vineri, 11 aprilie 2014


Multi dintre cei care aud de zonele rurale ale Moldovei se gandesc doar la saracie , alcoolism , violenta , etc pentru ca astfel de informatii le sunt de obicei livrate de televiziuni care cauta de fapt numai asemenea lucruri in goana lor dupa senzational si dupa stiri cat mai socante.

Pentru cei care nu cunosc cu adevarat zonele rurarle ale Moldovei acestea au si altceva de oferit : o lume diferita unde se traieste natural , unde oamenii petrec mult mai mult timp in aer liber , muncind , fiind aproape de natura si de pamant.In comparatie cu standardele moderne acesti oameni pot fi catalogati saraci dar de fapt bogatia nu se traduce doare prin posesiuni materiale ci si prin standardul de viata.

In comparatie cu cei din mediul urban , taranii romani inca mananca sanatos , se bucura de aer si ape curate iar faptul ca multi dintre ei sunt activi fizic pana la varste destul de inaintate si nu sedentari ca majoritatea persoanelor de varsta a treia din mediul urban constituie un mod sanatos de a trai si de a te bucura de ceea ce iti ofera natura.

Acest mod de viata in sine a taranului roman care se simte legat de pamant si de roadele sale este acum amenintat de guvernul Romaniei care ii aduce in batatura pe cei de la Chevron , o companie americana care a lasat in urma sa peisaje apocaliptice prin toate zonele de pe glob pe unde a trecut.

Amenintarea acestui gen de viata va transforma taranii romani in sclavi sau ii va face sa migreze catre alte tari pentru ca exploatarea gazelor de sist va distruge orice mijloc prin care ei isi castigau existenta. Exploatarea gazelor de sist va face imposibila viata taranilor romani asa cum o stiau ei pana acum . In primul rand vor trebui sa cumpere apa imbuteliata de baut , nu vor mai putea creste animale mari , agricultura va deveni de asemenea imposibila.

In al doilea rand studiile despre exploatarile gazelor de sist dovedesc ca provoaca si nenumarate cutremure care vor deteriora casele celor din zonele rurale care dupa cum se stie multe dintre ele sunt construite in mod traditional din paianta sau chirpici. La Pungesti deja casele au inceput sa se crape si asta doar de la utilajele grele care trec de nenumarate ori pe langa casele oamenilor.

L-au acuzat pe Ceausescu de subminarea economiei de stat si de genocid si l-au impuscat. Cei care au subminat cu adevarat economia de stat in cei 24 de ani de la revolutie si care sunt vinovati de un genocid al oamenilor si al fabricilor deopotriva ce merita ?

Guvernul ne vrea sclavi ! Guvernul ne vrea otraviti , ne vrea fara case , ne vrea plecati ! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii