vineri, 2 ianuarie 2015


Criza economică actuală a determinat tot mai multe state să solicite fonduri de la FMI. În curând FMI ar putea epuiza resursele, sau cel puţin pe cele publice, transparente, în condiţiile în care numărul ţărilor creditate este în continuă creştere, acestea regăsindu-se pe toate continentele.

 Brad Setser, expert la infama organizaţie „Council for Foreign Relations (CFR)”, declara că nevoia de finantare externă a tuturor ţărilor vizate de FMI ajunge la 600 de miliarde de dolari, şi atentionează că … “suma ar scufunda complet Fondul Monetar’. Din păcate, încă nu s-a întâmplat aşa ceva şi oamenii acestei instituţii dictează în România legi, atitudini, privatizari şi instaurează guverne. Ca să ajungă la aceste „performante”, au avut nevoie de sustinere, iar aceasta a venit chiar din interior.

Un personaj cheie din tara noastra este guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de Banca Centrala din lume, cunoscut mason si membru in Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale, membru al grupului Bilderberg si al grupului de la Roma, asociatii transfrontaliere cu activitati distructive si de subjugare a identitatilor nationale (!).

 Dupa un curs de calificare de scurta durata in SUA, ocupa inca din 1990 si pana in ziua de astazi, functia de guvernator al BNR, remunerat fiind cu aproximativ 50.000 euro/luna (nu vorbim de venitul sau lunar, ci doar de salariul oficial luat de la stat, adica din bani publici). Sub tutela lui sistemul bancar romanesc a fost practic lichidat, distrugand atat banci de stat cat si private. A reusit deocamdata sa supravietuiasca doar CEC Bank, ca rezultat colateral pozitiv al unei interventii in Parlament.

 Ar fi interesat de stiut daca domnul Isarescu, poate sa gaseasca alta tara din lume al carei guvernator de Banca Nationala sa-si fi lichidat sistemul bancar si sa fi inmormantat bancile autohtone. De asemenea domnul „academician”, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale, la randul ei subordonate Grupului Bilderberg, ar putea sa explice noua, romanilor muritori de rand, cum a reusit Coreea de Sud (!), ca dupa criza din anii 1997-1998, sa nationalizeze toate bancile straine, iar de atunci sa inregistreze o dezvoltare economica si a nivelului de trai fara precedent … Incalcand Legea nr. 312/2004 privind statutul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu nu a protestat, cand s-au taiat pensiile cu 15% si salariile cu 25% (38% in termeni reali).

Conform acestei legi, obiectivul fundamental al BNR este „asigurarea si mentinerea stabilitatii nivelului de trai al populatiei si al puterii de cumparare”, fiind singura institutie a statului cu atributii in acest sens. Acest obiectiv este a fost imposibil de indeplinit pana acum, deoarece guvernatorul „nostru”, a renuntat la controlul si mentinerea puterii de cumparare in interesul cetatenilor si astfel statul roman, guvernele Romaniei, nu au avut nici o alta parghie pentru mentinerea stabilitatii preturilor.

 De exemplu în Romania, tara producatoare de titei, gaze naturale si energie electrica, preturile la carburanti si curent sunt mai mari decat in celelalte tari europene care importa acest tip de produse. O scurta verificare a datelor oficiale, sau a celor care mai pot fi considerate ca oficiale si reale, ne duc la concluzia ca guvernatorul Isarescu a aceptat impreuna cu presedintii Iliescu, Constantinescu si Basescu, ca populatia sa fie facturata la cele mai mari preturi pentru a se asigura astfel compensatrea acestor cheltuieli pentru satisfacerea clientelei politice si economico-financiare internationale.

Nici in ceasul al doisprezecelea, cand milioane de romani au fost afectaţi dramatic de masurile de austeritate instituite de guvernul Boc si de Traian Basesu, guvernatorul BNR nu cere public guvernului sa vina in sprijinul bugetarilor si sa ceara pentru acestia revenirea la salariul si asa de mizerie pe care il primeau. Nu intervine nici in sprijinul pensionarilor, nici al indemnizatiilor mamicilor, nici pentru ajutorul de somaj, nici al cresterii finantarii spitalelor, nici pentru … nimeni, doar pentru salariatii BNR, nu care cumva sa fie asimilati „functionarilor publici” … si sa nu-si mai primeasca sporurile nesimtit de mari. Niciodata guvernatorul Isarescu, „de-a lungul indelungatului sau mandat”, nu s-a opus politicilor antiromanesti ale companiilor straine.

 Cand Curtea Constitutionala a hotarat ca taierea pensiilor si recalcularea celor speciale Guvernul Boc IV a decis, prin OUG, majorarea cu 5% a TVA, iar Isarescu a anuntat ca va creste inflatia la 8%. Ca o consecinta directa, preţurile au crescut, iar puterea de cumparare a angajatilor si a pensionarilor a scăzut sub pragul de supravietuire. Conform Legii nr 312/2004, art. 2 alin. 3, „Banca Nationala a României sprijina politica economica generala a statului si administreaza rezervele internationale ale Romaniei”. Sau aşa ar trebui …

In baza articolului 30 al aceleiasi legi, BNR stabileste si mentine rezervele internationale, rezerve alcatuite din aur detinut in tezaur, in tara sau depozitat in strainatate, active externe, sub forma de bancnote si monede sau disponibil in conturi la banci sau la alte institutii financiare in strainatate, pe care le stabileste Banca Nationala. Poporul roman suporta cheltuiala depozitarii in strainatate (!) a celei mai mari parti a rezervei de aur a Romaniei.

Niciodata guvernatorul Bancii Romaniei nu a justifcat logica acestei cheltuieli, la fel cum nu explica de ce se opune cresterii rezervei de aur a Romaniei de cel putin 8 ori (!) prin includerea aurului de la Rosia Montana si de ce a acceptat ca Guvernul Boc, impreuna cu Traian Basescu, sa sprijine o firma straina (Rosia Montana Gold Corporation) la jefuirea poporul roman cu peste 100 miliarde de euro (!), la cat este evaluat zacamantul din Muntii Apuseni. Oare nu este informat ca multe din tarile puternice si dezvoltate ale lumii achizitioneaza cantitati uriase de aur de pe piata mondiala, pregatindu-se introducerea monedei unice internationale? (sic!).

Nici de aceasta data, guvernatorul Isarescu nu poate invoca lipsa cadrului legal in atitudinea sa ostila cresterii veniturilor Bugetului de Stat, cu peste 100 de miliarde de euro, care ar proveni de la Rosia Montana. In 20 de ani, guvernatorul Isarescu nu a propus si nu a sustinut nici o sursa de crestere a veniturilor nationale, si nici nu a solicitat stoparea coruptiei si a risipei din banii publici. Guvernatorul Isarescu si Consiliul de Administratie al BNR au hotarat, fără să anunţe Parlamentul, ca rezerva valutara a poporului roman sa fie depozitata in banci americane (!) pentru o dobanda de circa 1%, iar guvernul Boc a luat imprumuturi de la FMI si de alte banci, inclusiv americane, de peste 80 de miliarde euro cu o dobanda de 3,5-10% (sic!).

 Pentru sustinerea unor astfel de manevre antiromanesti, s-au folosit taieri de salarii si pensii, concedieri de bugetari, falimentari de IMM-uri, mariri de TVA, majorari de taxe si impozite, etc. Insa in caz ca s-ar fi gasit cineva sa-i traga la raspundere pentru acest masacru financiar pe respectivii, aceesi lege 312 din 2004 prevede ca membrii Consiliului de Administratie al BNR nu raspund civil sau penal (sic!). Ei au doar drepturi, printre care se regasesc indemnizatii de 90 000 – 100 000 euro pe luna (!), sau participarile la profit, pe care si le stabilesc singuri, fara sa necesite aprobarea nimanui (!). Astfel, in baza legii cu pricina, pana la 30 iunie a anului urmator, guvernatorul prezinta Parlamentului raportul si pleaca fara sa dea nici un fel de explicatii.

Nici vorba de responsabilitate sau justificare a cheltuielilor, iar in urma raman numeroase intrebari fara raspuns cum ar fi: ce sume s-au acordat pentru investitii si ce obiective s-au realizat din creditele externe de peste 120 de miliarde euro !? (una suta douazeci MILIARDE de euro!). De ce se opune la negocierea si obtinerea unui imprumut din partea Chinei, necesar pentru dezvoltarea agriculturii, a turismului si a infrastructurii de trasnport, cu dobanzi mult mai mici decat cele de la FMI? De ce se administreaza anual in pierdere, de miliarde de euro, rezervele internationale ale Romaniei? Din ce resurse va platit poporul roman uriasa datorie externa si in cati ani?

Cat este datoria externa pe cap de locuitor? Ce responsabilitate are guvernatorul Isarescu pentru situatia economica, financiara si sociala din tara, precum si pentru indreptarea Romaniei intr-o directie gresita? Există posibilitatea unei legaturi intre criza autohtona in contextul celei internationale, imposibilitatea de rambursare a datoriei externe si acordarea cetateniei romane a peste 1 milion de persoane in ultimii ani (majoritatea din Israel)?

 De ce romanii au fost o generatie de sacrificu in hulitul regim socialist si de ce sunt o generatie de sacrificiu acum, in (prea) mult trâmbiţata democraţie de tip occidental, unde nu se construieşte nimic, ci doar se DĂRÂMĂ, sub obladuirea si cu sprijinul neprecupetit al guvernatorului BANCII NATIONALE?

 Sursa:

 [1] ioncoja.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii