joi, 8 ianuarie 2015


In fond nu desfiintarea UDMR este in discutie ci instituirea unei reprezentari democratice legale si nu printr-o organizatie formata pe principii etnice.

La origini fiind o „agentura” ungara, UDMR nu a reusit sa-si duca la indeplinire ordinele primite, inainte si dupa decembrie ’89, din cauza faptului ca Romania a fost o tara cu structuri de putere disciplinate si, in primul rand, constiente din punct de vedere national.
Evenimentele de la Tg.Mures, intens sustinute mediatic de presa si televiziunile tarilor implicate direct in lovitura de stat, Olanda- Franta- Finlanda- Ungaria, au constituit esecul scenariului „Romania”, fiind esenta acestuia, avand in vedere ca ansamblul, adica „disciplinarea” estului era ca si realizata, de coniventa cu Gorbaciov.

Occidentul impartise deja teritoriul Romaniei, chiar daca forma primara ar fi insemnat „provincii cu autonomie sporita”, asta insemnand Transilvania si Banatul.

Asa ca la Targu Mures s-a cautat un motiv pentru o interventie internationala! Dintre cei care au vandut tara, intr-o faza incipienta, au fost semnatarii celebrei „Declaratii de la Budapesta”, printre ei fiind si regele Mihai – recidivist in tradarea Romaniei!

           Intr-un recent interviu gr. Talpes a spus un mare adevar privitor la modul in care romanii, plecati in alte tari din motive si in perioade diverse, au fost sau nu un sprijin pentru tara de origine. Si a evidentiat faptul ca noi (romanii) nu am avut niciodata „diaspora”, ci doar „exil”.

Expatii nostri au facut guverne in exil (ex.Ratiu, Horia Sima), toti fiind preocupati sa-si faca un loc „cald” la…o adica! Diferit total de unguri, polonezi, cehi, a caror diaspora a sprijinit permanent tara lor in fata multiplelor organizatii internationale, romanii haladuiti in occident au fost indiferenti, cu rare exceptii, fata tara in care s-au nascut. Azi, lucrurile s-au modificat, dar foarte putin.

Poate ca emulatia din recenta campanie electorala sa-i fi curentat in partile sensibile ale sufletului si sa-i tina uniti. Acolo, unde s-au obisnuit cu traiul, sa reprezinte o voce permanenta, sincera si angajata fata de cei din tara, pe care i-au lasat sa duca greul stabilitatii sociale si nationale!


           Mugur Preda/Bucuresti-Romania

  Sursa:

 [1] ioncoja.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii