duminică, 16 noiembrie 2014

In colajul de fotografii de mai sus prima dintre imagini este de la primul vot democratic de dupa caderea apertheid-ului din Africa de Sud, alegeri desfasurate pe 27 aprilie 1994. Orice asemanari cu imaginile de la alegerile prezidentiale din Romania desfasurate in diaspora sunt pur si simplu intamplatoare dar aceste cozi ale suferintei au fost decisive pentru infrangerea lui Mickey Mouse.



La aceste alegeri prezidentiale din Romania se inregistreaza totusi doua paradoxuri extraordinare:
1) Cum este posibil sa-ti bati joc de doua ori de organizarea votului din diaspora
2) Cum este posibil ca romanii din diaspora fugariti din tara de Basescu sa voteze cu Klaus Johannis?

Se pare totusi ca romanii au un mare defect: o memorie de scurta durata pe care cu greu o mai gasesti la orice alta natie de pe glob. Ura fata de arogantele lui Ponta din diferite cazuri ( gazele de sist, pactul de coabitare, acciza pe carburanti, neindepartarea jigodiei de Traian Basescu,etc) a fost mai mare decat micile pomeni electorale sau faptul ca in fiecare poza de "familie" Johannis este inconjurat de catre toate jigodiile care i-au purtat trena lui Basescu.

Indiferent de optiunile politice ale fiecaruia este de neinchipuit in anul 2014 sa "oferi" asemenea conditii pentru vot in diaspora pentru romanii care uneori au facut efortul sa vina chiar si de la sute de kilometri departare pentru a vota, conditii care pot fi asemanate doar cu cele pe care le poate oferi doar o tara de mana a treia!


 Cozile suferintei din diaspora l-au invins pe Mickey Mouse. Nu putem decat sa speram ca romanii vor putea scapa la fel de usor si de Popeye The Sailor Man!



Daca doriti sa sprijiniti Glasul Moldovei, puteti dona aici:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii