sâmbătă, 11 octombrie 2014



Ungaria a dus in ultimii ani o politica prin care a facilitat cat mai mult obtinerea cetateniei maghiare aproape pentru oricine a aplicat pentru aceasta cetatenie, inclusiv foarte multi etnici romani din Transilvania dar si din regiunea Transcarpatia (Zakarpatia) din Ucraina.



Romania are obligatia morala de a facilita redobandirea cetateniei romane pentru romanii din tarile vecine si de ajusta conditiile si formalitatile prin care fostii cetateni romani sau urmasi ai acestora sa poate obtine cetatenia romana intr-un timp cat mai scurt cu putinta.

Fata de romanii care au avut ghinionul sa ramana fara voia lor sub ocupatia unor forte straine Romania are obligatia morala sa se revanseze, fie macar si prin facilitarea redobandirii cetateniei romane si eliminarea sau reducerea pe cat posibil a taxelor inutile.

Daca in trecut conditiile istorice si politice au facut practic ca Romania sa-si abandoneze teritoriile si populatia romaneasca acum se impune sa sprijine romanii din aceste foste provincii si sa le faciliteze macar inapoierea cetateniei romane.

E adevarat ca odata cu redobandirea cetateniei romane vin si obligatiile si indatoririle de a fi loial statului unitar national roman dar si facilitati precum statutul de cetatean al UE cu drept de libera circulatie in toate statele Uniunii Europene. 

Sursa:
1) http://www.ziare.com/europa/moldova/cat-mai-multi-cetateni-romani-avem-obligatia-morala-sa-deschidem-larg-portile-basarabiei-interviu-1315059

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii