vineri, 2 ianuarie 2015


Iata ca atat Jobbik, formatiunea politica de extrema dreapta din Ungaria cat si presedintele acesteia, Vona Gabor, sunt la fel de iubiti in Slovacia si Croatia ca si in Romania. Concomitent cu actiunile din Romania, extremistii si iredentistii maghiari desfasoara activitati de acelasi gen si pe teritoriul Slovaciei si al Croatiei.

 In Slovacia se face apel atat la etnicii slovaci cat si la cei de etnie maghiara pentru a stopa fascismul unguresc. Slovacii acuza autoritatile de la Budapesta ca rup sume importante de la bugetul Ungariei pentru a finanta propaganda secesionista in tarile vecine, in timp ce o buna parte a cetatenilor maghiari se afla intr-o crunta saracie.

 Liderul partidului Jobbik, Vona Gabor, este considerat de catre slovaci nu doar un personaj excentric si un politician ipocrit ci si un tip care nu are toate tiglele pe casa, adica un tip cu adevarat nebun, numai bun pentru o croaziera permanenta pe dealurile Iasi-ului, cu destinatie finala la Socola.

 Legaturile pe care Jobbik, prin Vona Gabor, le-a facut in ultimul timp cu Turcia, cu diferite tari si popoare cu origini turanice, dar si cu diferite formatiuni islamice obscure si cu ideologii tenebroase, sunt considerate de catre slovaci adevarate bombe cu ceas.

 Actiunile sacaitoare si destabilizatoare ale formatiunilor extremiste maghiare pentru tarile vecine Ungariei, sunt considerate in Slovacia similare cu cele efectuate de catre Horthy la mijlocul secolului trecut, iar Vona Gabor este considerat ca drept cel care cauta sa-i calce pe urme si sa-i imite actiunile.Slovacia: "Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor" Slovacia: "Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor", sursa foto: parameter.sk

Formatiunile maghiare extremiste ii sacaie si pe slovaci cu manifestari in care bocesc  Trianon-ul, fluturand insemne si simboluri ale Ungariei, facand reuniuni si scoli de vara, similare celor facute si in Romania. Spre deosebire de romani, slovacii nu sunt la fel de intelegatori cu insultele la adresa simbolurilor lor nationale si nu prea vad cu ochi buni nici macar vizitele "fascistilor" de la Jobbik.

 In presa slovaca se vorbeste in termeni foarte duri despre nostalgia ungurilor dupa ocupatia horthysta a teritoriului Slovaciei si despre sovinismul de care au putut si inca mai pot da dovada chiar si acum ungurii. Se pare ca slovacii nu prea isi amintesc nici ei cu placere de intrarea triumfala a "nenorocitului" (asa cum il numesc ei) de Miklos Horthy pe un cal alb in sudul Slovaciei. Partidul de extrema dreapta Jobbik, ridiculizat in Slovacia Partidul de extrema dreapta Jobbik, ridiculizat in Slovacia, sursa foto: parameter.sk

Aceleasi pretentii stupide si ridicole, le ridica extremistii maghiari fata de catre totii vecinii Ungariei. Se fac tot felul de comemorari si de forumuri pentru diversi criminali de razboi, provocand dezgust si indignare tuturor tarilor si popoarelor care au avut de suferit de pe seama expansionismului si revizionismului maghiar in trecut. Asadar, slovacii ne atentioneaza si ei: "Se antreneaza noul Horthy, Vona Gabor!".
\
Sursa:

 [1] parameter.sk  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii