miercuri, 30 aprilie 2014


Autoritatile din Timisoara au aprobat infiintarea unei piete taranesti volante, unde vor fi interzise produsele de import.Incepand cu 10 mai agricultorii locali care detin certificate de producator  isi vor putea expune gratuit produsele agricole in fiecare zi de sambata , cand va fi organizata piata.

Aceleasi autoritati sunt hotarate cu orice pret sa interzica vanzarea produselor de import in aceasta piata , avertizand ca cei care vor fi prinsi incercand sa vanda produse de import vor primi o amenda de 1000 de lei si vor pierde dreptul de a vinde in orice piata din Timisoara timp de un an de zile.

Felicitam initiativa celor din Timisoara si modelul ar trebui preluat in toate orasele Romaniei. In multe tari din UE exista aceste piete volante si s-a dovedit ca aduc multe beneficii atat producatorilor locali cat si economiilor locale.

Este un mic pas dar care da speranta si care trebuie incurajat. Necesare ar fi si supermaket-uri in care sa se vanda doar produse romanesti si infiintarea unor depozite pentru producatorii agricoli care sa vina in ajutorul acestora si sa poata stoca produsele lor si pe perioada iernii.

Dezavantajul mare al producatorilor agricoli din Romania este ca produsele lor nu le pot pastra corespunzator in spatii de depozitare si astfel sunt obligati sa "scape" de ele la preturi de multe ori neavantajoase , lipsa depozitelor transformandu-le in produse de sezon.

Azi in Timisoara maine in toata tara ! Asta vrem sa auzim de la toate autoritatile din Romania.
Surse : https://ro.stiri.yahoo.com/produsele-de-import--interzise-%C3%AEntr-o-pia%C8%9B%C4%83-din-rom%C3%A2nia-110557024.html?cmp=rofb

1 comentarii:

  1. Tot Banatul ii fruntea tarii!

    Bravo voua! La voi s-a gasit primul plug de fier datat: 8000 de ani vechime! Genele voastre NU pot sa minta! Bravo voua din nou! Asa ar trebui sa fie in toata Romania "dodoloata"!

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii