vineri, 2 ianuarie 2015


"Nu se pune nicio clipa problema ca derapajul legionar al lui Eliade sa fie scuzat sau relativizat", afirma domnul Plesu, referindu-se la pasajele privitoare la Mircea Eliade din cartea "Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu: Religie, politica si mit.", scrisa de Oisteanu Andrei. 
Noii comisari ideologici dau verdicte de buna sau rea purtare, pun etichete fasciste si note proaste la purtare marilor intelectuali români interbelici. Nu-i "scuza" (de parca ar avea cineva nevoie de "scuzele" lor) si ii reinchid in lagarele de reeducare ideologica neokominterniste, urmand exemplul tatucilor lor "spirituali": Saul Brukner, Leon Tismenitki, Walter Roman, născut Ernő Neuländer, Dionis Patapievici, ofiteri superiori NKVD trimisi de Moscova in Romania pentru a extermina fizic elita nationala a tarii. Domnule Plesu, sunteti bun tovaras si prieten cu odraslele kominternistilor, populand cluburi selecte, loji masonice si partide tradatoare; de pe aceste platforme etichetati, zeflemisiti si improscati cu noroi toate valorile culturii românesti sau universale, ori de cate ori aveti chef, de 25 de ani incoace. 
Ma intreb daca sunteti la fel de neindurator si cu derapajele epistolelor dumneavoastra catre Ceausescu. Sau cu pozitia fata de Piata Universitatii, cand girati guvernul Roman din pozitia de ministru, ori cu pozitia agresiva fata de sarbii ortodocsi, din calitatea de ministru de externe. sursa: 

Mihai Tirnoveanu
 Nota noastra: Acesti sinecuristi ordinari care au gravitat in jurul tuturor presedintilor postdecembristi din Romania, dar mai ales in jurul lui Traian Basescu, care la randul sau le-a intors serviciile prin diverse tipuri de remuneratii de la bugetul de stat catre ONG-uri mai mult sau mai putin obscure si controversate, publicatii, catre ICR sau alte activitati cu asa zis caracter cultural, au adus unele dintre cele mai mari si mai grave deservicii pentru imaginea Romaniei si a romanilor in lume.

De la acesti indivizi te poti astepta la absolut orice. Sunt conceputi, aidoma unor caini dresati la comanda, care au datoria sa scuipe si sa improaste cu dejectii in tot ceea ce este profund romanesc, in etosul nostru, in valorile morale si spirituale ale romanilor. In cele doua decenii si jumatate care au trecut din 1989 incoace, dar mai ales in ultimii zece ani, acesti serpi au improscat cu venin in mari personalitati romanesti, punand etichete de fascisti sau dand verdicte de buna sau rea purtare, vanand cu predilectie, mai ales marii anticomunisti romani.  

Cine i-a insarcinat pe acesti farisei sa faca selectia artificiala a marilor personalitati ale Romaniei? Cine le-a dat lor drept asupra vietii si asupra mortii memoriei constiintei neamului romanesc?

 Sursa:

 [1] facebook.com/mihai.tirnoveanu  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii