sâmbătă, 26 aprilie 2014


In ultimul timp in mass-media din Rusia au inceput sa apara mai multe materiale prin care atat Romania cat si integrarea sa in Uniunea Europeana cat si in NATO sunt prezentate intr-o lumina defavorabila.

Unul dintre reportajele despre Romania a fost difuzat la televiziunea publica rusa si sunt prezentate aspecte negative din Romania : saracie , coruptie , problema romilor , a infrastructurii si a dezamagirii romanilor fata de beneficiile promise de Uniunea Europeana si situatia actuala.

Se insista pe industria Romaniei pusa la pamant ( uita sa spuna ca foarte multe dintre combinatele siderurgice din tara noastra au fost falimentate de urgenta de catre companii ruse dar asta si cu complicitatea si incompetenta politicienilor romani corupti ) , pe problema taberelor de tigani care-i supara pe vestici si mai ales pe francezi, coruptia generalizata care a paralizat economia dar si pe "fascismul" romanilor de care nu vor sa se lepede.

Teoria asta a fascismului este folosita de rusi ori de cate ori au probleme cu vestul : cu ucrainenii de pe Euromaidan , cu tinerii basarabeni care au protestat contra comunistilor rusofoni , contra Romniei si in general contra Vestului. Dupa Rusia in Vest traiesc fascistii.Probabil ca nu va dura mult pana  Rusia va spune ca tarile baltice au regimuri fasciste si trebuie vindecate prin alipirea sau anexarea la Maica Rusia.

Nici Republica Moldova nu este lasata in afara discutiei si se insista ca viitorul acesteia ar fi mai bun intr-o uniune Euro-asiatica decat in Uniunea Europeana.Se face referire la fenomenul basarabenilor care muncesc de multa vreme in Federatia Rusa si trimit bani acasa sustinand astfel economia tarii . Cu toate astea inca dinainte de declansarea conflictelor din Ucraina un numar relativ mare de moldoveni  aflati la munca au fost deja expulzati din Federatia Rusa.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii