Momentul Zero : Fabrica Miorita Fundeni , nefunctionala la momentul preluarii ; primul iaurt Danone a fost produs aici pe 15 mai 1999 , dupa reconstructie si dupa retehnologizare. Este deci inceputul unei povesti de succes de la care pe 15 mai 2014 se implinesc 15 ani.
Fabrica Miorita Fundeni arata in 1999 ca multe dintre fabricile "muribunde" de astazi , aflata in paragina si condamnata la o moarte si disparitie sigura. Totusi aceasta a fost salvata si povestea sa transformata in una de succes.
V-ati intrebat de la ce vine numele Danone ? De la un baietel numit Daniel si alintat Danon , in spaniola.
Cu aceasta ocazie siteul www.danone.ro imbraca haine noi fiind relansat intr-o versiune noua. Designul este aerisit , curat , informatiile utile le regasim relativ usor , functionalitatea este buna. Interesante sunt totusi informatiile legate de istoria companiei , transparenta totala si implicarea companiei in proiecte umanitare sau sociale.
Daca ar fi sa enumeram lucrurile care ne-au placut de pe noul site al celor de la Danone , acestea ar fi :
1) prezentarea detaliata a istoriei companiei incepand cu infiintarea sa in 1919 si pana in zilele noastre
2) transparenta de care de dovada compania : anual peste o mie de copii trec pragul fabricii Danone si participa la activitati educative , fabrica facand posibila vizitarea ei atat pentru copii cat si pentru adulti
3) atentia pe care o acorda compania calitatii laptelui , clientii sau consumatorii au ocazia sa vada si sa cunoasca drumul laptelui incepand cu colectarea sa de la ferme pana la fabrica unde este procesat
Apreciem de asemenea si grija companiei Danone pentru mediu si pentru natura . Pe noua pagina www.danone.ro se specifica faptul ca s-a redus consumul de apa si de energie , s-au eficientizat ambalajele folosindu-se mai putin plastic,se colecteaza selectiv deseurile ,etc
Site-ul ar trebui totusi sa contina mai multe informatii despre indicatiile si beneficiile terapeutice ale iaurtului , verificate si confirmate din punct de vedere medical.
1) Istoria Danone incepe in 1919 in Barcelona, Spania , cand visul lui Issac Carasso prinde contur odata cu crearea si vanzarea primului iaurt Danone.
Fiind in cautarea unui nume pentru iaurtul destinat copiilor , Issac Carasso se gandeste imediat la numele de alint al fiului sau Daniel - Danon in spaniola.
Intre 1937-1940, Danone lanseaza primul sau iaurt cu fructe pe piata pe care l-a numit Dany. In anul 1958 Danone patrunde pe piata produselor lactate proaspete din Franta.
Anul 1972 este un an de referinta in care doua companii au fuzionat formand BSN-Gervais-Danone care ulterior , in iunie 1994 isi schimba numele in Grupul Danone.
2) Ai fost vreodata curios sa vezi ce se intampla in fabricile Danone ? Acest lucru este posibil acum atat pentru copii cat si pentru adulti . O data pe saptamana Danone isi deschide portile fabricii din Bucuresti si puteti cunoaste atat angajatii fabricii cat si desfasurarea procesarii laptelui si celelalte procese tehnologice.
Danone da dovada de transparenta si va da voie sa-i vizitati fabrica din Bucuresti. Pe site-ul www.danone.ro gasiti un program prin care va puteti inscrie pe lista de vizitatori completand formularele online de aici : http://www.danone.ro/lumea-danone/vino-acasa-la-danone/
Pentru copii sunt formulare separate pentru a se inscrie pe lista de vizitatori , acestia necesitand sa fie insotiti de cadre scolare sau de catre educatori , in grupuri organizate. Copiii beneficiaza de programe educative si distractive , anual fabrica fiind vizitata de peste o mie de copii.
3) Alt lucru cu care ne-au surprins placut cei de la Danone a fost atentia acordata calitatii laptelui . Faptul ca poti vedea si cunoaste drumul pe care il parcurge laptele in toate etapele, de la recoltarea sa din ferme si pana ajunge sa fie procesat si transformat in produse lactate , iaurt sau alte produse , te faci sa acorzi o incredere suplimentara in produsele acestei companii.
Pentru cei care nu mai tin minte cum aratau primele iaurturi Danone in comparatie cu cele de azi pe site-ul companiei puteti face acum aceasta comparatie.
Un alt aspect important in conditiile economice actuale din Romania este ca Danone reprezinta o companie cu peste 500 de angajati , care produce incepand din 1999 peste 1 milion de iaurturi zilnic cu peste 300 de milioane de RON investiti.
Muito bom!
RăspundețiȘtergereexecelente!
RăspundețiȘtergere