marți, 25 noiembrie 2014


Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania, suma ce provine dintr-un contract de Clearing semnat intre guvernele Romaniei si cel al Germaniei in luna martie a anului 1939. Romania a retrocedat mai multe proprietati Formului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) iar cel care era presedintele acestei organizatii intre 2002-2013 a fost nimeni altul decat Klaus Johannis.
Cu alte cuvinte, cel care a cerut restituirea proprietatilor apartinand FDGR, este Klaus Johannis. Oare va fi la fel de perseverent in a cere si restituirea datoriei de peste 18 miliarde de euro pe care Germania o are fata de Romania?
Romania este una dintre putinele tari care au incercat sa “repare” confiscarile abuzive facute de regimul comunist doar ca s-a ajuns, intr-un mod voit, la o retea mafiota de  asa zise retrocedari fictive, o mafie imobiliara sustinuta institutional pana la cele mai inalte functii ale statului roman. S-a ajuns astfel la paradoxul ca persoanele care erau proprietarii de drept sa stea peste douazeci de ani prin tribunale si prin alte institutii ale statului roman fara a-si putea recupera proprietatile, in timp ce samsarii sprijiniti de mafia politica obtineau proprietatile in regim de urgenta cumparand pe sume derizorii drepturi litigioase de la cei purtati decenii intregi pe holurile tribunalelor.
In centrul atentiei a fost pana de curand mafia PDL-ista care s-a imbogatit masiv din aceste asa zise retrocedari “controlate” dar s-a dovedit ca aceasta mafie este de fapt inregimentata in toate partidele si structurile pseudo-politice care si-au batut joc de aceasta tara in ultimii 25 de ani. In unele cazuri s-au folosit pana si acte false sau au bagati la inaintare falsi mostenitori.
Fata de alte tari care au refuzat sa restituie proprietati, imobile sau terenuri confiscate de o asemenea amploare si sa provoace implicit un soc asupra impactului bugetar al tarii, Romaniei ii face cinste o asemenea decizie dar s-a dovedit exista si foarte multe actiuni frauduloase prin care statul roman a fost inselat si fortat sa plateasca despagubiri enorme pentru niste falsi mostenitori sau niste falsi proprietari.
Asa cum Romania dupa 1989 a retrocedat sau restiuit diverse proprietati, datorii sau bunuri catre diversi cetateni , romani sau straini, sau catre diverse alte tari catre care Romania avea datorii istorice (vezi cazul Suediei) asa si Germania va trebui sa restituie ceea ce ne datoreaza. Numai ca exista o problema: copilul care nu “plange” nu va primi atentie din partea parintilor. Asa este acum si cazul Romaniei; nimeni dintre cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani nu a “plans” dupa datoria pe care Germania o avea fata de Romania.
Va fi Klaus Johannis cel care va recupera aceasta datorie?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii