Manastirea Marcus, profesorul Florin Palas a avut onoarea sa-i inmaneze din partea Actiunii noastre simbolurile Neamului Romanesc.

 Am mers in aceasta campanie in scoli si biserici, am fost in mijlocul poporului roman, am auzit cantecul copiilor din Voinesti Covasna, cantec care ne-a urmat in suflet pe tot parcusul misiunii noastre, afland din el durerea dar si credinta taranului roman din inima Tarii. Copiilor lor am incercat prin aceasta Actiune sa le oferim o alternativa la intoxicarea antiromaneasca de care au parte din pacate in aceste timpuri, alternativa pentru România, alternativa unei vieti sub semnul valorilor traditionale romanesti. Calea Bisericii Ortodoxe Române este drumul de urmat.

 Credinta ca eroii si martirii Neamului, cei care au murit pe campurile de lupta, cei care au sfintit cu suferinta lor cimentul inchisorilor, ne vegheaza si ne dau putere de acolo din Cer, de langa Hristos, trebuie sa calauzeasca generatia noastra si cele ce vor urma. Alaturi de noi sta Neamul intreg, nu suntem singuri.

De nu vom avea putere, o vom lua din radacinile brazilor tinute in palme de stramosi, de nu vom avea credinta destula vor aprinde lumanari de stele ostenii lui Stefan cel Sfant pentru noi, de nu vom avea glas de tunet va doini Iancu Avram in munti, de nu vom sti sa suferim ne va invata Horea, cel care a cioplit din lemnul rotii sale Cruce pe Taram.

 Ne vor imbratisa atunci cand vom plange Sfintii romani, stiuti si nestiuti, iar mainile noastre atunci cand vor obosi, intarite vor fi de cele ale copiilor ce au primit astazi un steag tricolor. Nu suntem singuri, cu noi este Dumnezeu.

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Sursa - Glasul.info

Campania Romani pentru Romani si-a atins obiectivele propuse. Simbolurile identitatii de Neam, Tricolorul Romanesc, Cartea lui Mihai Eminescu si Rugaciunea Ortodoxa au ajuns datorita voua si in urma unui efort organizatoric sustinut la copiii din Doboi, judetul Harghita, Dobolii de Jos, Dobarlau Vale, Voinesti-Covasna, Manastirea Marcus, Zagon, Papauti, Zabala si Valea Mare, judetul Covasna. Am incheiat aceasta misiune cu inmanarea unui drapel national romanesc Manastirii din Valea Mare si cu o Imbratisare, o Imbratisare pe care nu o voi uita toata viata si care imi va da putere de lupta pe mai departe, Imbratisarea Preasfintitului Parinte Episcop Andrei, al Harghitei si Covasnei. Inainte de aceasta, atunci cand am fost la Manastirea Marcus, profesorul Florin Palas a avut onoarea sa-i inmaneze din partea Actiunii noastre simbolurile Neamului Romanesc. Am mers in aceasta campanie in scoli si biserici, am fost in mijlocul poporului roman, am auzit cantecul copiilor din Voinesti Covasna, cantec care ne-a urmat in suflet pe tot parcusul misiunii noastre, afland din el durerea dar si credinta taranului roman din inima Tarii. Copiilor lor am incercat prin aceasta Actiune sa le oferim o alternativa la intoxicarea antiromaneasca de care au parte din pacate in aceste timpuri, alternativa pentru România, alternativa unei vieti sub semnul valorilor traditionale romanesti. Calea Bisericii Ortodoxe Române este drumul de urmat. Credinta ca eroii si martirii Neamului, cei care au murit pe campurile de lupta, cei care au sfintit cu suferinta lor cimentul inchisorilor, ne vegheaza si ne dau putere de acolo din Cer, de langa Hristos, trebuie sa calauzeasca generatia noastra si cele ce vor urma. Alaturi de noi sta Neamul intreg, nu suntem singuri. De nu vom avea putere, o vom lua din radacinile brazilor tinute in palme de stramosi, de nu vom avea credinta destula vor aprinde lumanari de stele ostenii lui Stefan cel Sfant pentru noi, de nu vom avea glas de tunet va doini Iancu Avram in munti, de nu vom sti sa suferim ne va invata Horea, cel care a cioplit din lemnul rotii sale Cruce pe Taram. Ne vor imbratisa atunci cand vom plange Sfintii romani, stiuti si nestiuti, iar mainile noastre atunci cand vor obosi, intarite vor fi de cele ale copiilor ce au primit astazi un steag tricolor. Nu suntem singuri, cu noi este Dumnezeu. Autor: Mihai Tirnoveanu

Citeste mai mult pe: http://glasul.info/2015/06/27/drapelul-national-in-tinutul-romanesc-din-harghita-si-covasna/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii