vineri, 26 iunie 2015



Pentru a fi acceptata in Uniunea Europeana, Romania s-a vazut nevoita sa accepte din partea a tot soiul de "organisme internationale",  presiunile prin care se cerea inchiderea fabricilor, uzinelor, combinatelor, reducerea suprafetelor agricole si "liberalizarea" preturilor, astfel incat romanii sa junga sa aiba preturi la nivelul celor din tarile cu economii foarte puternice din UE, dar salariile, pensiile, alocatiile si celelalte venituri ale romanilor sa ramana daca se poate la nivelul celor din Somalia.

 In urma inchiderii si distrugerii industriei romanesti si a negocierii cu UE de catre Romania unor conditii deosebit de dezavantajoase pentru agricultura romaneasca in comparatie cu alte state din Uniune, cateva milioane de romani au trebuit sa migreze prin toata Europa si nu numai, in cautarea unui loc de munca. Romania a fost transformata intr-un imens "depozit" de materii prime, de forta de munca ieftina si intr-o piata de desfacere pentru cele mai proaste produse din punct de vedere calitativ din celelalte tari din UE.

E perfect normal ca distrugerea industriei romanesti si a altor ramuri puternice ale economiei romanesti si implicit pierderea a milioane de locuri de munca sa provoace migratia romanilor pentru a-si asigura mijloacele necesare unui trai decent. Este consecinta directa a actiunilor indreptate impotriva economiei romanesti, cerute cu atata insistenta de niste institutii de-a dreptul criminale, FMI si Banca Mondiala.

De cand Romania a intrat in UE, romanii au fost victimele unor politici discriminatorii in mai multe domenii, confirmandu-se astfel ca nu toti membrii Uniunii au "drepturi depline" sau sunt "la fel de egali" ca si ceilalti.

 Romania este singura tara in care liderii UE au intervenit cu bocancii in treburile interne ale tarii in timpul referendumului din anul 2012, pentru ca sa aflam acum, dupa aproape 3 ani, ca au sustinut de fapt in Romania la putere o mafie politica si institutionala de un nivel infiorator.

 Klaus Iohannis vine si el sa ne confirme inca o data, asta daca mai era cumva nevoie, ca Romania are statut de tara de mana doua in Uniunea Europeana, fiind considerata doar o vaca foarte buna de muls de resurse, fara a i se permite nici macar sa raga de foame:
"Am sugerat astazi premierului Cameron si altor lideri cu alte ocazii ca ar trebui sa separam libertatea de miscare de drepturile sociale",  a afirmat Klaus Iohannis dupa o intalnire de la Bruxelles, cu David Cameron "Sa lasam libertatea de miscare asa cum este si sa incercam sa extragem partea cu beneficiile sociale si saincercam sa rezolvam aceasta problema. Daca tratam problema separat, avem o cale mai buna sa o rezolvam", a mai adaugat Klaus Iohannis
La ceva timp dupa aceste declaratii, a aparut in presa informatia ca guvernul Romaniei deja are un acord cu Marea Britanie in vederea stabilirii beneficiilor sociale pentru romani la nivelul celor din Romania. Acelasi acord a fost stabilit de catre Marea Britanie si cu Austria. Daca pana acum, statul austriac platea lunar spre exemplu, pentru doi copii romani, ai caror parinti munceau in Austria, o suma de aproape 300 de Euro, dupa implementarea acestor masuri, ei vor primi o alocatie echivalenta celei pe care o primesc copiii din Romania. Prin aceasta masura vor fi loviti tocmai romanii din diaspora.

  Ghinion, Iohannis vrea ca romanii sa aiba preturi ca in Austria dar salarii, pensii si alocatii, ca in Somalia!

Glasul.info


2 comentarii:

  1. Dar poate face o înțelegere cu guvernele țărilor unde au emigrat românii să facă și salariile după România....

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai pişatule tu ştii câte trebuie sa înghita romîncele in Austria cu toate dementele alea ca să poată trăi decent în România ??? Departe de casă şi de familie , departe de copìi ??? Ridică salariile fir-ai al dracului daca î-ți trebuie prețuri de Austria !!! Scade impozitele si taxele românilor ca ne iei si pielea de pe noi acuşi !!!

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii