joi, 8 ianuarie 2015


O ştire de ultimă oră mi-a atras atenţia, Preşedintele României va avea o întâlnire fulger cu Subsecretarul de Stat american, Victoria Nuland. De ce trebuie să se întâlnească Preşedintele unei ţări cu un subsecretar de stat, fie el şi american? Nu, numai că se încalcă protocolul, în asemenea situaţie consider că SUA, ne consideră fie o anexă, fie un stat de rang inferior.
Tam-tam-ul în jurul vizitei acestei doamne, este destul de mare, ce mesaj poartă, pe cine va trage de urechi, ce sarcini are să ne dea? Toţi liderii ţării încremenesc la gândul vizitei unui subsecretar de stat, fie el şi american. Întâlniriile d-ne Nuland trebuiau să fie la Ministerul de Externe, cu un subsecretar de stat român care se ocupa de relaţiile cu SUA, apoi în semn de politeţe primită în audienţă de Ministrul de Externe.

Mi se pare umilă poziţionarea Preşedintelui României în raport cu trimisul american.
Observ că un stat ca Ungaria, membru NATO şi UE va fi vizitat de Preşedintele Putin, după care ,precis va urma un mare lider, fie european, fie american, pentru a contracara vizita liderului rus. Asta se întâmplă când şti să faci politică de pe picior de egalitate cu mai marii lumii, nu politica ascunsului după fusta lui Merkel.

    Sunt curios când vom trece la grupa mare, văd că încă avem nevoie de pamperşi, facem pe noi la fiecare strănut al îmbuibaţilor de peste gârlă. Să-i lăsăm încolo de americani, dacă ei strănută, ei să ia pastile de răceală, noi să ne vedem de problemele noastre care, nu sunt puţine.

Trebuie să învăţăm să ne autoguvernăm fără teama de ce va spune UE şi SUA, sigur dacă am hotărât să aderăm la NATO şi să ne integrăm în UE, trebuie să ţinem cont de ele, dar nu până la îngenunchere. Să luăm exemplu chiar de la felul în care statele puternice îşi fac politica, fie de stat, fie cea economică şi să acţionăm în consecinţă. Să nu urmăm exemplul biblic :”să faci ce spune popa, nu ce face popa”, ba să ne uităm cu atenţie la politica acestor popi şi să luăm exemplul lor. Germania poate face schimburi comerciale cu orice ţară din lumea asta, noi trebuie să ne axăm pe ţările membre UE.

Acum nu-i vorbă, că mare lucru nu mai are România de exportat, au trimişii marilor puteri în România, ei fac exporturi, ei sunt proprietarii industriei româneşti. România pentru a se dezvolta trebuie să caute noi pieţe colaborare, de schimburi comerciale, de investiţii, altfel UE ne lasă la coada uniunii, pentru că asta a fost politica dusă de ei.

Unităţile industriale le-au cumpărat pe nimic, în colaborare cu trădătorii politicieni din ultimii 25 de ani. Acum urmează să ne cumpere pământul arabil şi viticol, cel forestier aproape l-au rezolvat, iar în aceste condiţii ne întrebăm dacă România este stat independent?

    Independent era pe vremea lui Ceauşescu, când era primit de şefii marilor puteri cu covorul roşu exp.: Nixon, Ford, du Gaulle, Elisabeta a II-a şi exemplele pot continua.
Mă întreb dacă se merită să mergem la vot, dacă după votul din 16 noiembrie, mai poate fi ceva sigur. Nu contest a nu fi fost un vot corect, contest modul în care a fost manipulată opinia publică, sau poate nu, rămân o mulţime de necunoscute.

     Pun o întrebare de bun simţ : dacă subsecretarul român de la externe care se ocupă de relaţiile cu SUA, merge în vizită la Waschington, ar fi primit de Obama? Eu cred că nu.
Unde este reciprocitatea?

     Mă aştept ca d-l Iohannis să atragă atenţia d-nei Subsecretar de Stat, că a fost primită în audienţă pentru simplul motiv că este femeie şi nu pentru funcţia deţinută.
    Vreau să trăiesc eu, copiii, nepoţii şi toţi cei ce vor veni după noi într-o Românie liberă, independentă şi demnă, într-o Românie care să impună respectul altor state, dar pentru asta avem nevoie de adevăraţi bărbaţi de stat şi nu de bandiţi care se înhăitează cu străinii la jumulirea bogăţiilor acestei ţări.

Ionel Carstea


Sursa:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii