luni, 15 iunie 2015


Acum, dupa 70 de ani trecuti de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial, este clar pentru aproape toata lumea ca regimul sovietic a fost daca nu la fel de criminal ca si cel nazist, poate chiar cu mult mai sadic si mai ingrozitor, crimele regimului sovietic continuand nestingherite de nimeni pentru o mult mai lunga perioda de timp.

Timp de decenii intregi, URSS-ul a construit un cult al eroilor veterani, care s-a dovedit a fi doar o propaganda prin care sa mai ascunda sub covor mizeria si atrocitatile unui sistem care s-a dovedit a fi cel mai mare exterminator de oameni, de proportii cu mult mai mari chiar si decat cel nazist. ( LINK VIDEO - Povestea sovietelor)

 Propaganda sovietica a incercat transformarea veteranilor din cel de-al doilea razboi mondial in replici ale eroilor din vechile basme rusesti, lipsiti de orice fel de defecte, intruchiparea perfectiunii si a unei moralitati desvarsite. A vorbi de rau despre un veteran in URSS era echivalent cu a jigni un membru de seama al partidului unic asa ca putini erau cei care indrazneau sa se gandeasca macar la a contrazice propaganda sovietica.

 Ori de cate ori conducerea partidului comunist din Rusia intampina oarecare opozitie, fie chiar si din randurile propriului partid unic, era scos la inaintare rapid cate un discurs al veteranilor care venea numaidecat in sprijinul liniei politice stabilite de catre liderii sovietici.

 Astfel, cand liderii sovietici doreau a implementa niste politici despre care credeau nu ar fi fost pe placul populatiei, pregateau adevarate campanii de presa in care titlurile ziarelor erau de genul: "Veteranii sunt de acord cu....", "Veteranii sprijina...", "Veteranii sunt ingrijorati....", "Veteranii incurajeaza...", etc Ori de cate ori se dorea o manipulare ieftina a maselor erau scosi la inaintare veteranii sovietici, inclusiv la nelipsitele parade anuale in care se sarbatorea victoria impotriva fascismului.

 Atat de mult au utilizat aceasta marota sovieticii, incat au ajuns sa "fabrice" veterani din mosuleti sau babute care poate nu au pus mana in viata lor pe o arma adevarata sau n-au vazut Europa decat la televizor.

 E destul sa facem niste simple calcule matematice ca sa ne dam seama ca daca niste tineri soldati ar fi avut in jurul varstei de 20 de ani in cel de-al doilea razboi mondial, acum, dupa 70 de ani, multi dintre ei s-ar apropia de varsta de 90 de ani sau chiar mai mult.


 Insa, tinand cont de numarul urias de soldati mobilizati de catre sovietici in cel de-al doilea razboi mondial este limpede ca macar unii dintre ei aveau varste cuprinse intre 20, 30, ajungand poate chiar si la 40 de ani. Daca nu s-a inventat cumva vreun elixir al tineretii prin Rusia si s-a strecurat "din greseala" in sticlele de votca aflate in comert in URSS, atunci acesti veterani ar mai fi acum in carne si oase doar daca ar fi pastrati in formol.

 Ne-au fost semnalate cazuri in care "bunei" din Republica Moldova au acceptat sa joace rolul de veterani sovietici in schimbul unor mici atentii care sa le mai albeasca zilele negre ale batranetii.

 Aceeasi situatie se constata si in Transnistria, acolo unde fenomenul are o amploare chiar mai mare din cele spuse de locuitorii de peste Nistru. De ce se insista cu promovarea acestui balci sinistru cu niste falsi veterani? Raspunsul este unul la fel de sinistru:
  • pentru a ascunde atrocitatile care s-au intamplat cu adevarat in razboi, pentru a nu afla cumva si oamenii ca regimul sovietic a fost echivalent cu regimul nazist, sau chiar si mai rau
  • si pentru a da o justificare crimelor si genocidurilor de care se face responsabila acum Federatia Rusa, mostenitoarea de drept a defunctei URSS, nimeni alta decat aliata regimului nazist la inceputul celui de-al doilea razboi mondial.
Sursa: Glasul.info


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii