miercuri, 3 decembrie 2014


Pierderea infulentei ruse in Republica Moldova agita apele la Moscova. Analisti politici si oameni din administratia prezidentiala de la Kremlin arata cu degetul inspre partidele proruse din Republica Moldova si ii acuza ca "au tradat Rusia si prietenii de la Moscova".

Intr-adevar, s-a ajuns la un paradox, astfel incat cinci dintre viitorii deputati din Partidul Socialistilor au deja cetatenia romana. "Prietenii" de la Moscova considera asta o tradare a intereselor Kremlinului in Moldova. Igoor Dodon a recunoscut public intr-o emisiune televizata ca exista astfel de cazuri in Partidul Socialistilor, Alla Dolinta fiind un astfel de caz, dar ea nu doar un simplu deputat pe listele PSRM ci face parte si din Comitetul Executiv Politic al acestei formatiuni.


Ziarul de Gardă a dezvaluit ca sunt cel putin cinci deputati de pe lista socialistilor care detin atat cetatenia Republicii Moldova cat si pe cea a Romaniei: Alla Dolinta, Anatolie Labunet, Ghenadie Mitriuc si Corneliu Furculita.

Iata ce declara Igor Dodon despre aceasta situatie:

"Toate aceste persoane cand au scris cererea si au depus actele pentru a deveni deputati pe lista Partidului Socialiştilor, au scris si o cerere prin care isi asuma angajamentul ca in momentul obtinerii mandatului de deputat renunta la cetatenia altui stat.
Toti au dobandit cetatenia din diferite rationamente, economice, de deplasare fara vize. Cei cu functii in stat nu trebuie sa detina dubla cetatenie."
Surse :
[1] http://www.zdg.md/stiri/foto-inca-un-deputat-socialist-care-ne-cheama-in-uniunea-vamala-calatoreste-si-face-afaceri-in-ue-sub-protectia-pasaportului-romanesc
[2] http://www.zdg.md/stiri/deputatii-romani-din-partidul-lui-igor-dodon





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii