joi, 5 iunie 2014


Analizele celor de STRATFOR, o agentie de informatii considerata o antecamera a CIA, sunt de cele mai multe ori corecte si de multe ori au prevazut evenimente inainte ca acestea sa inceapa.

Astfel din datele si observatiile facute de STRATFOR s-a ajuns la concluzia ca Romania nu se poate baza pe o Ucraina instabila, o Moldova cu potential exploziv si Ungaria, pe care Romania nu se poate baza”.

 In al doilea rand, exploatarea gazelor de sist. Analistii Stratfor dau exemplul Poloniei, unde “mai multe companii au abandonat prospectiunile din cauza incertitudinilor legate de legislatie”.

Institutul Stratfor este recunoscut pentru faptul ca nu face afirmatii hazardate decat daca are informatii reale si concludente despre o anumita problema. Reteaua de informatii a Stratfor este bazata pe fosti agenti ai serviciilor secrete britanice si americane raspanditi prin intreaga lume.

Politica externa a Ungariei a facut ca partenerii sai europeni si transatlantici sa-si piarda increderea in aceasta tara si se remarca acum o tendinta  de izolare a Ungariei.

Americanii au atentionat asupra faptului ca Romania nu trebuie sa se astepte la actiuni directe ci la unele subersive si se pare ca acestea s-ar putea sa vina chiar din partea Ungariei.

De asemenea, analistul sef pe geopolitica al Stratfor, Robert D. Kaplan, a fost in Romania la mijlocul lunii mai, cand a avertizat ca „ provocarea strategica pentru Romania si vecinii sai este sa se protejeze nu impotriva unei actiuni imediate a Rusiei, ci impotriva unei actiuni subversive lente in urmatorii cinci ani".

Sursa:

http://goo.gl/vz7Emh

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii