luni, 20 iulie 2015


Unde am fost în ultimii 25 de ani???O întrebare care mi-a stăruit mult timp în urechi și în minte, pusă de un tânăr proaspăt absolvent de politehnica, care îşi căuta cu ardoare un loc de munca…. Se întâmplă acasă la o cunoştinţă comună, la o discuţie ce alunecase uşor pe panta actualei crize socio-economica din ţară.

Tânărul cu pricina, îmi aducea argumente zdrobitoare, pe care însa le ştiam deja, în favoarea găsiri unui job, în inginerie, aici la noi acasă, erau discuţii pro şi contra plecării sale în afară, când la un moment dat ne-a întrebat pe toţi cei de faţă, dacă ştim exact situaţia locurilor de muncă şi a recunoaşterii unor calităţi profesionale acum în România…apoi, după câteva răspunsuri subiective date de interlocutori, am primit mai multe întrebări care, la drept vorbind, ne-a lăsat fără replică!!!! … ”Voi nu ştiţi care este situaţia locurilor de muncă în tară???

 Nu ştiţi că nu poţi lucra în profesia ta decât dacă te umileşti la maxim??? Că nu-ţi este răsplătita munca corespunzător??? Nu ştiţi câţi absolvenţi devin şomeri??? ….Nu ştiţi ce prăpastie este între preţuri şi salarii în România??… De ce s-a ajuns aici???

Unde aţi fost in ultimii 25 de ani????”…

Apoi, s-a lăsat o linişte deplină…Au năvălit în mintea mea tot soiul de gânduri şi de frânturi de cuvinte, gâtuite, sugrumate şi un gust amar al deznădejdii….!!!! Tânărul, avea perfectă dreptate. Naţiunea Romană, nu este acasă!!! Sau poate, mai bine zis, nu a fost acasă. Am fost mereu plecaţi şi la propriu şi la figurat. Am fost şi mai suntem absenţi la marea decimare şi sucombare a societăţii noastre, iar cei care erau de fată, asistau neputincioşi la acest supliciu.

Din păcate asistăm şi astăzi, la acelaşi supliciu, dar mai umanist. Marii oligarhi politici şi-au reconsiderat principiile de atac asupra tării. O fac, dar mai bine mascat, apar la TV şi ne arată că politica românească are şi o fată umană. Plâng uneori pentru binele țării… Se roagă la Dumnezeu, în parlament, în biserici şi pe unde apucă ,să să le fie iertate greşelile şi pentru izbăvirea de păcate… Sunt gata să o ia de la capăt, doar să fie lăsaţi în scaunele puterii…

Recunosc orice greşeală a adversarilor politici, asigurând totuşi clemenţă acestora…Totul pentru “Binele ţării”…!!! În fapt, cred că sunt două Românii…Una a lor, cu afacerile lor grele, ilegale ale economiei subterane şi cealaltă a celor mulţi, cea reală, cu salarii de mizerie cu taxe şi preţuri nesimţite şi halucinante cu o economie aproape invizibilă, cu pensii care asigură o moarte, în chinuri, lentă şi sigură a milioanelor de pensionari…Un genocid al naţiunii romaneşti…

În ultimii ani apar, tot mai multe figuri la televizor, ale oligarhilor politici, care îşi asigură spatele, transformându-se, precum cameleonul sau ca omida în fluture, exact după forma criticilor…O formă fără fond de fapt, de faţadă şi pentru campanie electorală. Parchetul, SRI-ul, DNA-ul, poliţia şi alte structuri ale puterii din acest stat, îşi joacă bine rolul. Fac dosare, arestări, urmăriri, cu presa după Ei, să dea bine în jurnale şi în presa internaţională.

 Apoi, celor sacrificaţi a fi arestaţi, li se asigură un proces ”Corect” şi o pedeapsă pe măsură, cu sau fără suspendare, cu o executare cel mai adesea doar de la câteva luni până la câţiva ani, cu un regim semi liber şi cu elibaerari pe caz de boala şi/sau pentru bună purtare… Aici intervin magistraţii ‘’unsi’’ de sistem !!! Toate, aşa pentru binele poporului, şi să vadă prostimea, că vezi Doamne, lucrurile se schimbă, că acest regim este mai bun decât precedentul, că actuala putere, face ordine în propria sa ogradă… De fapt, totul este un joc de imagine publică a unui stat cangrenat şi muribund. O cârpeală a faţadei sistemului oligarchic românesc.

Totul este bine regizat, pentru a lungi agonia, pentru a putea fiecare să dea bine la TV pentru alegeri, pentru cei 30% dintre naivii şi credulii din zona gri, care le asigura lor, oligarhilor politici, sursa de vot… În acest timp, noi ceilalţi ce facem?? Aşteptam cuminţi o schimbare providenţială… Aşteptam acel Mesia al politicii româneşti care ne va izbăvi pe toţi… Aşteptăm şi visăm cu ochii deschişi şi cu mintea frământată pentru traiul de zi cu zi, de achitarea ratelor, a taxelor, năuciţi de creşterile de preţuri de peste noapte.

Visăm cu ochi deschişi în TV, la acei zombie ai politicii noastre care ne declamă demagogic, că a sosit binele pe tărâmul naţiei române odată cu Ei!!! Atâta timp cât există acest sistem politic bazat în principal prin nerespectarea legii de către Aleşii Neamului, prin promovarea de non-valori în funcţii de conducere, printr-un sistem juridic corupt şi şantajabil, prin promovare pe liste electorale de partide a unor oameni neeligibili şi incompetenţi, neselectaţi şi neevaluaţi de către nimeni… prin imixtiunea politicului în poliţie şi organe de cercetare penală, printr-o reţea de securitate naţionala la discreţia politicului… etc, etc,.

Atâta timp cât se întâmplă toate acestea, nu vom putea vorbi despre binele ţării, al cetăţeanului de rând, tot aşa nu vom putea vorbi despre libertăţi, drepturi şi răspunderi depline de la preşedinte la ultimul om în stat!!! România în acest moment are nevoie de o Mişcare Naţionalist Radicală, care, fără accente xenofobe şi rasiste, să tindă către o schimbare radicală în toate structurile statului de drept.

 O mişcare naţională puternică, care să reprezinte şi să apere drepturile şi libertăţile cetăţeanului,a naţiunii în ansamblu şi care să repună statul de drept în propriile valori şi reguli, pentru binele ţării şi al cetăţeanului de rând. Să impună o profundă respectare a valorilor tradiţionale, a istoriei şi a culturii naţiunii româneşti, la toate nivelurile. Această mişcare ar fi o posibilă soluţie aplicată urgent tării pentru redresare şi revigorarea naţiunii.

 Dacă vom aştepta schimbări profunde de la acest sistem politic, vom rămâne doar cu o eternă speranţă în mai bine, neâmplinită niciodată. Aşteptarea nu a fost şi nu va fi soluţia benefică, pentru că, generaţiile ce vin, deja ne pun o întrebare oarecum retorica: Voi unde aţi fost în ultimii 25 de ani????

Autor: Viorel Sandu , sursa: www.magazincritic.ro   via Glasul.info


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii