marți, 2 decembrie 2014


De Ziua Nationala a Romaniei au fost mare zarva si bocete in secuime! Ferestre si usi indoliate, iredentisti maghiari (nu magari) plangand in hohote de li se rasuceau pana si mustatile de mila; o intreaga comunitate care arata mai degraba pregatita ca de sfaristul lumii, plasata intr-un peisaj de cosmar, aproape apocaliptic.

Da' ce sa fie oare? A murit iredentimsul maghiar? A murit cumva Viktor Orban sau Laszlo Tokes si noi romanii, aflati in toiul sarbatoririi zilei de 1 Decembrie habar nu am avut de asa ceva? O fi fost vreun accident proportii sau poate o fi coborat iar ursul acela carpatin antimaghiar si o fi mancat iarasi animalele de prin gospodarii?

Sau poate tin doliu pentru toate minoritatile maghiarizate fortat secole la rand de catre statul ungar? Numai pentru o asemenea calamnitate poti vedea o asemenea padure de steaguri negre!

Ce aveti dragi minoritari maghiari? E atat de grav ca romanii isi sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei? E mai grav decat situatia romanilor din Ungaria care aproape au disparut prin asimilare fortata sistematica maghiara?

Poate ca e timpul ca si in Romania sa fie aplicata legea pentru absolut toti cetatenii acestei tari! Acum ca romanii au dovedit ca au maturiatea politica sa poata alege un etnic minoritar se dovedeste ca reactiile extremistilor si iredentistilor maghiari sunt deplasate si penibile.Daca nu va place in aceasta tara in care v-ati nascut nu va tine nimeni cu forta! Dar daca totusi va hotarati sa ramaneti aici in Romania, atunci respectati simbolurile si legile acestui stat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii