joi, 8 ianuarie 2015


Pentru slovaci, romanii sunt eliberatorii pamantului patriei lor si pentru a arata asta au ridicat troite, obeliscuri monumente, unele dintre ele chiar grandioase, in peste 50 de localitati din Slovacia in memoria ostasilor romani cazuti in cel de-al doilea razboi mondial.

Cimitirele, crucile si monumentele dedicate eroilor romani care s-au jertfit in timpul luptelor purtate in perioada 18 decembrie 1944 - 12 mai 1945 pentru eliberarea Cehoslovaciei, se numara printre cele mai reprezentative obiective comemorative de for public din Slovacia si sunt ingrijite si intretinute cu un profund respect.

 Chiar pana si crucile de prin zone mai izolate cum ar fi cele din muntii Tatra sunt ingrijite si intretinute. Steagul Romaniei este aici privit cu respect si chiar se organizeaza uneori comemorari ale eroilor romani. Iata de exemplu un grup de tineri slovaci care au urcat in muntii Tatra insotiti de drapelul Romaniei:
Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre Ungaria. Noi romanii am fost poate printre cele mai afectate popoare de ciuma rosie care a bantuit Europa de Est , bolsevismul criminal care a decimat aproape tot ceea ce avea Romania mai bun: Patru milioane de romani exterminati/deportati de catre khazarii bolsevici!

In loc sa multumeasca Romaniei pentru ca a scapat-o de o asemenea soarta tragica care se prefigura prin regimul bolsevic al lui Béla Kun, Ungaria a nascocit tot felul de povesti despre jafuri inexistente pe care le-ar fi facut armata romana prin muzee sau prin alte cladiri pe timpul stationarii armatei romane in Budapesta si in alte orase maghiare.

Daca s-ar fi produs asemenea jafuri din muzee oare nu ar fi existat revendicari de retrocedare ale acelor bunuri din partea Ungariei fata de Romania pana acum? Nu s-au facut asemenea revendicari pentru ca nu era nici un motiv sa se faca. Ungaria a facut atunci o propaganda murdara impotriva unei tari care a salvat-o de la un dezastru iminent.

Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! Asta este diferenta de atitudine dintre Slovacia si Ungaria. Pentru fapte similare slovacii ne considera eliberatori si se ingrijesc de mormintele si monumentele eroilor romani pe cand ungurii ne considera jefuitori!

Surse/Note:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii