vineri, 28 noiembrie 2014


Presedintele Romaniei, Klaus Johannis, a sustinut vineri, incepand cu ora 11:00, impreuna cu predeintele PDLM, Vlad Filat, o conferinta de presa in care au subliniat importanta alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie care au loc in Republica Moldova.

Cei doi oficiali fac parte din aceeasi familie politica europeana(PPE) si au vorbit despre relatiile de prietenie dintre cele doua state romanesti, exprimandu-si convingerea ca ambele vor urma calea europeana.

Iata ce a declarat Klaus Johannis in cursul acestei conferinte:
Vizita vine in contextul alegerilor pe care le aveti. Ma aflu aici pentru a va exprima intregul meu sprijin pentru consolidarea democratiei si alinierea la normele europene a Republicii Moldova.Este evident, dar vreau sa subliniez caracterul special al relatiilor dintre Romania si Republica Moldova. Avem o limba comuna, avem istorie comuna, cultura comuna, traditii pe care tarile noastre le  impartasesc.Nu exista o alta tara decat Republica Moldova care este atat de importanta pentru noi, romanii, pentru Romania, pentru relatiile externe ale Romaniei.
Romania are o datorie de necontestat fata de Republica Moldova. Unul din obiectivele principale ale politicii externe a Romaniei este sustinerea in cel mai clar mod cu putinta a parcursului european al Republicii Moldova.  
Evolutia Republicii Moldova in relatia cu UE a fost impresionanta. Intre Republica Moldova si UE va exista o zona de liber schimb sustinuta pe reducerea taxelor vamale si accesul nelimitat aplicat produselor moldovenesti pe marea piata europeana. Cetatenii Republicii Moldova nu mai au nevoie de viza cand doresc sa calatoreasca in Spatiul Schegen.  Romania va sprijini ca si pana acum aderarea prin sustinerea intereselor Republicii Moldova in fata UE. Aderarea Republicii Moldova la UE este un proiect national al Romaniei si imi doresc mult ca aceasta sa se intample in perioada mandatului meu de presedinte al Romaniei.
 
 Sursa:
[1] Iohannis, la Chisinau: Romania va proteja teritoriul si interesele economice ale R.Moldova

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii