joi, 22 mai 2014


Cu o ipocrizie si o parsivenie specifica politcienilor romani mafioti , indiferent de culoarea lor politica , multi dintre cei din politica romaneasca care fac lobby pentru fracturarea hidraulica ii acuza pe cei care se opun ca sunt pro Rusia.

Iata ca insasi americanii stiu ca exploatarea gazelor de sist nu este posibila in conditii de siguranta.Inca din 2011 exista studii ale unor cercetatori americani care au confirmat ca prin fracturare hidraulica si prin poluarea produsa de acest procedeu este afectata vegetatia , lasand in urma peisaje apocaliptice.

Un studiu care ține mai mult de cercetarea eliminarii în siguranță a apelor reziduale contaminate cu substante chimice rezultate din fracturarea hidraulica, a constatat că un petic de pădure național în Virginia de Vest a suferit pierderi rapide și grave de vegetație după ce a fost afectat de  fluidele rezultate din fracturare hidraulica. 

Studiul releva ca mai mult de jumatate din copacii din zona afectata au murit. Autoarea studiului , Mary Beth Adams , un om de stiinta care se ocupa cu studierea solului si care este autoarea a mai multor studii legate de impactul economiei si industriei asupra mediului , a declarat ca exista foarte putine studii asupra impactului exploatarii gazelor de sist si ca exista efecte potentiale nocive la care nu s-a asteptat.

Deși compoziția exactă a fluidelor nu a fost dezvăluit de către companiile care exploateaza gaze de sist , deoarece ele consideră că informațiile sunt secrete industriale si proprietate intelectuala, studiul cercetatoarei americane a remarcat ca principalele substante par a fi cloruri de sodiu și calciu , din cauza concentrației ridicate de la suprafata solului .

Imediat dupa ce au fost eliminate apele reziduale folosite in fracturarea hidraulica , cercetatorii americani au constatat ca aproape toate plantele au murit. După câteva zile , frunzele s-au transformat in culoareq maro ,s-au ofilit și au căzut ; 56 la suta din aproximativ 150 de copaci în cele din urmă au murit .

Iata deci ca insasi americanii cunosc "beneficiile" fracturarii hidraulice pe propria piele. Sa le spuna tradatorii de Ponta si Mihai Razvan Ungureanu si astora de la The New York Times ca tin cu rusii si ca se opun fracturarii hidraulice prin asemenea articole !

Maine probabil ne vor spune Ponta si MRU ca articolul din New York Times a fost scris la comanda celor de la Vocea Rusiei ! 

Alte studii si articole din alte surse ne spun aceleasi lucruri : fracturarea hidraulica ucide , gazele de sist ucid !

Surse :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii